بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
پول‌های تازه وارد بازار شدند؛

بازار داغ تجدید ارزیابی‌ها/ سایپا و بانک ملت هم وارد گود شدند!

بازار داغ تجدید ارزیابی‌ها/ سایپا و بانک ملت هم وارد گود شدند!
بازار سرمایه در تاریخ ۷ اسفند ماه با رشد چشمگیر شاخص‌ها روبه‌رو شد. شاخص کل بورس با افزایش حدود ۵۰ هزار واحدی به محدوده ۲ میلیون و ۸۴۱ هزار واحد رسید، در حالی که شاخص هم‌وزن نیز رشد قابل توجهی داشت. ورود نقدینگی حقیقی به سهام، حق تقدم‌ها و صندوق‌های سهامی، ارزش معاملات را به حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان رساند.
کد خبر : ۲۹۱۴۳۲
نویسنده :
امیرحسین کریمی

بهناز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با بورس نیوز، به تحلیل وضعیت بازار سرمایه در تاریخ ۷ اسفند ماه پرداخت و گفت: امروز شاخص کل بورس با افزایش حدود ۵۰ هزار واحدی همراه بود و به محدوده ۲ میلیون و ۸۴۱ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز با رشد حدود ۹ هزار واحدی به محدوده ۸۵۲ هزار واحد رسید. در مجموع، بازار امروز با ورود نقدینگی حقیقی ۹۱۱ میلیارد تومانی به سهام، حق تقدم‌ها و صندوق‌های سهامی همراه بود و ارزش معاملات خرد نیز حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان ثبت شد. در پایان بازار، ۵۸ درصد نماد‌ها در محدوده مثبت و ۴۲ درصد در محدوده منفی به کار خود پایان دادند.

وی در ادامه به تأثیر گزارش تجدید ارزیابی شرکت ایران‌خودرو بر بازار اشاره کرد و افزود: بازار سرمایه در هفته جاری، به لطف انتشار گزارش تجدید ارزیابی شرکت ایران‌خودرو، شرایط مناسبی را تجربه می‌کند. این گزارش پیشنهاد افزایش سرمایه ۹۴۰ درصدی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها را مطرح کرده که حدود ۲۰۰ درصد آن از محل دارایی‌های استهلاک‌پذیر خواهد بود. همچنین برای خروج از ماده ۱۴۱، ایران‌خودرو نیاز به افزایش سرمایه ۶۳۰ درصدی دارد. بنابراین، احتمالاً یا سازمان بورس افزایش سرمایه را نخواهد پذیرفت یا خود شرکت از این اقدام منصرف خواهد شد.

اکبرپور در ادامه بیان کرد: در پی این خبر، شایعه افزایش سرمایه ۷۰۰ درصدی شرکت سایپا و خبر تجدید ارزیابی بانک ملت در مجمع این بانک هم کمک زیادی به رشد بازار کرده‌اند. همچنین، طی ۱۰ سال گذشته، بازار سرمایه در ۷ سال از ماه اسفند با رشد همراه بوده و میانگین رشد بازار از ابتدای اسفند تا ۱۵ فروردین سال‌های گذشته حدود ۱۰ درصد بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه به گزارش‌های فروش بهمن ماه شرکت‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شاهد انتشار گزارش‌های فروش بهمن ماه هستیم که بازار حساسیت بالایی به این گزارش‌ها نشان می‌دهد. تا کنون حدود ۳۰۰ شرکت تولیدی گزارش فروش خود را منتشر کرده‌اند که این شرکت‌ها در بهمن ماه، ۱۶۱ هزار میلیارد تومان فروش داشته‌اند. این رقم نسبت به فروش ۱۴۱ هزار میلیارد تومانی دی ماه، رشد ۱۴.۱۴ درصدی را نشان می‌دهد. رکورد فروش این ۳۰۰ شرکت در بهمن ماه شکسته شده است.


بیشتر بخوانید: دلیل اصلی بی‌اعتمادی فعالان اقتصادی به سیاست‌های ارزی دولت


وی ادامه داد: افزایش ارز نیما یا همان ارز توافقی در بهمن ماه، تأثیر زیادی بر فروش شرکت‌ها داشته و این گزارش‌ها نیز جذابیت خاصی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است. مجموع فروش این شرکت‌ها در دی و بهمن ماه امسال ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به فصل‌های بهار، تابستان و پاییز رشد خوبی داشته است و پوشش ۸۸ درصدی نسبت به بهار، ۸۶ درصدی نسبت به تابستان و ۷۳ درصدی نسبت به پاییز را نشان می‌دهد.

