بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰

پایان تناقض‌ها درباره نحوه فرود هواپیمای آمریکایی

کد خبر : ۱۳۲۳۸۴
در حالی که منابع مختلف خبری در چند روز گذشته فرود هواپیمای آمریکایی در بندر‌عباس را اقدامی اختیاری به دنبال کمبود سوخت لازم برای بازگشت اعلام کرده بودند، فرمانده قرارگاه پدافند خاتم‌الانبیاء از مشارکت جنگنده‌های ارتش و سپاه در نشاندن این هواپیما خبر داده است.

عصر روز جمعه، یک فروند هواپیما متعلق به شرکت فلای دوبی در بندر‌عباس فرود آمد. این پرنده که بنا بود از قندهار به دوبی پرواز کند، پس از چند ساعت بررسی و احراز هویت خاک ایران به مقصد امارات ترک کرد.

حضور سربازان آمریکایی در این پرواز گمانه‌زنی‌های مختلفی را درباره‌ی ماهیت نظامی این پرواز مطرح کرد و کار به جایی رسید که حتی موضوع اسکورت هوایی و فرود اجباری نیز مطرح شد موضوعی که از سوی سازمان هواپیمایی کشوری رد شد.

معاون این سازمان در اظهارنظر رسمی اعلام کرد: تناقض در اطلاعات طرح پرواز و اظهارات خلبان باعث شده حرکت آن در حریم هوایی ایران متوقف شود و در حالی که پیشنهاد ما بازگشت به حریم هوایی افغانستان بوده، خلبان به دلیل کمبود سوخت تصمیم به فرود در بندرعباس گرفته است و پس از احراز مدارک و هماهنگی‌های لازم این هواپیما بدون هیچ مشکلی به مسیر خود ادامه داده است.

با گذشت چند روز از این ماجرا در حالی که به نظر می‌رسید موضوع فیصله پیدا کرده است، صبح امروز فرمانده قرار‌گاه پدافند خاتم‌الانبیاء در اظهار نظری جدید از مشارکت جنگنده‌های ارتش و سپاه در دریافت اطلاعات و سپس نشاندن آن در فرودگاه بندر‌عباس خبر داده است. سخنی که نشان از این دارد که فرود هواپیمای آمریکایی چندان نیز بی‌حاشیه نبوده و امکان ایجاد تناقض عمدی در اطلاعات پرواز آن وجود دارد.

طبق قوانین ایکائو و اصلاحیه قرار‌داد بین‌المللی 1929 پاریس عبور از آسمان کشور‌ها اگر به شکل عدوانی و به قصد جاسوسی و یا برهم زدن امنیت ملی نباشد بلامانع است.

هواپیماها از زمان ورود به حریم هوایی کشور میزبان با سیستم راداری آن در ارتباط‌اند و باید از کریدوری که از سوی کشور باز می‌شود عبور کنیم.

زمان ورود و خروج، نقشه دقیق پرواز، مبدا و مقصد، ماهیت و شرکت هواپیمایی و کلیه جزییات پرواز در برنامه‌ای به نام "نقشه پرواز" (فلایت پلن) ثبت شده و در اختیار کشور میزبان قرار گیرد. طبق قانون عدم تطابق اطلاعات و همچنین باقی‌ماندن ابهامات و پاسخگو‌ نبودن خلبان در رابطه با آن امکان ایجاد محدودیت در مسیر پرواز هواپیما را به وجود می‌آورد تا جایی که شرکت میزبان حق دارد تا زمان روشن‌شدن اطلاعات دقیق هواپیمای مورد نظر را مجبور به فرود اجباری کند؛

اتفاقی که به نظر می‌رسد اصلی‌ترین دلیل فرود هواپیمای آمریکایی در بندرعباس بوده است.

هرچند همچنان مشخص نیست با وجود اختیارات قانونی کافی در این زمینه و عدم تطابق اطلاعات هواپیمای مذکور چه چیزی باعث ورود جنگنده‌های نظامی ایران به نشاندن این هواپیما شده و ماهیت این پرواز چه بوده است.

در حالی که سازمان هواپیمایی کشوری سعی در عبور بی حاشیه از کنار این ماجرا هرچند با ارائه اطلاعات ناصحیح را داشت، اظهارات امروز فرمانده قرارگاه پدافند خاتم النبیا شاید فصل جدیدی را در ماجرای این هواپیما آغاز کند. 

اشتراک گذاری :
ارسال نظر