بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲
طی نشست خبری شرکت ماشین سازی اراک عنوان شد:

چشم انداز و توانمندیهای "فاراک" در راستای اقتصاد مقاومتی

آنچه که "فاراک" در بهترین شرایط در صورت های مالی خود ارائه کرده، کمتر از 270 تا 280 هزار میلیارد فروش است از طرفی شرکتی که با این وسعت و امکانات در یکی از نقاط بسیار خوب کشور تأسیس شده، 90 میلیون دلارر فروش برای آن عدد بسیار بالایی محسوب نمی شود، لذا شاید این عدد فروش عدد قابل توجهی برای مانور دادن در مقابل شرکت های مشابه خارجی نباشد بنابر این این استراتژی ها جهت افزایش فروش و سودآوری شرکت اتخاذ شده است.
کد خبر : ۱۶۴۲۲۳
نویسنده :
یارمحمدی

در ابتدای هفته جاری مسئولین شرکت ماشین سازی اراک طی نشست خبر در جمعی از خبرنگاران، برنامه ها و اهداف آتی این مجموعه طی سال جاری، چشم انداز 5 ساله "فاراک" و جزئیات مهمترین پروژه های در دست اجرا را ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار بورس نیوز، در ابتدای این جلسه امیر حسین رضایی رئیس هیأت مدیره شرکت ماشین سازی اراک به شرح وضعیت موجود این مجموعه پرداخت و گفت: شرکت ماشین سازی اراک نزدیک به 50 سال قدمت دارد، شروع کار این مجموعه با تولید ماشین آلات مونتاژ آغاز شده و طی 30 سال گذشته با تغییر استراتژی ایجاد شده در مجموعه، به پروژه های حوزه نفت و گاز ورود کرده است و تبدیل به یکی از بزرگترین سازنده های تجهیزات ثابت صنعت نفت و گاز شده است.

رضایی در ادامه افزود: نگرشی جدیدی که در این مجموعه ایجاد شده 2 استراتژی مهم را در نظر گرفته است، استراتژی اول، توسعه محصولات داخلی مجموعه می باشد که طی دو ماه گذشته قرارداد همکاری مشترک در جهت تشکیل یک شرکت جوینت ونچر با شرکت رود هارد هلند منعقد شده است. این شرکت مسئول ساخت پمپ های خاص مربوط به صنعت نفت و گاز و دیگر صنایع مرتبط می باشد. لذا توسعه به وجود آمده "فاراک" را از صنعت تجهیزات ثابت سازی به صنعت چرخشی هدایت کرده است.

وی در خصوص دومین استراتژی "فاراک" گفت: استراتژی دوم این شرکت، توسعه جهت ساخت پلنت و کسب و کارهای جدید که نمونه آن ورود به پالایشگاه سازی و پتروشیمی سازی و بومی سازی آن می باشد.

این مقام مسئول در خصوص علت اتخاذ این دو استراتژی توضیح داد: آنچه که "فاراک" در بهترین شرایط در صورت های مالی خود ارائه کرده، کمتر از 27 تا 28 هزار میلیارد ربال فروش است از طرفی شرکتی که با این وسعت و امکانات در یکی از نقاط بسیار خوب کشور تأسیس شده، 90 میلیون دلار فروش برای آن عدد بسیار بالایی محسوب نمی شود، لذا شاید این عدد فروش عدد قابل توجهی برای مانور دادن در مقابل شرکت های مشابه خارجی نباشد بنابر این این استراتژی ها جهت افزایش فروش و سودآوری شرکت اتخاذ شده است.

وی ادامه داد: شرکت ماشین سازی اراک دارایی هایی را در اختیار دارد که نزدیک به 1500 میلیارد تومان ارزش دارد چرا که در زمینی به وسعت 131 هکتار بنا شده است. در این صنعت سود هر مجموعه بین 8 تا 10 درصد از فروش آن شرکت می باشد که این عدد برای "فاراک" می تواند از فروش 2800 میلیارد تومانی، 280 میلیارد سود داشته باشد. یعنی ماشین سازی اراک باید یک قابلیت برای خود ایجاد کند که به فروش 2800 تا 3000 میلیارد تومانی دست پیدا کند.

بر همین اساس این مجموعه پروژه های متعددی را قبول کرده و در دستور کار خود قرار داده است. رضایی با بیان این مطلب، در خصوص این پروژه ها این چنین گفت: اولین پروژه "فاراک" که شرکت آن نیز تأسیس شده و شروع به کار کرده است، پروژه ایجاد یک مینی پالایشگاه به نام پتروزریوار در منطقه مریوان کردستان با ظرفیت تولید 25 هزار بشکه بنزین یورو 4 و یورو 5 می باشد. 

محصولات این شرکت صرفاً جهت صادرات به بازارهای کشورهای عراق، گرجستان و ترکیه تولید می شود . همچنین بالغ بر 145 میلیون یورو سرمایه گذاری برای اجرای این پروژه صورت گرفته است. پروژه بزرگ دیگر مجموعه ماشین سازی اراک ایجاد یک ترمینال نفتی می باشد که در فاز اول 10 میلیون بشکه در منطقه قشم با سرمایه گذاری بیش از 550 میلیون دلار با یک شرکت چینی، اجرا خواهد شد که پیش قرارداد این همکاری در اواخر سال 94 به امضا رسیده و ظرف 15 روز آینده قرارداد اصلی این همکاری فی مابین طرفین به امضا خواهد رسید. همانطور که عنوان شد مفاد اصلی این قرارداد ایجاد یک ترمینال نفتی با ظرفیت تولید 10 الی 30 میلیون بشکه بنزین می باشد که برای 10 سال اجاره آن از طرف شرکت چینی تضمین شده است. 

