بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۳

بلومبرگ: اگر مشکل ترامپ اوپک است، راه‌حلش ایران است

یک تحلیلگر و استراتژیست نفتی ساکن لندن به دولت آمریکا هشدار داده که اوپک ظرفیت لازم را برای جایگزین کردن نفت ایران ندارد و اگر ترامپ می‌خواهد قیمت نفت کاهش یابد، باید سیاستش در قبال ایران را تغییر دهد.
کد خبر : ۱۷۸۰۳۷
به گزارش بورس نیوز، در حالی که فشارهای آمریکا به عربستان سعودی و برخی دیگر از متحدانش در اوپک به منظور افزایش میزان تولید نفت و پایین آوردن بهای آن ادامه دارد، یک تحلیلگر امور نفت ساکن انگلیس یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «اگر ترامپ با اوپک مشکل دارد، راه‌حلش در دست ایران است».

«جولیان لی» در «بلومبرگ نیوز» نوشت: «دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در توئیتر یک بار دیگر به اوپک به دلیل بالا نگهداشتن بهای نفت حمله کرد. این گروه سپر بلای مفیدی برای مقصر نشان دادن افزایش بهای بنزین و گازوئیل در آمریکا است، اما وادار کردن اوپک به افزایش تولید نفت نمی‌تواند برای مدتی طولانی بهای بنزین و گازوئیل را پایین نگه دارد. راه واقعی برای این کار آن است که او سیاست خود در قبال ایران را تغییر دهد».


«جولیان لی» تحلیلگر و استراتژیست نفتی «بلومبرگ نیوز»

وی ادامه داد: «متأسفانه، این موضوع قرار نیست اتفاق بیافتد و درنتیجه امکان تداوم افزایش بهای نفت وجود دارد. بهای نفت در یک سال، بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و هفته قبل خیلی به قیمت هر بشکه ۸۰ دلار رسید چرا که مبادله‌کنندگان (خریداران و فروشندگان) با پیش‌بینی ظرفیت تولید اضافه در دسترس به این نتیجه رسیدند که میزان ظرفیت برای این افزایش به طور جدی کم شده است».

تحلیلگر شبکه بلومبرگ افزود: «آنها چیزی می‌دانند که رئیس‌جمهور یا نمی‌تواند بفهمد و یا اینکه نخواهد فهمید: وقتی تحریم‌های(نفتی) ایران در ماه نوامبر (آبان) اجرایی شود، تولیدکنندگان نفت توان تولید نفت از دست رفته ایران را ندارند. اگر ترامپ بتواند در توقف صادرات نفت ایران موفق شود، تولیدکنندگان نفت باید ۲.۷ میلیون بشکه در روز تولید نفت ایران را جایگزین کنند. این حفره بزرگی است که باید پر شود. اگر آنها نتوانند چنین کاری بکنند، هزینه آن بسیار زیاد خواهد بود».

این کارشناس غربی ادامه داد: «یک حقیقت ساده وجود دارد و آن اینکه در جهان، ظرفیت تولید اضافی به اندازه کافی وجود ندارد که بتواند فقدان صادرات نفت ایران را جبران کند. عربستان سعودی می‌تواند فورا ظرف یک روز تولید نفتش را به ۱۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد و ظرف ۶ تا ۹ ماه به ۱۲.۵ میلیون بشکه برسد. این را محمد بن سلمان ولی‌عهد عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ به بلومبرگ گفت. دیگران کمتر از او خوشبین هستند».

طبق ارقام رسمی اوپک، بیشترین میزان تولید روزانه نفت عربستان سعودی در نوامبر ۲۰۱۶ انجام شد که در آن این کشور ۱۰.۷۲ میلیون بشکه بود.

به گفته این تحلیلگر، امکان افزایش تولید نفت عربستان به بالای ۱۱ میلیون بشکه «غیرممکن نیست، اما نامعلوم است».

وی افزود: «در حال حاضر ما می‌توانیم به طور قطع و یقین بگوییم که عربستان سعودی ظرفیت فوری و در دسترس برای تولید اضافی حدود ۲۰۰ هزار بشکه را دارد».

«جولیان لی» در بخش دیگری از این یادداشت خود تصریح کرد: «تولید نفت عربستان سعودی در حال نزدیک شدن به بالاترین سطحی است که این کشور تاکنون به آن دست یافته است».

وی نوشت: «شاید صد هزار بشکه در روز توسط امارات متحده عربی و کویت هم موجود باشد و تا ۵۰۰ هزار بشکه در منطقه بی‌طرف بین عربستان سعودی و کویت هم موجود باشد. میادین نفتی این منطقه از سال ۲۰۱۵ که عربستان سعودی آنها را به دلایل محیط زیستی بست، مسکوت مانده است. حالا بحث‌ها و پیشنهادهایی برای امکان بازگشایی این میادین در ماه‌های آینده وجود دارد».

لی افزود: «بقیه اعضای اوپک شاید ظرفین تولید اضافی ۱۰۰ هزار بشکه را داشته باشند و روسیه به عنوان عضو خارج از اوپک هم شروع به افزایش تولید خود کرده است. روسیه هرگز رقم و تخمینی رسمی درباره ظرفیت تولید اضافی نفت ارائه نکرده است و پیشبینی‌ها از ۲۱۵ هزار بشکه تا ۵۰۰ هزار بشکه متغیر بوده است.»

در مجموع همه این ارقام برای ۱.۵ میلیون بشکه در روز که فورا با توقف تولید نفت ایران خالی می‌شود، کافی نیست.

به گفته وی، فروش و صدور ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا شاید یک راهکار نظری و کوتاه مدت باشد، اما این اقدام کارساز نخواهد بود و اقدامی در جهت نادرست است.

در ادامه گزارش بلومبرگ آمده است: «در نتیجه وقتی ترامپ توئیت کرد: " انحصار اوپک باید بداند قیمت بنزین بالا است و آنها کار خاصی برای کمک نمی‌کنند. آن‌ها (کشورهای عضو اوپک) زمانی قیمت‌ها را افزایش می‌دهند که آمریکا با کمترین هزینه از بسیاری از اعضای اوپک دفاع می‌کند. این جاده باید دو طرفه باشد. قیمت‌ها را همین حالا کاهش دهید"، این کاملا مشخص است که آنگونه که یک مشاور امور انرژی در شرکت "اف‌. جی‌. ای" (FGE) هفته گذشته در یک گزارش گفت "یا مشاوران رئیس‌جمهور ترامپ بازار نفت را نمی‌فهمند و یا اینکه او اصلا به آنها گوش نمی‌کند"».

لی در پایان به ترامپ توصیه کرد: «یک راه برای رئیس‌جمهور وجود دارد که به سرعت بتواند به بهای پایین‌تر نفت برسد و آن راه‌حل دارد به او در آینه نگاه می‌کند. او به جای اعمال همه تحریم‌ها به صورت ناگهانی در تاریخ ۴ نوامبر (۱۳ آبان)، می‌تواند اعمال مجدد تحریم‌های ایران را به روشی بسیار تدریجی‌تر اجرایی کند. قطعا چنین کاری سبب طولانی شدن فرایند خواهد شد، اما فشار را بر بازارهای نفت و بهای بنزین و گازوئیل کاهش خواهد داد. متاسفانه اینطور به نظر می‌رسد که صبوری، از ارزش‌هایی نیست که رئیس‌جمهور برایش اهمیت زیادی قائل باشد».
اشتراک گذاری :
ارسال نظر