بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۰۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۴
مدیرعامل بورس کالا این نهاد را بیش از هر مرجعی طرفدار شفافیت و نظارت دانست و گفت: در این راستا همواره اطلاعات برای نهادهای تصمیم ساز بطور آشکار و عیان در دسترس است.
کد خبر : ۱۷۹۱۷۱
به گزارش بورس نیوز، حامد سلطانی نژاد درباره فلسفه وجودی بورس کالا گفت: سیاست های این بازار همواره بر مبنای تبیین شفافیت و دسترسی به اطلاعات صحیح بوده است و از ابتدای شروع فعالیت بورس کالا تا به امروز همواره و به طور مستمر اطلاعات معاملات برای نهادهای نظارتی و حتی حاکمیتی ارسال شده است.

وی تصریح کرد: بر همین اساس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان وابسته به وزارت صنعت و همچنین سازمان امور مالیاتی کشور وابسته به وزارت اقتصاد هم اکنون بطور هفتگی اطلاعات معاملات شامل خریداران و فروشندگان کالا را از بورس کالا دریافت می‌کنند.

این مقام مسئول افزود: همچنین در سامانه بهین یاب وزارت صنعت با وجود اعلام خریداران تأیید شده به بورس کالا اما در بازگشت معاملات دوباره تحت فایلی از اطلاعات خریداران و فروشندگان معامله صورت گرفته به این وزارتخانه ارسال می‌شود.

بر همین اساس اطلاعات خریداران و فروشندگان کالا همواره در دسترس سیاست گذاران وجود داشته و در کنار آن‌ها نیز برخی نهادها بطور جداگانه اطلاعات مورد نیاز را از بورس کالا دریافت می‌کنند که با تلفیق صلاحیت سنجی خریداران و بررسی‌های جامع تر می‌توانند به اطلاع عموم مردم برسانند.

سلطانی نژاد تصریح کرد: بورس کالا بستر رقابت عرضه و تقاضا و مکانی برای کشف قیمت صحیح و شفاف کالاهای مختلف است و در این راستا به منظور بهره گیری بهینه، همواره و بطور مستمر اطلاعات این بازار در اختیار مراجع و نهادهای تصمیم ساز کشور است.

وی در برابر این پرسش که آیا عدم آزاد سازی نرخ عرضه کالاهای پتروشیمی و فولادی در بورس کالا به توسعه احتکار در بازار آزاد نمی‌انجامد ؛ با بیان اینکه «من طرفدار مدل‌های مبتنی بر ایجاد منفعت عمومی هستم» ، پاسخ داد: «معتقدم باید به گونه ای فرایند کشف کالا در کشور پیش رود تا فرصت آربیتراژی برای افراد بوجود نیاید» و تاریخ نشان داده که مبارزه با چنین جریانی قابل انجام نیست.

کالا از بازاری که قیمت‌ها در آن پایین است همواره به سمت بازارهایی که قیمت‌ها درآن افزایشی است کوچ می‌کند. باید به گونه ای در کشور سیاست گذاری کرد که فرصت‌های آربیتراژی و احتکار کالا بوجود نیامده و منفعت عمومی برای مردم ایجاد شود.

سلطانی نژاد همچنین پاسخ به پرسشی درباره موضوع افزایش تدریجی قیمت کالاها در بورس  بر مبنای ارز 7000 تومان تا دستکم سه ماه آینده را بر دوش سیاست گذاران انداخت و گفت: تصمیم سازان و نهادهای نظارتی در حالی باید به این پرسش پاسخ بدهند که بورس کالا تنها مجری سیاست‌ها است و در راستای بستری سازی برای کشف قیمت صحیح  گام بر می‌دارد.

به گزارش فارس، مدیر عامل بورس کالا درباره احتمال تعویق و یا توقف عرضه کالا از سوی عرضه کنندگان فولاد و میلگرد و همچنین تولید کنندگان پتروشیمی و پالایشی کشور در بورس کالا و انرژی گفت: اطلاعی از این موضوع در دست نیست اما باید تاکید کرد عرضه کالاها می‌بایست تا زمان تصمیم نهایی سیاست گذاران به منظور حفظ آرامش در بازار بطور مستمر انجام شود.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.