ستاد حمل و نقل کشور تعطیل است
سید مهدی هاشمی عصر امروز در شورای برنامهریزی و توسعه استان همدان با بیان اینکه سفرهای کمیسیون عمران جنبه نظارتی دارد، اظهار کرد: برای مسائل مختلف کشور تصمیمگیری انجام و مصوباتی تعیین شده اما بسیاری از این مصوبات اجرا نمیشود.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول، مجلس به دنبال پیگیری اجرای مصوبات مختلف است، افزود: در مرحله دوم اصلاح مصوبات و در مرحله سوم تدوین قوانین جدیدی در حوزه عمرانی کشور دنبال میشود.
مسئولان عملکرد خود در راستای نام سال را گزارش دهند
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مسئولان اجرایی عملکرد خود را در راستای نام سال که توسط رهبری تعیین شده، بیان کنند، تصریح کرد: اگر به این موضوع مهم توجه نشود، کملطفی مسئولان بوده و باعث مغفول ماندن اصول و اعتقادات ما خواهد شد.
وی با بیان اینکه مدیران اجرایی حتماً به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی توجه دارند، ادامه داد: مسئولان استان مصوبات قانونی، دولتی و تعهداتی که یک مسئول داده، اما تاکنون اجرا نشده را به کمیسیون اعلام کرده تا توسط مجلس پیگیری شود.
هاشمی با اشاره به اینکه مجلس نمیتواند تغییرات چندانی در بودجه پیشنهادی دولت اعمال کند، بیان کرد: در کلان بودجه پیشنهادی چند درصد جزئی تغییر به وجود خواهد آمد و تنها در موارد خاص یک طرح که شرایط خاص و حاد ملی داشته باشد یک ردیف جداگانه دریافت خواهد کرد.
وی با تأکید بر اینکه نمایندگان برای مباحث مهم ملی میتوانند ردیف مستقل در قانون بودجه بیاورند، متذکر شد: مسائلی چون آب روستایی، خدمات روستایی و از این دست میتواند دارای ردیف ملی باشد، موضوعات استانی معمولاً از سوی نمایندگان حوزههای انتخابیه مطرح میشود، اما مورد تأیید همه نمایندگان واقع نخواهد شد.
سه بار صحبت با رئیس جمهور برایتوجه به بخش راه
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ما در مجلس هیچ پیشنهاد دولت را کاهش و یا حذف نخواهیم کرد، عنوان کرد: بیش از 30 درصد اقتصاد کشور در بخش عمران بوده و آب در حال حاضر اولویت کشور است.
وی با بیان اینکه آب روستایی اولویت بخش آب کشور است که بودجه ویژهای نیز برای آن پیشبینی شده، اضافه کرد: باید به همه مسائل روستا توجه ویژه شود و همدان میتواند به الگوی مناسبی در این حوزه در کشور تبدیل شود.
هاشمی با اشاره به اینکه در حوزه راه اسراف زیادی صورت میگیرد، تصریح کرد: متأسفانه در بخش راه کشور خسارات زیادی وارد شده اما بهره کمی به دست میآید.
وی با تأکید بر اینکه باید به حمل و نقل توجه ویژه نشان داد، خاطرنشان کرد: سه بار حداقل با رئیس جمهور برای توجه به حمل و نقل صحبت کردم که باید ردیفهای مناسبی نیز در قانون بودجه برای آن در نظر گرفته شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ستاد حمل و نقل کشور تعطیل است، ادامه داد: باید مشخص شود که چقدر بودجه و فعالیت در این ستاد شکل میگیرد و چه مقدار نوسازی ناوگان در بحث سواری و خودروهای سنگین صورت میگیرد.
گزارش سالهای گذشته به صورت مقایسهای اعلام شود
وی با اشاره به اینکه گزارشهای عملکرد سالهای گذشته به صورت مقایسهای ارائه شود، گفت: در این صورت میتوان خلأها و ضعفهای موجود را دید و برای حل آنان در آینده پیگیری لازم را انجام داد.
هاشمی با تأکید بر اینکه مظلومیت استان همدان را قبول دارم، اظهار کرد: شأن استان بیشتر از وضعیت موجود است، اما باید مسئولان استان پیشگام جبران عقب ماندگی استان باشند.
وی با بیان اینکه جلسهای با حضور مسئولان استان و کشوری برای جمعبندی نهایی برگزار خواهد شد، افزود: بنا داریم جلسه جمعبندی نهایی پیش از تدوین بودجه شکل گیرد و پیش از این جلسه برخی از گزارشات از دستگاههای اجرایی مطالبه خواهد شد.
جانمایی برخی از پروژههای استان نامناسب است
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جانمایی برخی از پروژههای استان نامناسب است، تصریح کرد: استان همدان از امکانات موجود نیز به خوبی استفاده نکرده است و در حوزه مکانیابی پروژهها مشکل جدی وجود دارد و ایجاد ایستگاه در وسط بیابان و یا محل برخی از پروژههای فرهنگی موید این نکته است.
وی با بیان اینکه این مکانیابی یا به پیشنهاد مسئولان بوده و یا مورد تأیید آنان قرار گرفته است، ادامه داد: باید این مشکل را اصلاح کرده و مسئولان پاسخگو باشد.
هاشمی تأکید کرد: از دولت تعیین تکلیف پروژههای عمرانی مطالبه خواهد شد که یا تکمیل شوند و یا انجام آنها متوقف شود.
پس از پایان این جلسه اعضای کمیسیون عمران مجلس راهی شهرستان ملایر شدند.