34 میلیون تومان بهره وام های بانکی گازلوله در هرروز است !
شرکت گاز لوله که تا پایان سال مالی 88 ، از زیان انباشته بیش از 200 درصدی نسبت به سرمایه فعلی خود برخوردار بوده از ابتدای امسال شاهد رشد روز افزونی در قیمت سهام شرکت بوده ، بطوریکه طی هشتاد روز معاملاتی تا تاریخ 24 شهریور ماه جاری توانسته بیش از 117 درصد بازدهی مثبت را برای معامله گران "پلوله" در بورس اوراق بهادار بر جای گذارد .
این مطلب در حالی است که بازدهی شرکت های حاضر در طبقه محصولات پلاستیکی صنعت لاستیک و پلاستیک بورس طی همین مدت به طور میانگین کمتر از 67 درصد اعلام شده است .
گفتنی است بنابر اطلاعات و مستندات منتشر شده در سایت کدال ، شرکت تولیدی گاز لوله زیان هر سهم پس از کسر مالیات خود را با افزایش حدوداً 16 درصدی نسبت به سال مالی گذشته برای سال مالی منتهی به اسفند ماه 89 با سرمایه 225 میلیارد ريالی مبلغ 739 ريال به طور خالص پیش بینی نموده که طی عملکرد مالی سه ماهه اول سال جاری 23 در صد از آنرا پوشش داده است .
بنابر گزارش بورس نیوز ؛ عدم پرداخت به موقع اقساط وام های بانکی ، تقسیم سودهای غیر عملیاتی در گذشته که عمدتاً از طریق استقراض تأمین می شده ، عدم بازاریابی مناسب و توانایی پایین حجم تولیدات از جمله عمده ترین دلایلی است که این شرکت با برخورداری از زیان انباشته سنواتی و فاقد سرمایه در گردش کافی با آن دست به گریبان است .
از
اینرو اگر چه با عملکرد شبانه روزی و بی
شائبه مدیریت و کارکنان ، شرکت گاز لوله
موفق به تحقق 167 میلیون ريال سود عملیاتی در سه ماهه نخست امسال شد اما بنا به
افزوده شدن زیان انباشته ، 455 هزار 255
میلیون ريالی این شرکت طی ابتدای امسال در بودجه پیش بینی شده (به ازای هر سهم یک
هزار و 821 ريال زیان) ، عملاً هیچ سودی را برای این شرکت لا اقل تا چند سال آینده
رقم نخواهد زد.
چرا که با متورم شدن بدهی های هر ساله شرکت به سیستم بانکی ، هزینه های مالی هنگفتنی
از بابت جرایم دیر کرد و نرخ بالای بهره تسهیلات بانکی به شرکت تحمیل نموده و ریسک
نقدینگی را به مراتب بسیار افزایش داده است .
روزانه 34 میلیون بهره بانکی !
گفته می شود هزینه های بانکی این شرکت در طی دوره شش ماهه امسال بالغ بر شش میلیارد و 300 میلیون تومان بوده که به لحاظ جرایم دیر کرد پرداخت بدهی های بانکی این میزان در هر دوره مالی با یک ضریب مشخص افزایش یافته و بر زیان انباشته آن افزوده می شود .
بنا به برخی شنیده ها اگر چه بحث انحلال شرکت گاز لوله که مشمول اصل 141 قانون تجارت نیز می باشد در مجمع اخیر سهامداران این شرکت مطرح شد اما به لحاظ برخی موضوعات سیاسی و اجتماعی مطروحه در جهت ادامه فعالیت های اصلی شرکت تکلیف شد تا بحث انحلال منتفی گردد .
گفتنی
است یک منبع مطلع در این شرکت در گفتگو با خبرنگار ما با ابراز تعجب از روند فعلی
رو به بالای قیمت سهام "پلوله" در بورس ، ضمن هشدار به سهامداران می
گوید : اگر چه برخی فشارها همچون تحریم های اقتصادی در کنار مشکل بزرگ نقدینگی
روند ادامه فعالیت این شرکت را تهدید جدی
می کند اما با پشتکار مجموعه فعلی شرکت عملیات تولیدی رو به جهت مثبت بوده و
توانسته مواد اولیه خود را هرچند با تأخیر از بازارهای خارجی همچون کره جنوبی تأمین
کند و از اینرو موفق به شناسایی سود
عملیاتی مناسبی در عملکرد شش ماهه اول امسال شده اما با اینهمه نمی توان در مقایسه
با هزینه های عملیاتی 16 میلیارد تومانی و زیان انباشته حدود 45 میلیارد تومانی
چیزی برای گفتن داشت .
فروش دفتر مرکزی
این فرد آگاه در شرکت گاز لوله که نخواست نامش افشاء شود از آمادگی شرکت برای فروش ساختمان دفتر مرکزی آن به ارزش پنج میلیارد تومان خبر داد و افزود : عمده بدهی های شرکت مربوط به وام های دریافتی از بانک های اقتصاد نوین و پارسیان به صورت ريالی بوده و بدین لحاظ برای جبران بخشی از این بدهی ها ، شرکت به بانک اقتصاد نوین پیشنهاد کرد تا با خرید سه شرکت سرمایه پذیر "پلوله" شامل شرکت لوله های دو جداره قدر ، شیمیایی فرآورد قشم و تولیدی سلسله آب حیات کرمان بخشی از بدهی های جبران شود اما متأسفانه هیچ استقبالی از این امر نشد .
از اینرو با توجه به ظرفیت تولیدی 10 هزار تنی محصولات و همچنین فرض تأمین بخشی از مطالبات و فروش داراییهای غیر مولد شرکت ، همچنان زیان انباشته آن در سالهای آتی خود نمایی کرده و نمی تواند حاوی آینده روشنی برای سهامداران آن باشد .