IRR این پروژه نزدیک به 19 درصد می باشد و دوره بازگشت سرمایه آن نیز حدود 5 سال است و طی 5 سال دوم قرارداد سود خالص در اختیار "فاراک" قرار خواهد داد.

وی افزود: یک تفاهم نامه دیگر نیز با یک شرکت کره ای و اداره کل راه و شهرسازی استان گیلان جهت ساخت اتوبان رشت تا کلاچای و ایجاد مرکز تفریحی بزرگ انجام گرفته است که هزینه سرمایه نزدیک به 400 میلیون دلار را خواهد داشت و طی هفته آینده نهایی خواهد شد.

علاوه بر این یک شرکت پتروشیمی نیز داریم که مقدمات مجوز تأمین خوراک آن از وزارت نفت اخذ شده و منتظر ارائه نقطه نظرات تأمین کننده منابع مالی آن هستیم، تا یک ماه آینده این تأمین کننده را معرفی خواهیم کرد، این شرکت در منطقه کردستان کشور و در زمینی به وسعت 400 هزار هکتار واقع شده وظرفیت تولید 500 هزار تن پلی پروپیلن در سال را دارا می باشد. تمامی این پروژه ها و طرح های توسعه طی 4 الی 5 سال آینده نیاز به حدود 2 تا 2.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خواهد داشت.

در ادامه این نشست مهدی کلاکی مدیر عامل مجموعه در خصوص 2 هدف مهم "فاراک" در جهت انجام پروژه های مذکور گفت: 2 هدف اصلی "فاراک" افزایش توان مهندسی مجموعه و انتقال تکنولوژی روز دنیا به شرکت می باشد. اجرای پروژه ها به گونه ای مدیریت می شود که پس از انجام و اتمام پروژه این دو مقوله در شرکت ماشین سازی اراک باقی بماند.

امیرحسین رضایی در رابطه با نحوه تأمین مالی و مورد نیاز جهت انجام این طرح های توسعه اظهار داشت: پروژه مریوان به صورت یک یوزانس 3 ساله خواهد بود که اقدامات لازم برای اخذ آن از بانک از محل وثایق خود "فاراک" انجام شده است. پروژه قشم نیز به همین منوال می باشد و از محل فاینانس 10 ساله یا یوزانس 2 الی 3 ساله صورت خواهد پذیرفت. در رابطه با مشارکت و همکاری با شرکت هلندی نیز متناسب با آورده هر دو طرف درصد مشارکت ها مشخص خواهد شد و احتمالاً حدود 51 درصد و 49 درصد خواهد بود، اما هنوز تصمیم گیری در این خصوص نهایی نشده است.

رضایی در خصوص پروژه پمپ سازی مجموعه "فاراک" گفت: طی دو ماه آینده ارائه و فروش محصولات این طرح آغاز و نیاز داخلی کشور را تأمین خواهد کرد که در پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 96.06.31 خواهد شد.

این مقام مسئول در خصوص تأثیر اجرای برجام و لغو تحریم ها بر عملکرد فعالیت های شرکت ماشین سازی اراک، عنوان کرد: قطعاً اجرای برجام بر فعایت های "فاراک" اثر گذار بوده است، چرا که با اجرای آن طرف اروپای و کره ای را بر سر میز مذاکره با این مجموعه و تأمین مالی همکاری ها حاضر کرده است.

در ادامه کلاکی افزود: برآورد می کنم با توجه به اجرا شدن برنامه های شرکت در آینده حجم فروش محصولات مجموعه ماشین سازی اراک در سال مالی آینده حدود 1.5 تا 12 برابر نسبت به سال 95 افزایش یابد، سعی بر آن است که بودجه ارائه شده برای سال مالی جاری نیز پوشش یابد.

رضایی با اشاره به پروژه خودروهای کار شرکت ماشین سازی اراک گفت: "فارک" به تازگی یک کنسرسیوم با یکی از شرکت های تولید کننده و توزیع کننده مواد سوختی در ایران برای تولید و توزیع انواع فرآورده های گازی تشکیل شده است. به دنبال این موضوع چون کاربری های خاصی را شرکت ماشین سازی اراک در حال ساخت است و یا توانایی ساخت ان را دارد، قرار بر این مذاکراتی صورت گرفته است که نتیجه نهایی ان تا یک ماه آینده اطلاع رسانی خواهد شد.همچنین پروژه سیراف منتظر تعین تکلیف دولت می باشد و پروژه اسکله ماهشهر از شهریور ماه به اتمام خواهد رسید.

کلاکی مدیرعامل شرکت ماشین سازی اراک در خاتمه این نشست خبری گفت: بهتر است از این پس در جهت اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی به تولید داخل توانایی ها و پتانسیل هایی که برای ساخت محصول در داخل کشور وجود دارد توجه بیشتری شود و با حمایت از تولید داخل از واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارند، خودداری شود تا صنایع داخلی کشور قدرت بیشتری برای شرکت در رقابت در بازارهای بین المللی بگیرند.


جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.

https://telegram.me/boursenews_ir

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
منصور
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۴
دراینکه این شرکت از توانایی بسیار بسیار بالایی برخوردار است جای هیچ شکی نیست.