بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۲
آستان قدس رضوی خریدار شرکت ارزش ماندگار؛

پروژه‌های هلدینگ خلیج فارس با پیشرفت بالای ۹۰ درصد تکمیل/ واگذاری شرکت ارزش ماندگار خلیج فارس

پروژه‌های هلدینگ خلیج فارس با پیشرفت بالای ۹۰ درصد تکمیل/ واگذاری شرکت ارزش ماندگار خلیج فارس
با توجه به اینکه پتروشیمی‌ها یکی از ارکان اصلی اقتصاد ملی ایران و عامل اصلی تأمین خوراک صنایع پایین‌دستی به‌شمار می‌روند، این واگذاری می‌تواند زمینه‌ساز تحولات عمده در نحوه تأمین منابع مالی پروژه‌های کلیدی باشد. این اقدام نشان‌دهنده توجه ویژه به پروژه‌های در حال اجرا و نیاز به سرمایه‌گذاری جهت اتمام سریع‌تر آنهاست.
کد خبر : ۲۹۲۹۶۱
نویسنده :
امیرحسین کریمی

به گزارش بورس نیوز، شرکت ارزش ماندگار خلیج فارس که در راستای تجمیع و فروش یک‌جا سهام هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس در شرکت‌های بزرگ پتروشیمی پارس، نوری، شیراز، بوعلی و کرمانشاه تأسیس شده بود، در مزایده اخیر به مبلغ ۲۴ هزار و ۶۶۰ میلیارد تومان (۲۴.۶۶ همت) به آستان قدس رضوی واگذار شد. این واگذاری به‌صورت نقد و اقساط و با شرایط مشخص‌شده در آگهی مزایده انجام شد.


با توجه به اینکه پتروشیمی‌ها یکی از ارکان اصلی اقتصاد ملی ایران و عامل اصلی تأمین خوراک صنایع پایین‌دستی به‌شمار می‌روند، این واگذاری می‌تواند زمینه‌ساز تحولات عمده در نحوه تأمین منابع مالی پروژه‌های کلیدی باشد. این اقدام نشان‌دهنده توجه ویژه به پروژه‌های در حال اجرا و نیاز به سرمایه‌گذاری جهت اتمام سریع‌تر آنهاست.

محمد شریعتمداری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، با اشاره به اهمیت این فروش در راستای تأمین منابع مالی برای پروژه‌ها، تأکید کرد: تمامی درآمد حاصل از فروش شرکت ارزش ماندگار باید صرف پروژه‌هایی شود که ارزش آنها به‌مراتب بیشتر از سهام فروخته‌شده باشد. این فروش نه تنها در جهت حفظ منافع شرکت‌های وابسته به صنایع پتروشیمی است، بلکه به منظور پیشبرد پروژه‌های حیاتی و بزرگ در این صنعت طراحی شده است.

وی همچنین بیان کرد که "با توجه به حجم بالای پروژه‌های در دست اجرا و درصد پیشرفت آنها، تأمین منابع مالی برای تکمیل هرچه سریع‌تر این پروژه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در حال حاضر نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار پروژه در دست اجرا داریم که پیشرفت این پروژه‌ها در بازه‌های مختلف از ۵ درصد تا ۹۵ درصد متغیر است. "

هر یک از این پروژه‌ها تأثیر مستقیمی بر سودآوری گروه پتروشیمی خلیج فارس دارند. هر روز تأخیر در تکمیل این پروژه‌ها به معنای افزایش هزینه‌های پنهان و از دست رفتن فرصت‌ها برای سهامداران است. این پروژه‌ها از اهمیت بالایی برخوردارند و تأمین سرمایه برای آنها می‌تواند از بروز این زیان‌ها جلوگیری کند.

در حال حاضر، برخی از پروژه‌ها مانند پتروشیمی پارس و نوری دارای پیشرفت‌های قابل‌توجهی هستند و در مرحله نهایی اجرا قرار دارند، در حالی که دیگر پروژه‌ها، نظیر پتروشیمی کرمانشاه، هنوز در مراحل اولیه با پیشرفت حدود ۵ درصد قرار دارند. تأمین منابع مالی برای تکمیل این پروژه‌ها می‌تواند ضمن تسریع در روند اجرایی، از بروز زیان‌های بیشتر جلوگیری کند.

این فروش همچنین در راستای بهینه‌سازی ساختار مالی و منابع انسانی گروه پتروشیمی خلیج فارس قرار دارد. منابع حاصل از این واگذاری قرار است به پروژه‌هایی با اولویت بالا و درصد پیشرفت بالا تخصیص یابد. پروژه‌هایی که در صنایع پایین‌دستی، نظیر تولید محصولات پتروشیمی و مواد اولیه، تأثیر زیادی خواهند داشت و می‌توانند ظرفیت تولید گروه پتروشیمی خلیج فارس را افزایش دهند. در حال حاضر، این گروه با پروژه‌هایی مانند پتروشیمی پارس، نوری، شیراز، بوعلی و کرمانشاه روبه‌رو است که هر یک از آنها نقشی کلیدی در توسعه زیرساخت‌های صنعتی کشور ایفا می‌کنند.

 

آینده صنعت پتروشیمی ایران پس از واگذاری

 

این واگذاری علاوه بر تقویت نقدینگی گروه پتروشیمی خلیج فارس، می‌تواند مسیر توسعه و تکمیل پروژه‌های بلندمدت در صنعت پتروشیمی ایران را هموارتر کند. این گروه در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده محصولات پتروشیمی در کشور است و از جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد ایران برخوردار است.

تحلیلگران بازار پتروشیمی معتقدند که این نوع فروش‌ها می‌تواند باعث رونق بیشتر صنعت پتروشیمی ایران در شرایط دشوار اقتصادی شود. با توجه به اینکه پتروشیمی‌ها از صنایع استراتژیک کشور محسوب می‌شوند، تخصیص دقیق منابع حاصل از فروش به پروژه‌های حیاتی می‌تواند به بهبود روند تولید، افزایش صادرات و ایجاد اشتغال در این صنعت کمک کند.

از طرفی، نهاد‌هایی مانند آستان قدس رضوی که از سابقه‌ای طولانی در سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ملی برخوردارند، می‌توانند با ورود به این حوزه، علاوه بر کمک به توسعه صنعت پتروشیمی، اثرات مثبتی بر روی بازار‌های مالی و سرمایه‌گذاری کشور نیز بگذارند.

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر