رونمايي از آخرين سرمايهگذاريهاي هلدينگ معدني بورس
مهتاب رحمتعلي: مدير مالي و اقتصادي شركت سرمايهگذاري توسعه معادن و فلزات از برنامه ورود دو شركت، زيرمجموعه «ومعادن» به فرابورس خبر داد.
به دنبال رونق معاملات «ومعادن» طي روزهاي اخير و بازدهي مناسب سهام اين شركت، مرتضي علياكبري ضمن تشريح آخرين وضعيت شركت از برنامههاي آينده آن خبر داد.
وي فعاليتها و سرمايهگذاريهاي جديد شركت را از دلايل گردش بيشتر سهام دانست و تصريح كرد: مديران شركت براي اجرا واتمام پروژهها بسيار پيگير بوده و به موقع عمل كردهاند. وي افزود: اين شركت بسيار فعالتر از گذشته به دنبال ايجاد فرصتهاي داخلي و خارجي (در راستاي موضوع فعاليت شركت) بوده و همواره فرصتهاي مناسب را رصد ميكند و در همين راستا تاكنون حركتهاي بسيار خوبي انجام داده كه اگر به سرانجام برسد اعلام خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه اقساط خريد شركت ملي صنايع مس ايران (خريد از سازمان خصوصيسازي) در نيمه اول سال 1392 تمام ميشود و هزينههاي مالي شركت كاهش قابل ملاحظهاي خواهد يافت، تصريح كرد: از آنجا كه اين شركت بايد سهم قابل ملاحظهاي از صنعت و معدن در كشور داشته باشد مديران آن درصدد هستند، سهم قابل اتكايي از خودكفايي كشور در زمينه فولاد و تامين مواد اوليه آن داشته باشند. وي با تاكيد بر اينكه بايد از آنچه خوب بلد هستيم، خوب هم استفاده كنيم، گفت: يكي از استراتژيهاي شركت توليد محصولات معدني و فلزي است. به گفته وي، براي رشد كردن و پويا بودن بايد سود سهامداران به حداكثر برسد و سهامداران حق دارند سود بيشتر از ما بخواهند و اين وظيفه ما است.
وي افزايش قيمت سهام را از ضرورياتي دانست كه به دنبال آن سهامداران در مجامع دنبال تقسيم سود حداكثري نباشند و در نتيجه جايي را بهتر از «ومعادن» براي سرمايهگذاري نيابند. وي افزود: سهامداران بايد با عدم تقسيم سود، شركتها را تحت فشار افزايش سودآوري قرار دهند نه اينكه در مجامع سود بيشتر تقسيم كنند، زيرا تقسيم سود زياد براي شركتهايي است كه سود خود را سالانه به طور مطلوب افزايش نميدهند. در اين صورت سهامداران حق دارند حداكثر سود را تقسيم كنند.
وي اضافه كرد: هر قدر شركتهاي قابل اتكا از نقدينگي بيشتري برخوردار باشند، منافع سهامداران با افزايش سودآوري و سرمايهگذاريهاي بيشتر تامين خواهد شد.
علياكبري ادامه داد: بازار سرمايه نسبت به گذشته بسيار باهوشتر شده، تحليل نسبت به گذشته افزايش يافته و در همين حال توجه به صنايع برتر و تحليل حال و آينده آنان بيشتر شده است و اين موضوعات براي بازارسرمايه بسيار عالي است.
مدير مالي و اقتصادي «ومعادن» با اشاره به اينكه كشور سالانه حدود 7 ميليون تن نياز به واردات فولاد دارد و منابع سنگآهن در ايران و دنيا محدود است، گفت: با توجه به اينكه كشورهاي همسايه ما نيازمند اين محصول هستند و ما در آن مزيت داريم و اكنون صنايعي مثل مس و روي بيش از نياز كشور توليد و اضافه آن صادر ميشود (حتي در اين برهه زماني كه براي ما محدوديتهاي جهاني ايجاد كردهاند) و بسيار سودآور هستند مگر ميشود به صنعت فولاد و سنگ آهن كه در داخل كشور هنوز ميزان توليدات آن به خودكفايي نرسيده، توجه نداشت. در حال حاضر سهامداران متوجه صنايع پربازده و كمريسكتر شدهاند و اين يكي از دلايل اصلي پرگردش شدن سهام شركت است.
اين شركتها عالي هستند
وي در ادامه ملي صنايع مس، فولاد خراسان، گلگهر، چادرملو، فجر، كنور از مهمترين شركتهاي «ومعادن» دانست.
