دغدغه های یک مدیر:تامین نقدینگی،ایجاد مرکز مالی ایران، بورس بین المللی
{mosimage}دکتر رحمانی مدیر عامل شرکت بورس مهمترین دغدغه های خود را راهاندازي مركز مالي ايران ،بينالمللي كردن بورس ايران و تامين نقدينگي به منظور حل مشكلات و چالشهاي كنوني بورس عنوان کرد که باید تا پایان دوره مدیریت خود در شرکت بورس به آنها جامه عمل بپوشاند.
دغدغه های یک مدیر:تامین نقدینگی،ایجاد مرکز مالی ایران، بورس بین المللی
مديرعامل شركت بورس طی نشست خبری با خبرنگاران که در چهارمین نمایشگاه تخصصی بورس،بانک و خصوصی سازی در غرفه شرکت بورس برگزار شد به تشریح چالشها،دستاوردها و اهداف شرکت بورس برای ارتقاء بازار سرمایه پرداخت.
بنابر گزارش خبرنگار بورس نیوز علي رحماني با اشاره به عدم وجود نقدینگی به عنوان یکی از چالشها و موانع موجود در بورس اظهار داشت:مهمترين چالش اصلي بورس كمبود نقدينگي است بطوریکه از ابتداي سال تاكنون 738 ميليارد تومان نقدينگي از بازار خارج شده كه از اين مبلغ 550 ميليارد تومان مربوط به عرضههاي سازمان خصوصيسازي بود و در عين حال تا پايان مهر ماه 510 ميليارد تومان نقدينگي توسط سهامداران وارد بازار سرمایه شده كه اين رقم در 4 ماه گذشته به 353 ميليارد تومان رسيده كه بخشي از اين خروج نقدينگي مربوط به مسايلي چون بهره مالكانه بود.
مدیر عامل شرکت بورس به اجرايي شدن دستورالعمل جديد پذيرش اشاره كرد و افزود: تا پايان ارديبهشت 87 به جاي تابلوهاي اصلي و فرعي و چهارم، بازارهاي اول و دوم راهاندازي خواهند شد و شركتها بر اساس ريسكهاي نقدشوندگي و اطلاعرساني در طبقهبندي جديدي قرار خواهند گرفت.
بطوریکه سهام شرکت های با رسک پذیری کمتر در تابلوی اول قرار می گیرند تا سهامداران با این شرکت ها آشنا شده و بتوانند راحت تر در این شرکت ها سرمایه گذاری کنند.
وي ادامه داد: هدف از طبقهبندي شركتها ايجاد تفاوت در بين شركتها از لحاظ ريسك پذیری و تغيير احتمالي قواعد معاملاتي و نوسانات قيمتي است.
رحمانی با بیان این مطلب که در بازار سرمایه 36 صنعت از صنایع مختلف وجود دارد عنوان کرد: در 11 ماه سال جاري از بين اين صنايع فقط 9 صنعت با بازدهي مثبت مواجه بودهاند و 27 صنعت ديگر داراي بازدهي منفي شدند كه عمده زيان صنايع منفي ناشي از تثبيت نرخها بود.
وي تصریح کرد: در صورت وجود منابع جديد، عرض و عمق بازار توسعه خواهد و براي توسعه عرض بازار بايد از تمركز شركت و صنعت خاص پرهيز شود و عمق بازار نيز در شرايطي به دست ميآيد كه با عرضه و معامله كردن سهام انبوه تعادل قيمتي بازار به هم نخورد كه از جمله دلايل كمعمق بودن بازار كوچك بودن آن و تعداد اندك بازيگران و كم بودن سهام شناور آزاد است. از همین رو قرار است شرکت های بورسی سهام شناورشان به بالای 20 درصد افزایش یابد.
رحماني در پاسخ به سوال خبرنگار بورس نیوز مبنی بر وضعيت کنونی راه اندازی بازار فرابورس (OTC)خاطرنشان كرد: اين بازار در قالب شركت سهامي عام راهاندازي خواهد شد و در تركيب سهامداري آن سازمان گسترش با 35 درصد، شركت آريا (وابسته به گروه بهمن) با 25 درصد و بازار فرابورس دادوستد مهر سپاهان و شركت بورس هر كدام با 20 درصد مالكيت حضور دارند.
وي یادآور شد: مزيت راهاندازي اين بازار با تركيب سهامداري فوق و محوريت سازمان گسترش اين است كه با توجه به امكانات موجود سازمان گسترش ديگر نيازي به ثبت شركتي جديد و سيستم نرمافزاري نخواهد بود.
بورس 60 ميليارد دلاري
مديرعامل شركت بورس در رابطه با برنامه بازار 60 ميليارد دلاري بورس تا پايان سال گفت: قرار بود ظرف هفتههاي آينده با عرضه سهام شركتهاي جديدي چون پالايشگاه اصفهان و مخابرات ايران ارزش بازار به 60 ميليارد دلاري برسد اما به دليل مشكلات پذيرش و عرضه سهام اين دو شركت تحقق اين هدف هنوز قطعي نشده است اما امیدواریم سهام پالایشگاه اصفهان تا آخر سال عرضه شود.
وي با اشاره به سهام شرکت مخابرات بيان کرد: در هفته گذشته 7 وزير مربوطه تبديل شدن اين شركت به سهامي عام را تصويب كردند و پروانه بهرهبرداري آن نيز در حال نهايي شدن است.
رحماني در رابطه با مشكلات موجود در عرضه سهام بانكها گفت: مهمترين مشكل بانكها صندوقهاي بازنشستگي مربوطه هستند كه پيشنهاداتي مبني بر منفك شدن اين صندوقها يا ادغام با صندوق تامين اجتماعي شده و مقرر گرديده دو وزير اقتصاد و رفاه اين مانع بزرگ را حل كنند.