بازگشت همتی به ترکیب کابینه

به گزارش بورسنیوز، با گذشت بیش از ۵۰ روز از استیضاح و برکناری عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد، هنوز دولت تصمیم قاطعی در خصوص معرفی وزیر جدید به مجلس نگرفته است. انتظار میرفت در شرایطی که اقتصاد ایران با چالشهای جدی مواجه است و دولت چهاردهم نیز نتوانسته عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش بگذارد، زودتر به جمعبندی در این زمینه برسد. از ۱۲ اسفند سال گذشته، وزارت اقتصاد تحت سرپرستی موقت اداره میشود که زمان زیادی به حساب میآید.
استمرار حضور سرپرست در یک وزارتخانه، زمانی قابل توجیه است که آن شخص گزینه نهایی دولت باشد، اما بر اساس اطلاعات و گمانهزنیها، گزینههای دیگری به جز سید رضا اکرمی، سرپرست فعلی وزارت اقتصاد، برای هدایت این وزارتخانه مورد توجه دولت قرار دارند.
طیبنیا، مدنیزاده و دیگر نامزدها
پیش از تشکیل دولت چهاردهم، علی طیبنیا، وزیر اقتصاد دولت اول روحانی، به عنوان یکی از گزینههای اصلی مسعود پزشکیان برای وزارت اقتصاد تلقی میشد. دلیل این انتخاب، نقش فعال طیبنیا در ستاد انتخاباتی پزشکیان بود. اما در نهایت، وی در فهرست کابینه پیشنهادی قرار نگرفت و در مردادماه سال گذشته به سمت مشاور عالی رئیسجمهور منصوب شد.
حضور طیبنیا در این جایگاه نیز چندان طولانی نبود و به دلیل اختلاف نظرها از سمت خود استعفا داد. این استعفا ابتدا رسانهای نشد، اما بعداً توسط محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور، تأیید شد. با وجود این تجربه ناموفق، طیبنیا همچنان یکی از گزینههای جدی برای وزارت اقتصاد به شمار میرود.
محمد مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور، در خصوص وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: «در ابتدا لیستی مفصل بررسی شد و اکنون به سه یا چهار گزینه محدود شدهایم که در حال حاضر یکی از آنها در نظر است».
وی همچنین در مورد شایعات مربوط به طیبنیا گفت: «آقای طیبنیا از پذیرش وزارت خودداری میکند، ولی گزینه اول پزشکیان همچنان آقای طیبنیا است».
در کنار طیبنیا، نامهای دیگری همچون محمدباقر نوبخت، شمسالدین حسینی، سید کامل تقوینژاد، فرهاد نیلی، حمید پاداش، حجتالله صیدی و علی مدنیزاده نیز مطرح هستند. در این میان، نام مدنیزاده بهویژه در محافل و رسانهها به چشم میخورد. وی دارای تحصیلات عالی در رشتههای مختلف و در حال حاضر رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف است.
وزیر جدید اقتصاد، همان همتی است!
با صرفنظر از نامها و چهرههای مطرحشده، مهمترین موضوع چارچوب فکری این افراد است. بررسی پیشینه، دیدگاهها و عملکرد تمامی گزینههایی که برای تصدی وزارتخانه معرفی میشوند، نشاندهنده یک خاستگاه فکری مشترک است. این افراد معمولاً به اقتصاد آزاد، آزادسازی قیمتها و سیاستهای تعدیل ساختاری اعتقاد دارند که شباهتهای زیادی با رویکرد عبدالناصر همتی دارد و این موضوع نگرانیهایی را در مورد پیامدهای احتمالی انتخاب هر یک از آنها به وجود آورده است.
انتهای پیام/

