بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۴

هیچ توقفی در تکمیل راکتور اراک وجود ندارد

کد خبر : ۱۳۳۳۷۷
رییس پروژه ساخت راکتور اراک اظهار کرد: هیچ توقفی در کار ساخت و تکمیل رآکتور اراک تاکنون وجود نداشته است و ما فعالیت‌های خود را بر اساس برنامه‌ریزی و زمان‌بندی تعیین شده از سوی سازمان انرژی اتمی انجام می‌دهیم.

به گزارش ایسنا، پس از یک دهه برای اولین بار درهای راکتور IR-۴۰ اراک باز شد تا در روزهای منتهی به راه‌اندازی راکتور آب سنگین اراک از نزدیک شاهد فعالیت‌ها و پیشرفت‌های صورت گرفته در این راکتور باشیم.

رییس پروژه ساخت راکتور اراک در جریان بازدید ایسنا از این راکتور و در آستانه برگزاری مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در نیویورک،درباره برخی شایعات و نگرانی‌ها در میان افکار عمومی به ویژه پس از توافق ژنو درباره متوقف شدن فعالیت‌های اجرایی و عملیاتی در راکتور اراک تاکید کرد: "هیچ توقفی در کار ساخت و تکمیل رآکتور اراک تاکنون وجود نداشته است و ما فعالیت‌های خود را بر اساس برنامه‌ریزی و زمان‌بندی تعیین شده از سوی سازمان انرژی اتمی انجام می‌دهیم. تنها مواردی که فعلا متوقف شده است همان مواردی است که در چارچوب "برنامه اقدام مشترک" میان ایران و ۱+۵ مورد توافق قرار گرفته است. از جمله می‌توان به دو پمپ مربوط به خنک‌کننده مبدل‌های رآکتور اشاره کرد."

وی گفت: بسیار خوشحال هستم که به مردم کشورمان بگویم بخش اعظم واحدهای جانبی سایت اراک را تکمیل کرده ایم و سیستم های برق، آب، بخار و هوای فشرده راه‌اندازی و قابل استفاده است. به لحاظ فنی رساندن آب، بخار و هوای فشرده برای یک رآکتور آب سنگین کار ساده‌ای نیست و ما سال گذشته گرمایش ساختمان‌های خود را از بخار تولید شده، فراهم کردیم.

راکتور اراک در جای خود در ساختمان اصلی قرار گرفته است اما ساختار و طراحی راکتور آب سنگین متفاوت از راکتور آب سبک بوشهر است.

دو مبدل اصلی راکتور در اتاق جانبی در ساختمان اصلی راکتور نصب شده است و تمامی ساختمان‌های جانبی و مرتبط با فعالیت راکتور اراک ساخته شده است، به جز یک ساختمان که کارگران بر روی آن مشغول کار بودند.

خبرنگار ایسنا مشاهده کرد که قطعات مهمی از جمله جرثقیل بالاسری متحرک( جرثقیل قطبی)، تعدیل‌کننده و مبدل‌های گرمایی همراه با سردکننده‌های اصلی، سیستم‌های پاک‌کننده و مدارکشی، تانکرهای ذخیره تعدیل‌کننده و کنترل‌کننده‌های فشار برای سیستم سردکننده راکتور در این مجموعه نصب شده‌اند.

بر اساس آخرین اعلام ایران به آژانس راکتور اراک باید در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ با استفاده از سوخت واقعی و آب سنگین راه‌اندازی می‌شد که سال گذشته اعلام شد بر اساس "پیشرفت عملی فعالیت‌های ساختمانی" تاریخ اعلام شده فوق برای "آغاز" فعالیت رآکتور IR-۴۰ "امکان‌پذیر نیست، اما در بازدید ایسنا از این راکتور مشاهده شد که حدود ۹۰ درصد فعالیت‌های ساختمانی اصلی انجام شده است.

در حال حاضر ۱۰ مجتمع سوخت اصلی راکتور اراک از مجموع ۱۵۰ مجتمع در کارخانه تولید سوخت انبار شده است. هم چنین بر اساس اعلام ایران به آژانس در سال گذشته حدود ۹۰ تن آب سنگین تولید در کشور تولید شده است که آب سنگین کافی را برای راه‌اندازی راکتور IR-۴۰ است.

هم چنین ایسنا از مجتمع تولید آب سنگین اراک نیز بازدید و درباره آخرین تولیدات و فعالیت‌های این مجتمع با یکی از مسوولان این پروژه گفت‌وگو کرد. مجتمع آب سنگین اراک از نیمه دوم سال ۱۳۸۲ با راه‌اندازی واحد تامین تصفیه آب "دمین" آغاز به کار کرد و بقیه واحد‌های سرویس‌های جانبی به ترتیب اولویت راه‌اندازی شدند.

مهم‌ترین محصول این مجتمع، تولید آب سنگین مورد نیاز برای راکتور تحقیقاتی اراک است که به عنوان خنک کننده در راکتور از آن استفاده می شود. تولید رادیودارو، ایزوتوپ های پایدار، اکسیژن ۱۸ از جمله محصولات تولیدی این مجتمع است. مجتمع تولید آب سنگین اراک ظرفیت تولید ۱۶ تن آب سنگین در سال دارد.

مرکز هسته‌ای اراک شامل مجتمع تولید آب سنگین و راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین در ۷۵ کیلومتری اراک به سمت خنداب واقع شده است.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
روحانی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۰
حالا که دیدید مذاکرات به بن بست خورده و طرف مقابل به وعده هاش عمل نمیکنه !! کی بود کی بود من نبودم میکنید!!
بازم خوبه به خودتون اومدید و کار رو شروع کردید