بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
کد خبر : ۱۵۳۳۸۱
به گزارش پایگاه خبری اعتبار،  رییس کل بانک مرکزی در این دیدار که در ساختمان میرداماد برگزار شد، از شروع فعالیت بانک ملی ایران  و PIB)-Persian international bank) برای گسترش فعالیت اقتصادی، تجاری و بانکی دو کشور ایران و انگلیس خبر داد.
دکتر ولی اله سیف به فعالیت 4 بانک ایرانی در شرایط قبل از تحریم ها اشاره و تصریح کرد: در گذشته، با وجود تمایل دو کشور به افزایش مبادلات اقتصادی و تجاری، این مهم با  محدودیت‌های مقرراتی مواجه بود و امیدواریم این موانع برداشته شود.
وی تسهیل بانکی، بیمه و حمل ونقل را پیش‌نیاز  افزایش مبادلات صادراتی دو کشور عنوان و خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی مشترک ایران و انگلستان با تجربیاتی که دارد، مي‌تواند در تسهیل روابط اقتصادی و برداشتن مقررات بازدارنده موثر باشد.
رییس شورای پول و اعتبار به کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در ایران اشاره کرد و افزود: نیروی انسانی متخصص و ظرفیت‌های منطقه‌ای ایران شرایط مثبتی را در کشور  ایجاد کرده است.
سیف، ضمن استقبال از حضور سرمایه‌گذاران انگلیسی در ایران، ایجاد هیئت‌های سرمایه‌گذاری دو کشور ایران و انگلستان را ضروری خواند و افزود: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه های نفت، پتروشیمی، گردشگری و فناوری اطلاعات ایران وجود دارد و قانون جلب سرمایه گذاری خارجی هم شرایطی را فراهم آورده که از ریسک‌های احتمالی سرمایه گذاری جلوگیری می‌کند.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به رتبه خوب بانک ملی ایران در انجمن بانک‌های انگلستان در شرایط قبل از تحریم تاکید کرد: بانک های ایرانی پیش از این، فعالیت خوبی در لندن داشته‌اند و انتظار می‌رود با برداشتن تحریم‌ها، فعالیت آنها به دوران پیش از تحریم بازگردد.
سیف در بخش دیگری از سخنان خود، اقتصاد ایران را با ثبات توصیف کرد و گفت: با وجود محدودیت‌ها و تحریم ها ، دستاوردهای اقتصادی قابل توجه است.
وی ادامه داد: نرخ تورم با آغاز فعالیت دولت یازدهم بیش از 40 درصد بود که امروز این نرخ به کمتر از 15 درصد رسیده است. ایران در زمینه رشد اقتصادی دو سال متوالی رشد منفی 6.8 درصد و منفی 1.9 درصد را تجربه کرد و نرخ اسعار خارجی با نوسانات شدید توام بود اما امروزه دامنه نوسانات قیمت ارز به شدت کاهش یافته است.
رییس کل بانک مرکزی پیش نیاز سرمایه‌گذاری در ایران را پیش بینی‌پذیر بودن اقتصاد برای سرمایه‌گذاران و لازمه این مهم را ثبات اقتصادی برشمرد و افزود: تفاهم ایجاد شده بین ایران و 1+5 سرعت دستاوردهای اقتصادی و تحقق آن را افزایش می‌دهد.
سیف، یکی از برنامه های دولت یازدهم را تحقق تورم یک رقمی و یکسان سازی نرخ ارز عنوان کرد و گفت: با عملیاتی شدن توافق هسته ای برقراری ارتباطات بانکی بین المللی نیز میسر می‌شود.
وی همچنین  به تمهیدات صورت گرفته برای حضور بانک های خارجی در ایران اشاره و تاکید کرد: در مناطق آزاد محدودیت فعالیت برای بانک های خارجی وجود ندارد. در سرزمین اصلی نیز بانک های خارجی می‌توانند نمایندگی و شعبه ایجاد کنند. بانک های خارجی همچنین می‌توانند واحد مستقل با سهم 40 درصد داشته باشند.
رییس کل بانک مرکزی، برقراری ارتباط بین بانک‌های مرکزی ایران و انگلستان را ضروری خواند و اظهارداشت: ایجاد هیات بانکی بین ایران و انگلستان می‌تواند به ارتباطات بانکداران دو کشور کمک کند.
سیف ضمن ارائه تصویری از اقتصاد ایران و آثار منفی نوسانات درآمدهای ارزی در سه دهه گذشته تصریح کرد: این تجربیات کمک کرد دولت یازدهم انضباط مالی و پولی را سرلوحه کار خود قرار دهد.
فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس نیز در این دیدار از شرایط جدید ایجاد شده ابراز خشنودی کرد و گفت: این هیئت مایل است از چالش‌های اقتصادی کشور ایران پس از رفع تحریم ها و اینکه چه اقداماتی در این خصوص انجام خواهید داد، آگاه شود.
هاموند، همچنین با اشاره به تمایل بانک‌های بریتانیایی برای فعالیت در ایران اظهار داشت: در انگلستان تمایل زیادی برای سرمایه گذاری در صنعت و تجارت ایران وجود دارد و بانک ها نیز با توجه به گشایش شرایط اقتصادی علاقه مندند از این موضوع پشتیبانی کنند. به ویژه اینکه بانک های مرکزی دو کشور بتوانند برای رفع مشکلات با همدیگر ارتباط داشته باشند.
وزیر امور خارجه انگلستان، پیش شرط همکاری های بانکی را در گام اول، مذاکرات بین دولت دو کشور دانست و افزود: دولت انگلستان کاملا متعهد است رفع تحریم ها انجام شود و اقدامات  لازم را از طریق سفارت خود برای تسهیل تجارت و روابط اقتصادی انجام می دهد. همچنین با همتایان خود در اتحادیه اروپا و ایالات متحده در حال مذاکره هستیم تا بانک ها بتوانند بعد از رفع تحریم ها فعالیت خود را آغاز کنند. 
وی موفقیت‌های حاصل شده در مدیریت اقتصاد کلان را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: ایران با توجه به محدودیت‌هایی که با آن روبرو بود، توانسته است شرایط مطلوبی را فراهم کند. در حال حاضر با رفع محدودیت‌های انتقال دارایی‌ها  که موجب ورود حجم زیادی از منابع به ایران می شود، موسسات اقتصادی مایلند بدانند چه اقداماتی در ایران درخصوص ثبات اقتصادی میان مدت انجام شده است.
وی همچنین اظهار داشت: واقعیت قرن بیست و یکم این است؛ تجارت وقتی می تواند توسعه پیدا کند که بانک‌ها پشتیبان آن باشند و با رفع تحریم‌ها، ما آماده همکاری با کشور ایران در زمینه های مختلف تجاری و بانکی و تعامل بانک‌های مرکزی با یکدیگر هستیم.
 آنتونی براون، مدیر اجرایی انجمن بانک های انگلستان نیز در این جلسه از دریافت مجوز فعالیت دو بانک ایرانی در انگلستان خبر داد و گفت: دو بانک ایرانی قبلاً مجوز فعالیت در انگلستان را دریافت کردند و ما بسیار علاقه مندیم در جهت رفع موانع با کشور ایران همکاری کنیم.
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷
رییس بانک ملی که دزد بود خاوری خاوری خاوری من اثلا به بانک ملی اعتمادی ندارم