فعالان صنعت سیمان در چهارمین نشست صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران مهم ترین دغدغه خود را بازپرداخت وام های صندوق ذخیره ارزی اعلام کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ایران در این نشست گفت : هیچ صنعتی همانند سیمان در سال های اخیر در کشور توسعه نیافته اما این صنعت با فرصت ها و تهدیدهای بسیاری روبرو است.
سید محمد اتابک به افزایش 22 درصدی قیمت سیمان درماه گذشته اشاره کرد و افزود : مسئولان انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با توجه به اینکه، نوسانات پیش روی این صنعت را خارج یک باز می دیدند به دنبال آزادسازی قیمت سیمان بودند اما در نهایت وزارت صنعت، معدن و تجارت با افزایش قیمت این کالا موافقت کرد.
وی با مقایسه صنعت سیمان و فولاد در کشور اظهار داشت: سرمایه گذاری برای احداث یک کارخانه فولاد آهن اسفنجی با دو خط تولید 300 میلیارد تومان است که امروز فروش هر دوخط آن 800 میلیارد تومان در سال است.
اتابک ادامه داد : برای احداث یک کارخانه یک میلیون تنی سیمان کمتر از 300 میلیارد تومان سرمایه نیاز است اما حجم فروش آن 75 میلیارد تومان است که دوره بازگشت سرمایه بیش از 15 سال به طول می انجامد که به همین خاطر طرح های سیمانی از توجیه اقتصادی برخوردار نیست.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزایش هزینه تمام شده، حمل و نقل مواد خام و خرید قطعات را از دیگر مشکلات کنونی این صنعت اعلام کرد.
وی به بازپرداخت وام های صندوق ذخیره ارزی در صنعت سیمان اشاره کرد و گفت : بانک ها خواستار دریافت وام های خود به صورت ارزی هستند که شرکت های سیمانی با توجه به افزایش شدید قیمت ارز در کشور قادر به تامین آن نیستند.
اتابک با بیان اینکه سه صنعت فولاد، پتروشیمی و سیمان از صندوق ذخیره ارزی وام دریافت کرده اند، افزود: هم اکنون دو صنعت فولاد و پتروشیمی محصولات خود را با دلار صادر می کنند اما شرکت های سیمانی بخشی زیادی از محصولات خود را در داخل کشور به فروش می رسانند و تنها آزادسازی محصولات این صنعت می توانند مشکلات کنونی آن را برطرف کند.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به صادرات این محصول به خارج از کشور اشاره کرد و گفت : این امر به دلیل برخی ناهماهنگی ها و حضور پر رنگ واسطه ها نتوانسته است ارزآوری مطلوبی را برای کشور به همراه داشته باشد که این موضوع در نشست آتی مسئولان شرکت های سیمانی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
ایران در جایگاه چهارم تولید سیمان در جهان
مدیرعامل سیمان فارس و خوزستان در این جلسه حجم تولید سیمان جهان در سال 2011 میلادی را 3.6 میلیارد تن اعلام کرد و گفت : ایران با تولید 66 میلیون تن سیمان در جایگاه چهارم قرار دارد.
اسفندیار سالاروند افزود : پیش بینی می شود در سال 91 نزدیک به 75 میلیون تن سیمان در کشور تولید شود که در شش ماهه نخست امسال 36 میلیون تن از این محصول محقق شده است.
وی ادامه داد : بر اساس طرح جامعه توسعه صنعت سیمان، ظرفیت اسمی تولید این محصول در سال 94 به 94 میلیون تن می رسد که پیش بینی می شود امسال بتوانیم 12 میلیون تن سیمان را صادر کنیم.
سالاروند با بیان اینکه پرداخت وام های ارزی به یکی از تهدیدهای جدی این صنعت تبدیل شده است، افزود: بر اساس طرح جامع صنعت سیمان، صندوق ذخیره ارزی موظف شد در سال 83 تسهیلات ارزان قیمتی را برای توسعه این صنعت به شرکت ها پرداخت کند.
وی با بیان اینکه شرکت هلدینگ سیمان فارس و خوزستان با در اختیار داشتن 34 درصد بازار در حدود 280 میلیون یورو بدهی ارزی دارد، اظهار داشت : اختلاف نرخ ارز مرجع با بازار آزاد 800 میلیارد تومانی است که این مبلغ دو برابر سرمایه ثبت شده، این شرکت است.
سالاروند تصریح کرد : صندوق ذخیره ارزی با فلسفه حمایت از صنایع مختلف ایجاد و مقرر شد شرکت ها حداکثر 10 درصد تغییرات را تقبل کنند و ما به التفاوت آن را بیمه ها و یا به صورت یارانه به شرکت ها پرداخت شود.
خوش بینی به توسعه صنعت سیمان
مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر در این نشست گفت: بدهی های ارزی تنها مختص صنعت سیمان نیست بلکه بسیاری از صنایع با چنین مشکلاتی روبرو هستند.
علی محمد بد افزود : تجربه نشان داده است که دولت در چنین مواقعی به کمک صنعت آمده و معضلات آنها را برطرف کرده است.
وی اظهار داشت : در بخشنامه اعطای وام صندوق ذخیره ارزی آمده است که در صورت افزایش نوسان بیش از 15 درصدی، دولت هزینه های صنایع را تامین خواهد کرد که امیدواریم این امر محقق شود.
افزایش نقش مشاوران سرمایه گذاری
مدیرعامل شرکت فرابورس گفت : زمانی که متغیرهای کلان اقتصادی دچار نوسان می شوند، افق های سرمایه گذاری ها کاهش می یابد.
امیر هامونی با اشاره به مزیت های سرمایه گذاری در بازار سرمایه اظهار داشت: مشاوران سرمایه گذاری می توانند در این برهه افق بلندمدتی را برای سرمایه گذاران ترسیم کنند.
وی گفت در سال 83 صنعت سیمانی ها گروه پیشرو بورس بودند و طرحهای زیادی احداث کردند که
هنوز بسیاری از آنها نیمه تمام است که امیدواریم با تکمیل آنها، سیمانی ها بتوانند جایگاه مناسبی را در بازار سرمایه به خود اختصاص دهند.
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه