تولید روزانه بنزین در ایران به مرز ۱۲۰ میلیون لیتر رسید

به گزارش بورسنیوز، معاون وزیر نفت اعلام کرد که هماکنون حجم بنزین تولیدی کشور که شامل تولید پالایشگاهها و ذخایر انبارها میباشد، به میزان تقریبی ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است.
محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، ضمن اشاره به ظرفیت تولید پالایشگاههای کشور، اظهار داشت: کشور ما در حال حاضر دارای ۱۰ پالایشگاه اصلی است که با ظرفیت بیش از ۲.۴ میلیون بشکه در روز، اقدام به فرآوری نفت خام و میعانات گازی میکنند.
وی ادامه داد: به منظور مدیریت ناترازی و کاهش فاصله میان تولید و مصرف فرآوردههای مایع، دو دسته اقدام در دولت سیزدهم طراحی شده است که تمرکز اصلی ما بر روی پالایشگاههای موجود میباشد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران خاطرنشان کرد: در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ با افزایش بهرهوری در پالایشگاههای موجود، به طور میانگین روزانه ۸ میلیون لیتر به تولید بنزین کشور و ۷ میلیون لیتر به تولید نفت گاز افزوده شده است.
عظیمیفر تصریح کرد: صنعت پالایش در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، شاهد رشد ۵ درصدی بوده و تقریباً صد هزار بشکه در روز به تولیدات فرآوردههای کشور افزوده شده است.
وی با اشاره به برنامههای سال جاری، گفت: تمرکز بر تولید به منظور مدیریت ناترازی و ارتقای کیفیت تولیدات پالایشگاههاست. به عنوان مثال، طرح کیفیسازی بنزین در پالایشگاه تهران که تولیدات را ۲۰ درصد افزایش میدهد و استاندارد بنزین را به یورو ۵ ارتقا میدهد، به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بیان کرد: ما همچنین بر روی بهرهبرداری از پالایشگاههای جدید تمرکز داریم و پیشبینی میشود که امسال حداقل یک طرح جدید به پالایشگاههای فعلی اضافه شود.
عظیمیفر تأکید کرد: همه این اقدامات به منظور دستیابی به هدف ۱۲۹ میلیون لیتر در روز برای تولید بنزین و ۱۳۰ میلیون لیتر برای تولید نفت گاز طراحی شده است.
وی افزود: در ۶ ماه گذشته، با بهرهگیری از پالایشگاههای موجود و افزایش بهرهوری، گامهای مؤثری در راستای برنامههای دولت برداشته شده است. با این حال، برای رفع ناترازی، تنها افزایش تولید کافی نیست و باید به مشکلات ساختاری مصرف نیز توجه کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: علاوه بر نوسازی ناوگان، توجه به تنوع سبد سوخت نیز ضروری است. کاهش سهم سیانجی در سبد سوخت یکی از علل افزایش مصرف بنزین در سالهای اخیر بوده است.
وی در پایان افزود: با اتخاذ این تدابیر، در پی کاهش ناترازی در بخش فرآوردههای مایع هستیم و امید داریم که با همکاری و تأمین منابع لازم، اهداف تعیینشده محقق شود.
انتهای پیام/