صادرات ۵۰۰ هزار تن محصولات گلخانهای به بازارهای جهانی

به گزارش بورسنیوز، الهام فتاحی فر، مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی، اظهار داشت: طبق آخرین اطلاعات در سال ۱۴۰۲، سطح زیرکشت محصولات گلخانهای به حدود ۱۹ هزارهکتار و سطح زیرکشت قارچهای خوراکی به حدود ۹۱۴ هکتار رسیده است که در مجموع، حدود ۳.۵ میلیون تن محصولات گلخانهای و قارچ خوراکی در کشور تولید شده است.
وی افزود: با توجه به این که ثبت اطلاعات آماری سال ۱۴۰۳ محصولات گلخانهای و قارچ خوراکی در سامانه پهنهبندی وزارت جهاد کشاورزی هنوز در حال انجام است، آمار نهایی سال ۱۴۰۳ در نیمه اول امسال منتشر خواهد شد.
فتاحی فر همچنین اشاره کرد: برآورد اولیه نشان میدهد که حدود ۳.۷ میلیون تن محصولات گلخانهای و قارچ خوراکی در کشور تولید شده است که این رقم بیانگر رشد ۵.۷ درصدی تولید نسبت به سال گذشته است.
این مقام مسئول با تأکید بر سیاستهای وزارت جهاد در زمینه انتقال کشت سبزی و صیفی در برنامه هفتم توسعه گفت: طبق برنامه هفتم، باید حجم تولیدات گلخانهای به ۱۰ میلیون تن افزایش یابد. برای دستیابی به این هدف، بخشی از تولید باید از طریق توسعه و بهرهبرداری واحدهای جدید گلخانهای و سایبان و بخشی دیگر از طریق بهبود کیفیت و کمیت وضعیت موجود تولیدات گلخانهای و همچنین انتقال کشت محصولات پرآب از فضاهای باز به محیطهای کنترل شده گلخانهای و سایبان عملی شوند.
وی اضافه کرد: با انجام مطالعات جامع مکانیابی و الگوی کشت تولیدات گلخانهای، بهویژه با در نظر گرفتن چالشهای تغییرات اقلیمی، تأمین کمّی و کیفی آب و ناترازی انرژی، میتوان مناطق مستعد و محصولات اولویتدار را به تفکیک استانهای هدف شناسایی کرد و با برنامهریزی متولیان ستادی و استانی، حمایتها و تسهیلات مورد نیاز برای انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانهها عملیاتی شود.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی در خصوص آخرین وضعیت صادرات محصولات گلخانهای تصریح کرد: طبق آمار گمرک در سال ۱۴۰۲، بیش از ۷۰۰ هزار تن محصولات گلخانهای و قارچ خوراکی به ارزش ۳۱۷ میلیون دلار صادر شده است. همچنین در ۱۰ ماهه سال گذشته، بیش از ۵۰۰ هزار تن محصولات گلخانهای به ارزش حدود ۲۷۰ میلیون دلار صادر گردیده است. گفتنی است، با توجه به هدفگذاری افزایش تولیدات گلخانهای به ۱۰ میلیون تن در برنامه هفتم، ضروری است که بخشی از این تولیدات برای تأمین بازار داخلی و بخشی دیگر برای صادرات برنامهریزی شود.
انتهای پیام/