اکبرپور همچنین به چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها در آینده اشاره کرد و گفت: با توجه به گزارش‌های بهمن ماه و تعمیم آن به اسفند، می‌توان انتظار داشت که اتفاق تلخی که سال گذشته برای تعدادی از شرکت‌های بزرگ بازار افتاد و منجر به زیان‌دهی آنها شد، در سال جاری تکرار نشود و حاشیه سود ناخالص و خالص بازار شاهد رشد قابل توجهی باشد.

وی در خصوص نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها نیز اظهار داشت: صبح امروز یکی از کانال‌های خبری در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها به ۱۵ هزار تومان، معادل ۲۷ سنت، افزایش یافته است که این خبر نگرانی‌هایی را در بازار ایجاد کرد. اما در پایان روز، مدیرکل بودجه ارزیابی و منابع وزارت نفت اعلام کرد که نرخ ۲۷ سنت برای خوراک پتروپالایشگاه‌ها صحت ندارد و آخرین قیمت تعیین شده برای نرخ خوراک پتروپالایشگاه‌ها مربوط به دی ماه بوده که معادل ۱۹ سنت ارزیابی می‌شود.

اکبرپور همچنین به انتقادات فعالان بازار از وضعیت دامنه نوسان و عرضه‌های اولیه اشاره کرد و گفت: یکی از انتقاد‌های جدی فعالان بازار به مسئولان سازمان بورس، موضوع دامنه نوسان و روند عرضه‌های اولیه است. در حالی که کشور از ریسک‌های سیاسی و امنیتی به نسبت دور شده، هنوز دامنه نوسان ۳ درصدی برقرار است و فعالان بازار انتظار دارند که مسئولین در خصوص بازگشت دامنه نوسان به حالت قبلی تصمیمات جدی اتخاذ کنند. همچنین، روند ادامه‌دار عرضه‌های اولیه در شرایطی که ارزش معاملات کاهش یافته، غیرمنطقی به نظر می‌رسد. هر عرضه اولیه معمولاً مبلغ زیادی از بازار خارج می‌کند و آن وجه دیگر به بازار برنمی‌گردد. بنابراین، حداقل انتظار فعالان بازار این است که عرضه‌های اولیه متوقف شوند تا زمان افزایش مجدد ارزش معاملات.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان به پیش‌بینی روند بازار اشاره کرد و گفت: روند مثبت گزارش‌های فروش بهمن ماه، انتظار برای ادامه این روند در اسفند، کنترل قیمت دلار در بازار آزاد، کاهش هیجان در بازار‌های موازی مانند طلا و در نهایت ادامه انتشار گزارش‌های تجدید ارزیابی، به ویژه از سوی شرکت‌هایی مانند سایپا، می‌تواند محرک‌های اصلی رشد بازار باشد. به نظر می‌رسد که بازار سرمایه در قدم اول به محدوده سه میلیون واحد و سپس به محدوده سه میلیون و سیصد هزار واحد افزایش پیدا کند.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
دلیل اصلی بی‌اعتمادی فعالان اقتصادی به سیاست‌های ارزی دولت
افزایش نرخ گاز پتروشیمی‌ها و تاثیر آن بر سودآوری صنایع؛
دلیل اصلی بی‌اعتمادی فعالان اقتصادی به سیاست‌های ارزی دولت
سهم‌های بزرگ زیر ذره‌بین؛ اصلاح قیمتی/ عامل افت شاخص کل
چرا شاخص کل به مقاومت ۳ میلیون واحدی واکنش نشان داد؟
سهم‌های بزرگ زیر ذره‌بین؛ اصلاح قیمتی/ عامل افت شاخص کل
چشم‌انداز مثبت بازار سهام با رشد نقدینگی و نرخ دلار
ورود نقدینگی به صندوق‌های طلا، تهدید یا فرصت برای بورس؟
چشم‌انداز مثبت بازار سهام با رشد نقدینگی و نرخ دلار
ارسال نظر