بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹

زیان پالایشگاه‌ها از قیمت‌گذاری به ۲۹ همت افزایش یافت

زیان پالایشگاه‌ها از قیمت‌گذاری به ۲۹ همت افزایش یافت
میزان عدم‌النفع پالایشگاه‌ها از محل مصوبه دی ماه ۱۴۰۲ وزارت نفت، در پایان دی ماه امسال، به ۲۹ هزار و ۷۸ میلیارد تومان رسیده است.
کد خبر : ۲۹۱۱۴۲
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، میزان عدم‌النفع ناشی از تفاوت دستورالعمل دی‌ماه ۱۴۰۲ با مصوبه ۱۴۰۱ را در زمینه اصلاح قیمت‌گذاری خوراک و فرآورده‌های نفتی پالایشگاه‌ها، در ۱۰ ماه سال جاری محاسبه کرده است. وزارت نفت در دی‌ماه سال گذشته دستورالعمل قیمت‌گذاری خوراک و فرآورده‌های نفتی پالایشگاه‌ها را تغییر داد. طبق مصوبه جدید، فرمول محاسبه انواع فرآورده‌ها بر اساس درجه اکتان و کیفیت محصول مشمول ضرایب کاهشی بیشتری نسبت به مصوبه سال ۱۴۰۱ قرار گرفت. این موضوع منجر به کاهش کرک اسپرد و از دست رفتن بخشی از درآمد قابل حصول پالایشگاه‌ها در سال جاری شده است.  

در دی‌ماه امسال، علی‌رغم افزایش قیمت فرآورده‌ها، کرک اسپرد پالایشگاه‌ها از ۱۳ دلار به ۱۲.۸ دلار در هر بشکه کاهش یافته که نسبت به ماه قبل یک درصد افت را نشان می‌دهد. به دنبال افزایش ۵ درصدی قیمت نفت برنت و ۶ درصدی قیمت نفت دبی و عمان نسبت به ماه قبل، قیمت بنزین ۲ درصد، نفت گاز ۵ درصد و نفت کوره ۴ درصد افزایش یافته است. با این حال، این افزایش قیمت ثمری برای پالایشگاه‌ها نداشته و کرک اسپرد آنها همچنان در حال کاهش بوده و به افزایش عدم‌النفع پالایشگاه‌ها دامن زده است.

داده‌های اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد که دستورالعمل قیمت‌گذاری وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ منجر به عدم‌النفع پالایشگاه‌ها در ۱۰ ماه امسال به میزان ۲۹ هزار و ۷۸ میلیارد تومان شده است. به این ترتیب، میزان عدم‌النفع پالایشگاه‌ها از این مصوبه در دی‌ماه معادل ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است. بر اساس این اطلاعات، پالایشگاه‌ها از ابتدای سال جاری تاکنون به طور میانگین ماهانه از ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان درآمد محروم شده‌اند، درآمدی که می‌توانست تأثیرات مالی مطلوبی برای این شرکت‌ها و رشد روند سرمایه‌گذاری در خطوط تولید بنزین و سایر سوخت‌ها داشته باشد.  

از سویی دیگر، بیشترین حجم فروش فرآورده نفتی بنزین به شرکت پالایش نفت اصفهان تعلق دارد و به همین دلیل این شرکت به دلیل فروش بالا و تولید بنزین با کیفیت اکتان ۹۱ یورو ۵، به خاطر افزایش ضریب کاهشی در فرمول محاسباتی، بیش‌ترین مبلغ عدم‌النفع را تجربه کرده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر