صادرات پلیمرهای ایرانی به قاره آمریکای جنوبی برای اولین بار انجام شد

به گزارش بورسنیوز، در سال ۱۳۹۰، رضا حمزه لو، مدیر عامل وقت شرکت بازرگانی پتروشیمی، در گفتگویی درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی ایران به کشورهای آمریکای جنوبی از جمله برزیل و آرژانتین، اظهار داشت که فعالسازی بازار صادرات پتروشیمی در این منطقه در دست اقدام است.
مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی با تأکید بر اینکه ورود به بازار جدید پتروشیمی کشورهای آمریکای جنوبی میتواند بر حاشیه سود صادرات محصولات پتروشیمی تأثیر بگذارد، بیان کرد که فرآیند بازاریابی برای فروش محصولات پتروشیمی به کشورهای این منطقه آغاز شده است.
این مقام مسئول اضافه کرد که با ایجاد ثبات اقتصادی، مذاکرات برای صادرات پتروشیمی دوباره از سر گرفته شده است و این کشورها برای خرید برخی محصولات پتروشیمی، از جمله پلیمرها و فرآوردههای شیمیایی، اعلام آمادگی کردهاند.
حمزه لو به اقدامات اولیه ایران در زمینه صادرات محصولات پلیمری به آمریکای جنوبی اشاره کرد، اما اعلام کرد که هیچگاه این محصولات به این منطقه نرسید و تنها محصولاتی مانند کودهای شیمیایی تولیدی پتروشیمی ایران به این بازار عرضه شد.
با این حال، در سالهای اخیر و به دلیل افزایش تولید محصولات پلیمری، صنعت پلیمر ایران توانسته است به صورت چشمگیری در بازار جهانی حضوری فعال داشته باشد و جایگاه قابل توجهی در میان شرایط اقتصادی پیچیده این بازار به دست آورد.
در زمینه صادرات پلیمر ایران، گریدهای مختلف پلیاتیلن، به ویژه فیلم LDPE و پلیاستایرن GPPS، در صدر قرار دارند. در پنج سال گذشته پیشرفتهای قابل ملاحظهای در صادرات محصولات پلیاتیلن مشاهده شده که ناشی از افزایش ظرفیت تولید داخلی است.
سعید اسماعیلی، کارشناس صنعت پتروشیمی، بیان کرد که پلیمرها یکی از پرمصرفترین محصولات شیمیایی در زیرشاخههای پزشکی، فضایی، بستهبندی، خودروسازی، ساخت و ساز و لوازم الکتریکی هستند و به همین خاطر بازار جهانی پلیمر رونق زیادی دارد.
او همچنین افزود که در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید محصولات پلیمری ایران ۸.۸ میلیون تن در سال است، در حالی که ظرفیت تولید جهانی این محصولات بالغ بر ۴۹۰ میلیون تن و در خاورمیانه ۴۲ میلیون تن است. ایران سهمی ۱.۸ درصدی از تولید جهانی پلیمر و ۲۱ درصدی از تولید خاورمیانه دارد.
در پنج سال اخیر، روسیه رشد ۶۷ درصدی در خرید پلیمر از ایران را تجربه کرده است و کشورهای اروپای شرقی مانند اسلواکی و جمهوری چک نیز به بازار پلیمر ایران وارد شدهاند. خریداران اصلی محصولات پلیمری ایران شامل چین، عراق، ترکیه، افغانستان و هند هستند. با افزایش علاقه تجار و تولیدکنندگان روسی به این بازار، رقابتی جدید بین روسیه و هند برای کسب مقام پنجم در میان مشتریان ایران در حال شکلگیری است.
کشورهای آذربایجان، گرجستان و ازبکستان نیز از دیگر مشتریان عمده محصولات پلیمری ایران به شمار میآیند. اگر تمام پروژههای پلیاتیلن تأیید نشده ایران و چین به سرمایهگذاریهای جدید چینی منجر شود، صادرات ایران از هر سه گرید پلیاتیلن تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۷۵ میلیون تن خواهد رسید.
در نهایت، به نقل از اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال، ایران سال گذشته برای نخستین بار موفق به صادرات محصولات پلیمری خود به منطقه آمریکای جنوبی شد و به این ترتیب، محصولات پلیمری تولید ایران به این بازار وارد شد.
انتهای پیام/







