افزایش ۱۰ درصدی تولید لوازم خانگی و سهم ۲ میلیارد دلاری قاچاق در بازار ایران
![افزایش ۱۰ درصدی تولید لوازم خانگی و سهم ۲ میلیارد دلاری قاچاق در بازار ایران](/files/fa/news/1403/11/27/492869_136.jpg)
به گزارش بورسنیوز، تولیدکنندگان لوازم خانگی با وجود چالشهای متعدد در زمینه تولید، آمارها نشاندهنده رشد ۱۰ درصدی در این حوزه و بهبود وضعیت صادرات است. تولیدکنندگان با مشکلاتی از جمله ناترازی انرژی به دلیل قطعیهای مکرر گاز و برق، تعدد سامانهها برای ثبت سفارش مواد اولیه، طولانی بودن فرآیند تخصیص و تامین ارز، افزایش هزینههای جاری و موضوع قاچاق روبرو هستند.
اگرچه ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی به منظور حمایت از تولیدات داخلی از سال ۱۳۹۷ به تصویب رسیده است، اما هنوز هم شاهد حضور برندهای خارجی در بسیاری از فروشگاهها هستیم که از راههای غیرقانونی به کشور وارد شدهاند. کالاهای قاچاق به دلیل حذف هزینههای ورودی گمرک، بیمه، مالیات و دیگر هزینهها، گاهی ارزانتر از کالاهای باکیفیت ایرانی عرضه میشوند، که این امر به دلیل عدم رقابتپذیری تولیدکنندگان داخلی، مشکلاتی را برای صنعتگران ایجاد کرده است.
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت، در تاریخ ۱۶ بهمن ماه در نشستی با اصحاب رسانه در مورد ممنوعیت واردات لوازم خانگی اظهار داشت که سیاست وزارت صمت، رقابتپذیرتر کردن کالاهای ایرانی در عرصه بینالمللی است و به همین دلیل، ممنوعیت واردات کالا منطقی نیست. وی همچنین به وارداتی بودن عمده قطعات لوازم خانگی اشاره کرد و افزود که در کنار آن، فناوریها نیز به کشور ما وارد میشود.
امید فاضلینیا، دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران، در مورد وضعیت بازار لوازم خانگی گفت: از حدود هفت میلیارد دلار بازار لوازم خانگی در ایران، ۲ میلیارد دلار به کالاهای قاچاق اختصاص دارد که به معنای تسلط ۳۰ تا ۴۰ درصدی محصولات خارجی قاچاق در این بازار است. او با انتقاد از عدم جدیت در مبارزه با قاچاق، یادآور شد که تولیدکنندگان به طور متوسط ۳۰ درصد از قیمت تمام شده کالا را به دولت پرداخت میکنند.
وی همچنین بیان کرد که ناترازی انرژی و قطع برق و گاز از دیگر مشکلات بخش تولید لوازم خانگی است که به تعطیلی نیمهوقت واحدهای تولیدی منجر میشود. فاضلینیا همچنین به زمان طولانی تخصیص ارز و تامین مواد اولیه اشاره کرد و گفت که از زمان ثبت سفارش تا تامین مواد اولیه، این فرآیند به چهار ماه زمان نیاز دارد.
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران خاطرنشان کرد که صادرات این بخش به طور میانگین سالانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار است و در سه سال اخیر رشد خوبی در این حوزه داشتهایم. او بر لزوم وجود بستههای حمایتی برای توسعه تولید و صادرات تأکید کرد و گفت که نهادهای مختلف باید از تولیدکنندگان حمایت کنند.
فاضلینیا همچنین به ارتقای خدمات پس از فروش لوازم خانگی اشاره کرد و گفت که در این صنعت، استانداردهای قابل قبولی وجود دارد و با ارتقای کیفیت، به سمت مشتریمداری پیش میرویم. او افزود که با وجود چالشها، کارخانههایی که دارای مجوز رسمی هستند، کیفیت قابل قبولی در محصولات خود دارند و در شرایط رکودی، تخفیفهای ویژه و تسهیلات به خریداران ارائه میدهند.
انتهای پیام/
![مزایده انواع لوازم خانگی، خودرو و موبایل آغاز شد مزایده انواع لوازم خانگی، خودرو و موبایل آغاز شد](/files/fa/news/1403/9/12/479696_667.jpg)
![لوازم خانگی لوازم خانگی](/files/fa/news/1403/11/7/489229_899.jpg)
![مزایده انواع لوازم خانگی، خودرو و موبایل آغاز شد مزایده انواع لوازم خانگی، خودرو و موبایل آغاز شد](/files/fa/news/1403/9/12/479696_667.jpg)
![لوازم خانگی لوازم خانگی](/files/fa/news/1403/11/7/489229_899.jpg)