بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹

۴ نکته کلیدی درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعات کاری

۴ نکته کلیدی درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعات کاری
سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفته است که تعطیلی پنج شنبه‌ها به معنای تحدید روزهای ارائه خدمت توسط دستگاه‌های دولتی از ۶ به ۵ روز هفته است.
کد خبر : ۲۹۱۹۴۵
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، نمایندگان مجلس دیروز؛ چهارشنبه به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان، استثناهایی را برای تعطیلی پنجشنبه‌ها تعیین کردند. همچنین با تصویب مجلس، ساعت کاری کارکنان به ۴۰ ساعت در هفته و ۱۶۰ ساعت کار در ۴ هفته متوالی تغییر یافت.

در این راستا، عباس گودرزی سخنگوی هیأت رییسه مجلس در گفت‌وگویی چهار نکته مهم را درباره این دو مصوبه مجلس بیان کرده که خلاصه آن به شرح زیر است:

 تنها روز جمعه به عنوان تعطیل رسمی در کشور شناخته می‌شود.

 تعطیلی پنجشنبه‌ها به معنای کاهش روزهای کاری دستگاه‌های دولتی از ۶ به ۵ روز در هفته است.

 این مصوبه مجلس شامل تمامی دستگاه‌های اجرایی، اعم از ستادی و استانی می‌شود.

استثناها شامل موارد زیر است: واحدهای نظامی، انتظامی، امنیتی، گمرک جمهوری اسلامی و بخش عملیاتی واحدهای خدمات‌رسانی مانند بانک‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی - درمانی و اماکن ورزشی که تعیین لیست کامل در این حوزه‌ها به هیأت وزیران واگذار شده است.

 کاهش ساعات کار از ۴۴ به ۴۰ ساعت شامل تمامی گروه‌هایی است که در قوانین و مقررات مختلف به مبنای ۴۴ ساعت در هفته یا ۱۷۶ ساعت در ۴ هفته متوالی اشاره شده است، از جمله قانون کار، که به این ترتیب شامل کارگران و بخش خصوصی نیز خواهد شد.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹
با سلام. خدا رو شکر که مجلس در اقدامی انقلابی به تبعیض چندین ساله بین تهران و شهرستان ها پایان داد. قطعا این مصوبه در تحکیم بنیان خانواده، توسعه گردشگری داخل استان، رفع مشکل ناترازی انرژی، کاهش آلودگی هوا و ترافیک و.... بسیار موثر خواهد بود
ناشناس
پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱
عدم تصویب مصوبه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در مورد تسری تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی به شهرستانی توسط شورای محترم نگهبان باعث آسیب به حیثیت مجلس خواهد شد.
ناشناس
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۰
حضرت امام خمینی (ره) فرموده اند مجلس در راس امور است. وقتی شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبه مجلس و شورای نگهبان درباره تعطیلی پنجشنبه ها ایراد وارد می کند آیا میتوان گفت الان هم مجلس در راس امور است؟!!! واقعا متاسفیم.
ناشناس
سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام، قضاوت برای حل اختلاف نظر بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی است ولی درباره مصوبه ای که هم مورد تایید شورای نگهبان و هم مورد تایید مجلس است حق اظهار نظر کارشناسی ندارد زیرا مداخله در روند قانون گذاری کشور محسوب میشود
ناشناس
پنجشنبه ۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴
حفظ شان مجلس و تمکین نسبت به سخن حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «مجلس در راس امور است» و فرمایش مقام معظم رهبری راجع به اینکه «مجلس شورای اسلامی، یک مرکز اساسی و تعیین‌کننده برای انقلاب است، همه سررشته‌های امور، به مجلس شورای اسلامی بر می‌گردد» مطالبه عمومی است. بنابراین، اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان فارغ از موضوع آن (تعطیلی پنجشنبه ها) مورد درخواست همه است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶
تعطیلی پنجشنبه ها تعطیل اداری است و تعطیل رسمی نیست و صرفا مشمول کارکنان ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری است و هدف آن تسری تعطیلی پنجشنبه های تهران به بقیه استان ها به منظور کمک به حل ناترازی انرژی و تحکیم بنیاد خانواده است. از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بخاطر تصویب تعطیلی پنجشنبه ها بسیار ممنون هستیم
ناشناس
دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
با تصویب تعطیلی پنجشنبه ها، تعطیلات کارمندان شهرستانی با کارمندان تهرانی برابر شد. روز های تعطیلات سالانه عربستان 126 روز، چین 124 روز، بحرین 120 روز و آمریکا 119 روز می باشد. کشورهای توسعه یافته به سوی سه و چهار روز تعطیلی در هفته حرکت می کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
با عنایت به اینکه دستگاه های مربوط به صادرات و واردات پنجشنبه ها تعطیل نیستند و مرکز مبادلات اقتصادی کشور تهران است که آن هم حدود پانزده سال است پنجشنبه ها تعطیل می باشد و ارتباطات ایران با بازارهای جهانی توسط شهرستانها انجام نمی شود پس چطور تسری تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی به شهرستان ها باعث اختلال در اقتصاد کشور خواهد شد؟
ناشناس
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۱
از سال 1396 تا 1403 افزایش حقوق کارگران همیشه بیشتر از کارمندان بوده به عنوان مثال: سال 1400 کارمند 20درصد و کارگر 39 درصد؛ سال 1401 کارمند 20 درصد و کارگر 57 درصد؛ سال1402 کارمند 25درصد و کارگر 27درصد؛ سال 1403 کارمند 20 درصد و کارگر 35 درصد؛ سال 1404 کارمند 20درصد و کارگر 45 درصد. اما باز بخش کارگری ناله میکنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
کارگران به همین تعطیلی موجود قانع هستند اجحاف در حق کارگران از سوی کارفرمایان است که متناسب به نرخ تورم حقوق ما را افزایش نمی دهند قراردادهای بدون تاریخ تنظیم می کنند تا هر موقع که بخواهند کارگر را اخراج کنند و همه گونه سوء استفاده از کارگر را انجام می دهند اما هیچ کس از این معضلات صحبت نمی کند اگر حامی کارگران هستید آنها را از چنگال فقر و سوء استفاده کارفرمایان بی انصاف نجات دهید.
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
باسلام
خداوند به هرنماینده موافق این طرح عزت دهد. واقعا منن شهرستانی سالها هست منتظر این خبر هستیم. چرا من باید پنجشنبه بروم و سازمان من در تهران تعطیل باشد؟ حقی بود برگردن ما که انشا الله با موافقت خبرگان به زودی خبر خوش را میدهند انشا الله
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
ایرادگیری از مصوبه ای که نتیجه تفکر جمعی دولت و منتخبین مردم در مجلس و منتخبین مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضائیه (فقها و حقوقدانان شورای نگهبان) است، نشانگر قدرت گیری افرادی است که نمونه بارز آن در اوایل انقلاب، آیت‌الله العظمی سید محمد کاظم شریعتمداری بود که به خیانت بر علیه حضرت امام خمینی(ره) منتهی شد.