پایان داستان کارت سوخت

به گزارش بورسنیوز، «وزارت نفت موظف است در مدت ۴ ماه با همکاری بانک مرکزی امکان انتقال سهمیه از کارت سوخت به کارتهای بانکی را فراهم کند». این موضوع در قانون بودجه ۱۴۰۴ مشخص شده است و دولت باید تا تیرماه امسال آن را اجرایی کند.
کارت سوخت فقط برای ثبت سهمیه بنزین کاربرد دارد. اجرای آزمایشی این روش از اسفند سال گذشته در برخی پمپبنزینهای تهران شروع شده، اما هنوز گزارشی از نتایج آن به رسانهها ارائه نشده است. مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی، اعلام میکند که در طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی خودروها، نه سهمیهها و نه قیمتها تغییر خواهند کرد و «فقط فیزیک کارت حذف میشود».
مصرف بنزین در ایام نوروز امسال رکوردهای بیسابقهای را ثبت کرده و تأمین بنزین بدون واردات و در کنار تولید ممکن نیست. محمد راهبر، کارشناس انرژی، به شیوههای غیرقیمتی کاهش مصرف سوخت اشاره میکند و بر این باور است که باید از طریق اصلاحات غیرقیمتی، مصرف بنزین را کاهش داده و از خروج میلیاردها دلار ارز به دلیل واردات جلوگیری کنیم.
با این حال، عباس رمضانی، یک کارشناس اقتصادی، معتقد است که طرحهای غیرقیمتی به تنهایی قادر به حل مشکل نخواهند بود و نمیتوان بدون اصلاح قیمتی به پیشرفت دست یافت. تجربه موفق کنترل مصرف انرژی، مانند سازوکار هدفمندی در اوایل دهه نود و سازوکار پاداش صرفهجویی برق در اوایل دهه ۱۴۰۰، نشان میدهد که ترکیب اقدامات غیرقیمتی و قیمتی، راهکار مؤثری برای حل مشکل انرژی در ایران است.
انتهای پیام/