وي اعلام كرد: در آيندهاي نزديك در خصوص شركت آهن و فولاد ارفع، فولاد اميركبيركاشان و كك طبس و در مرحله بعد در مورد گهرزمين و گهرانرژي و كاتاليست ايرانيان و سپس در خصوص دفينه ثمين پويا و كاوند نهان كه همگي بسيار عالي خواهند بود، خبرهاي بيشتري خواهيم داشت.
علياكبري با اشاره به اينكه «ومعادن» به طور مستقيم و غيرمستقيم 25 درصد از سهام فولاد ارفع را دارا است، افزود: اين شركت 3 طرح داشته كه هر 3 به دليل تكميل زنجيره توليد و عدم پرداخت هزينه حمل بسيار عالي هستند.
به گفته وي، اين شركت يك كارخانه 800 هزارتني آهن اسفنجي دارد كه اخيرا راهاندازي شد و يك پروژه يك ميليون تني فولادسازي دارد كه حداكثر تا پايان سال جاري راهاندازي خواهد شد. همچنين اين شركت يك پروژه نورد هم دارد كه حدود 25 درصد پيشرفت فيزيكي دارد. مواد اوليه اين شركت بدون نياز به هزينه حملونقل از شركت صنعتي و معدني چادرملو كه در همان محوطه قرار دارد، تامين ميشود و سال آتي از سودآوري بسيار خوبي بهرهمند خواهد شد. اين شركت سال آينده به فرابورس خواهد رفت كه NAV شركت «ومعادن» را بسيار افزايش خواهد داد.
وي افزود: اين روزها ما با فولاد مباركه درخصوص شركت فولاد اميركبير كاشان، استراتژي خاصي را براي افزايش سودآوري و توليد و اجراي طرحهاي توسعه آن شركت دنبال كردهايم، به طوري كه اين شركت در پرتفوليوي «ومعادن» از حاشيه به متن خواهد آمد.
وي درخصوص شركت «گهرزمين» نيز گفت: اين پروژه در حال حاضر براي توليد 10 ميليون تن كنسانتره و گندله فعاليت ميكند و بخش معدني و بهخصوص صنعتي آن پيشرفت خوبي داشته و روند اجراي فاز اول آن بسيار خوب پيش رفته و اميدواريم در سال آينده 5 ميليون تن كنسانتره در اين شركت به توليد برسد. سهامداران تاكنون بيش از 250 ميليارد تومان غير از خريدهاي خارجي هزينه كردهاند و شركت درصدد اجراي 100 درصد افزايش سرمايه است.
علياكبري درخصوص شركت گهر انرژي سيرجان اظهار کرد: اين شركت در حال حاضر نيروگاه 400 مگاواتي سمنان را از سازمان خصوصيسازي به صورت نقد و اقساط خريداري كرده است و در آيندهاي نزدیک تامينكننده اصلي يك هزار و 600 مگاوات برق منطقه «گهرزمين» و «گلگهر» و ساير شركتهاي زيرمجموعه آنان خواهد بود و باتوجه به آزاد شدن حاملهاي انرژي كه در آينده سرعت بيشتري خواهد گرفت، بسيار سودآور خواهد شد.
يك عرضه اوليه در فرابورس
وي با اشاره به اينكه سهام شركت «كاتاليست ايرانيان» به زودي در فرابورس عرضه ميشود، گفت: اين شركت دانش فني توليد تعدادي از كاتاليست را به صورت توليد انبوه به دست آورده و در جريان تكميل و راهاندازي كارخانه آن است. اين محصول به دليل مصرف زياد و استراتژيك آن در صنعت پتروشيمي و فولاد كه جزو كالاهاي تحريمي نيزمي باشد، بسيار باارزش است. اين سرمايهگذاري براساس آخرين برآورد تجديدنظر شده بالغ بر 200 ميليارد تومان هزينه دارد كه سودآوري خوبي براي سهامداران به ارمغان خواهدآورد كه با راهاندازي فاز اول آن در سال آينده در مراحل بعدي سهام آن نيز در فرابورس عرضه شود.
اين مقام مسوول با اشاره به اينكه به تازگي سهام شركت كك طبس را خريداري شده است، گفت: 34 درصد از سهام كك طبس توسط «ومعادن» خريداري شده و بيش از 92 درصد ماشينآلات آن هم به محل پروژه رسيده است. فاز اول اين شركت با توليد 450 هزارتن كك (محصول استراتژيك و وارداتي كه اكنون نيز جزو تحريمها قرار گرفته است) حداكثر تا ارديبهشت 1392 راهاندازي خواهد شد و فاز دوم آن با 2/1 ميليون تن تا پايان سال 1392 به بهرهبرداري خواهد رسيد.
به گفته وي، اين شركت آينده بسيار خوبي دارد كه كمبود توليد داخلي را تا حدودي جبران ميكند كه اگر اقدام به صادرات كنيم، سودآوري آن بسيار عالي خواهد شد.
