بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۲

ضرورت افزایش سهم سلامت از منابع عمومی

کد خبر : ۱۳۱۱۵۴
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: ضروری است سهم سلامت را از منابع عمومی به 60 درصد ارتقا دهیم.

به گزارش ایسنا، دکتر داود دانش جعفری در نشست هم اندیشی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه با مدیران ارشد وزارت بهداشت گفت: طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی منابع سلامت از دو بخش هزینه‌های پرداختی از سوی بیماران و منابع عمومی حاصل از بودجه‌های دولتی به علاوه حق بیمه‌ها تامین می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: در کشور ما 60 درصد هزینه‌های سلامت از منابع خصوصی و 40 درصد آن از منابع عمومی و بیمه‌ها تامین می‌شود، در حالی که این روند باید برعکس باشد. در کشورهای توسعه یافته 75 درصد هزینه‌های سلامت از سوی منابع عمومی تامین می‌شود.

دانش جعفری با بیان اینکه کشور ترکیه 77 درصد هزینه‌های سلامت را از طریق منابع عمومی و 23 درصد آن را از سوی منابع خصوصی تامین می‌کند، گفت: منابع خصوصی شامل پرداختی از جیب بیماران و پرداختی بیمه‌های تکمیلی است؛ با این تفاوت که پرداخت از جیب بیماران فقط در زمان وقوع بیماری است اما پرداختی‌های بیمه‌های تکمیلی قبل از شروع بیماری و به منظور پیشگیری صورت می‌گیرد.

قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه گفت: در ایران قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت 52 درصد هزینه‌های بیماری از جیب بیماران پرداخت می‌شد. این شاخص خوبی نیست و ضروری است سهم منابع عمومی را از این نظر به استانداردها نزدیک کنیم تا طرح تحول نظام سلامت استمرار یابد.

وی با اشاره به اینکه حرکت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در افزایش تخصیص منابع عمومی سلامت ارزنده است، گفت: اما هنوز با استانداردها در این حوزه فاصله داریم و باید سهم بخش عمومی را در منابع سلامت به 60 درصد ارتقا دهیم.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

امیدواریم با پایداری منابع، آثار طرح تحول سلامت نمود بیشتری داشته باشد

در ادامه دکتر غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: امیدواریم در آینده آثار طرح تحول سلامت نمود بیشتری داشته باشد و طی ماه‌های آینده بتوانیم برای پایداری منابع این طرح راهکارهای دقیقی ارائه کنیم. طرح تحول نظام سلامت در اوج سختی‌ها و مشکلات کشور کار بزرگی بود که آغاز شد و توانست با همت و تلاش مسئولان حوزه سلامت به خوبی دنبال شود.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که این کمیسیون هم از دید نظری و هم از دید عملیاتی مدافع این طرح بوده و تلاش کرده برای پیشبرد آن به دولت و وزارت بهداشت یاری رساند، گفت: البته نگرانی‌هایی از بابت ادامه کار وجود دارد و ضروری است به پایداری منابع این طرح هرچه بیشتر توجه کنیم.

تاجگردون ادامه داد: همچنین باید برای تنظیم مقررات و قوانین مورد نیاز جهت پایداری منابع طرح تحول سلامت الگویی چندساله ارائه کنیم تا بتوانیم طی سال‌های آینده تقاضاهای وزارت بهداشت و امکانات مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی قرار دهیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای پیشبرد طرح تحول سلامت، همسو بودن برنامه‌های بهداشتی در کنار پوشش خدمات درمانی الزامی است و نباید تمام منابع صرفا بر روی خدمات درمانی متمرکز شود. در مورد نقاط ابهام طرح تحول سلامت و آینده آن باید تصمیم‌گیری‌های لازم صورت گیرد تا بتوان از بار نگرانی‌های مدیران و روسای بیمارستان‌های تحت پوشش این طرح کاست. 

اشتراک گذاری :
ارسال نظر