مصاحبه های سریالی مدیر عامل "آکنتور" و ادعاهایی که محقق نشد
براساس گزارش بورس نیوز، حجم معاملات بیش از دو میلیونی یعنی بیش از 12 برابر حجم مبنای 160 هزار سهمی " آکنتور" در حالی طی روز گذشته در معاملات این شرکت رقم خورده که با نگاهی به معاملات روزهای گذشته آن، روند رو به رشد قیمت سهام تک سهم فعال در گروه ابزار پزشکی مشاهده می شود.
این مجموعه طی هفته گذشته با وجود تحقق بازدهی منفی اغلب مجموعه های بورسی، بازدهی مثبت 9.52 درصدی را به سهامداران خود اعطا کرد که رشد این چنینی قیمت سهام شرکت کنتورسازی ایران علیرغم حاکمیت روند منفی بر کلیت بازار سرمایه و نیز عدم انتشار خبرهایی مثبت از وضعیت سودآوری این مجموعه جای سوال دارد و شفاف سازی از سوی مدیریت این شرکت لازم به نظر می رسد.
براساس اطلاعات موجود، بررسی سابقه معاملاتی سهام شرکت کنتورسازی ایران و اظهارات مدیر عامل آن در نشست خبری طی آبان و آذر ماه سال گذشته به خوبی بیان کننده عدم تقارن اطلاعاتی در مجموعه مذکور است. اظهارات و ادعاهایی که علی عاملی، مدیر عامل "آکنتور" طی نشست خبری آذر ماه خود عنوان کرد و تا کنون محقق نشده است.
چرا که در حالی طی آبان ماه 92 زمزمه های برنده شدن شرکت کنتورسازی ایران در مناقصه 24 میلیون یورویی تا جیکستان و پتانسیل های آن برای اعلام تعدیل مثبت سود برآوردی از این محل میان فعالان بازار سرمایه شنیده می شد که مدیر عامل مجموعه مذکور با انجام مصاحبه ای با رسانه ها که در پنجم آذر ماه همان سال منتشر شد، به وضوح اعلام کرد که "آکنتور" برنده مناقصه تاجیکستان شده و از پتانسیل های این مجموعه برای اعلام تعدیل مثبت سود بر آوردی از این محل سخن گفت.
علی عاملی در مصاحبه مذکور که در یک سایت خبری منتشر گردیده، اظهار داشت: "با توجه به نیاز کشور تاجیکستان به یک میلیون و دویست هزار کنتوربرق، شرکت کنتورسازی بنابه توافقاتی که با این شرکت داشته موفق به انعقاد قرارداد ارسال یکصد هزار دستگاه به این کشور شده که پس از صدور این محموله نسبت به انعقاد قراردادهای جدید در این زمینه اقدام خواهد شد."
عاملی همچنین خبر از راه اندازی قریب الوقوع خط تولید بردهای الکترونیک در این مجموعه داده و اظهار داشته که با راه اندازی این خط تولید گام های بزرگی برای ورود به بازار های صادراتی دنیا با پنج برابر شدن ظرفیت تولیدی شرکت برداشته خواهد شد.
براساس این گزارش، سهام شرکت کنتورسازی از زمان انتشار مصاحبه مذکور یعنی پنجم آذر ماه تا چند روز پی در پی در درصد های مثبت معامله می شد، به گونه ای که "آکنتور" به مدد رشد قیمتی سهام خود، از پنجم آذر ماه تا نوزدهم همان ماه و به عبارت بهتر طی 10 روز معاملاتی بازدهی مثبت حدود 37 درصدی را برای سهامدارن خود به ارمغان آورد.
جالب است بدانید که بالاترین قیمت سهام "آکنتور" طی 19 آذرماه 92 با قیمت پایانی 17.483 ریال رقم خورده است و پس از آن با تداوم روند نزولی در نهایت طی 21 اردیبهشت ماه سال جاری به قیمتی کمترازهزارتومان کاهش یافت و البته از 20 آذر ماه 92 تا 25 مرداد ماه امسال بازدهی منفی حدود 35 درصدی را محقق ساخت.
برهمین اساس، توجه به این نکته لازم به نظر می رسد که با گذشت حدود هشت ماه از بیانات مدیر عامل شرکت هنوز هیچ خبری مبنی بر آمار صادرات تولیدات آکنتور به کشور همسایه و روند اجرای مناقصه مذکور منتشر نشده و از تعدیلات مثبت سود برآوردی "آکنتور" نیز خبری نیست.
این در حالی است که اکنون بار دیگر شاهد شروع روند رو به رشد قیمت سهام شرکت کنتورسازی ایران هستیم، بر همین اساس بهتر به نظر می رسد نسبت به شفاف سازی در خصوص آخرین وضعیت سودآوری این شرکت اقدام شود تا اگر اتفاق مثبت تأثیرگذار بر وضعیت سودآوری آن در حال رخ دادن است، به اطلاع عموم سهامداران برسد .
در بازار ما ، در بعضی از شرکتها فقط وقتی شفاف سازی صورت میگیره که ... و بعد با گزارشی منفی عموم را در جریان بذارند.
الان هم آکنتور از 915 اومده تا 1240
بدون هیچ شفاف سازی.
مطمئن باشید اگه تعدیل مثبت داشته باشه ، دیگه به اندازه ی کافی مال مردم بیچاره را مفت خریده اند .
جالبه که من همین امروز بخشی از سهام آکنتور 1568 خرید ماهها پیش را با ضرر 1240 فروختم.
آقای بورس نیوز بنظر شما احتیاج به شفاف سازی نداشت ؟