وي ادامه داد: اين شركت پس از راهاندازي در فرابورس پذيرش خواهد شد. همچنين پيشبيني سودآوري آن در صورت فروش داخلي در فاز اول 75 ميليارد تومان و در فاز دوم 200 ميليارد تومان است كه در صورت انجام صادرات و اينكه معافيت مالياتي 10 ساله دارد و حداقل IRR آن 40 درصد است و در محورهاي ارتباطي داخلي و بازارهاي خارجي قرار دارد، بسيار پروژه خوبي است.
وي با اشاره به اينكه مشابه اجراي اين طرح نياز به بيش از 120 ميليارد تومان سرمايهگذاري دارد، گفت: با تكنولوژي موجود در اين پروژه ميتواند از محل انرژي كه به هدر ميرود 64 درصد مگاوات برق توليد كرد كه در فاز بعدي پروژه اجرا خواهد شد.
وي درخصوص عدم ورود به صنايع جديد و غيرمعدني گفت: كشور در معادن و فلزات مزيت دارد و همه تلاش ميكنند صنايع با مزيت را رصد كنند، ضمن اينكه تجربه سالهاي گذشته به ما آموخته صنايع چندرشتهاي در كشور خيلي موفق نبودهاند و شايد سازوكار آن را به درستي اجرا نميكنيم يا در شرايط موجود كه شركتها نياز به تجريه و سابقه بيشتري دارند، با ادغام و هم گام شدن تجربه بيشتري براي موفقيت شركتهاي چندرشتهاي به دست ميآوريم، ولي با بررسي روند گذشته، شركتهاي چندرشتهاي در ايران تاكنون در حد انتظار نبودهاند.
وي با تاكيد بر اين اعتقاد كه آنچه ما ميدانيم بايد همه سهامداران بالفعل و بالقوه بدانند، گفت: شركت دفينه ثمين پويا شركتي است كه براي سرمايهگذاري در معادن تاسيس شده با توجه به مطالعات انجام شده اين شركت ميتواند در آينده يكي از شركتهاي معتبر پرآوازه به شمار آيد. همچنين شركت فولاد خراسان با تكميل زنجيره توليد كه در جريان اجراي پروژه 5/2 ميليون تني كنسانتره در معدن سنگان است و با اتمام ساير طرحهاي در جريان يكي از بهترين شركتهاي «ومعادن» خواهد بود. همانطور كه گفته شد شركت فجر گالوانيزه با تغيير سهامداري كه در جريان است، چهره جديدي را از خود نشان خواهد داد. پروژههاي گلگهر و شركتهاي زيرمجموعه آن و شركت چادرملو و فولاد صبانور و ملي مس، نيز جايگاه خاصي در آينده براي شركت خواهند داشت و سودآوري شركت در آينده بسيار تغيير خواهد كرد و اين سهام در ميان مدت و بلندمدت جوابگوي همه سليقهها خواهد بود. وي اظهار اميدواري كرد: مطالعات جديد شركت در سرمايهگذاري در معادن داخلي و خارجي در آينده نزديك به جایي برسد كه قابل ارائه باشد و بورسي شدن شركت فولاد ارفع و كك طبس هم به احتمال زياد در سال آينده ميتواند يك پتانسيل نهفته تلقي شود.
علياكبري درخصوص ميزان NAV «ومعادن» هم خاطرنشان كرد: NAV شركت با احتساب شركتهاي بورسي به قيمت تابلوي بورس و ساير شركتها به قيمت تمام شده مبلغ 7 هزار و 600 ريال است و اغلب كف قيمت سهام اين شركت حدود 70 درصد NAV بوده است و سقف آن حدود 90 درصد بوده است كه در حال حاضر با كف قيمت معامله ميشود.
وي با اشاره به بازدهي بازار سرمايه گفت: بورس تهران بايد حداقل 20 درصد بالاي تورم عايدي براي سرمايهگذاران داشته باشد. بازار سرمايه در شرايط موجود فاصله زيادي براي جبران دارد و بايدمنتظر رشد بسيار بيشتر آن باشيم، فقط بايد با دقت عمل كنيم. وي با اشاره به اينكه شكي نيست بازار خوبي خواهيم داشت و نبايد تسليم شرايط زودگذر شد، گفت: بازار در چندماهه گذشته نشان داد به سمتي حركت ميكند كه در اقتصاد كشور جايگاه بااهميتي را خواهد داشت و در شرايط دشوار حمايتها قابل توجه خواهد شد كه نمونه آن ايجاد صندوق سرمايهگذاري بازار سرمايه است كه تازه تاسيس شده است. در همين حال سهامداران بهخصوص حقوقيها براي ماندن در صحنه چارهاي جز حمايت نخواهند داشت.
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه