طلسم ورود وجوه به صنعت لیزینگ شکسته شد
عضو انجمن ملی لیزینگ ایران گفت: طلسم ورود وجوه به صنعت لیزینگ شکسته شده است و امسال سال تاریخی و به یاد ماندنی صنعت لیزینگ محسوب می شود چرا که این انجمن موفق شد موافقت بانک مرکزی را در مجاز شدن شرکتهای لیزینگ در دسترسی به منابع عموم و اشخاص از طریق دریافت عاملیت و نمایندگی منابع مالی به دست آورد.
به گزارش بورس نیوز، سیدحسین سلیمی نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در چهاردهمین نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران،گفت: FATF مسالهای اقتصادی است که به سیاست آلوده شده اما تصویب این لایحه آغازی برتوسعه تعاملات مالی بینالمللی خواهد بود بنابراین امیدواریم که این لایحه درمجلس نیزبه تصویب برسد.
کمبود نقدینگی در بنگاه های اقتصادی
قانون جدید چک مسالهای حاد برای فعالان اقتصادی
تعیین دستوری قیمت در بورس معنایی ندارد
در ادامه سیدحسین سلیمی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نیز با اشاره به مشکلات ناشی از قیمتگذاری و نحوه عرضه محصولات در بورس کالا، گفت: به دلیل تعدد بخشنامههای صادر شده، مشخص نیست بورس کالا باید وظایف خود را بر اساس این بخشنامهها انجام دهد یا بر اساس قوانین. اما به طور کلی، تعیین دستوری قیمت در بورس معنا ندارد.به همین دلیل معامله برخی محصولات فعلا متوقف شده تا تعیین تکلیف صورت گیرد.
عدم وحدت رویه در رسیدگی مالیاتی یکی از مکشلات صنعت لیزینگ
محمدهادی موقعی، عضو انجمن ملی لیزینگ ایران در تشریح مختصات صنعت لیزینگ در ایران و جهان گفت: اکنون4800 تا 5000 شرکت لیزینگ در جهان فعال است و تعداد کشورهای فعال در صنعت لیزینگ،50 کشور است. بعنوان مثال در استرالیا 112 شرکت، در ازبکستان 97 شرکت، در اتریش 75 شرکت و در ایران 50 شرکت فعال هستند.
وی ادامه داد:در جهان، تمرکز لیزینگها 52 درصد در بخش خودروهای مسافری، 19 درصد در بخش خودروهای تجاری و 28 درصد نیز در بخش تجهیزات معطوف است.
موقعی با بیان اینکه حجم عملیات جدید لیزینگها در سال 1396 به 45424 میلیارد ریال میرسد گفت: 39 درصد لیزینگها در ایران مستقل بوده، 35 درصد بانکی و 26 درصد شرکتی هستند.
وی با بیان اینکه لیزینگها در ایران رویکرد اجارهداری و اجارهدهی داشته و بدون جذب سپرده به تامین مالی و ارائه خدمات اعتباری میپردازند،گفت: خدمات بازرگانی در راستای تامین کالا همراه با بسته خدمات مالی و اعتباری برای مشتری، خدمات توسعه فروش به عرضهکنندگان و تولیدکنندگان و ارائه خدمات تامین مالی با روشهایی متفاوت نسبت به بانکها، قسطیفروشان و واسطههای غیررسمی و نیز متفاوت با فروشندگان اصلی از جمله مولفههایی است که میتواند جایگاه لیزینگها را در نظام مالی کشور نشان دهد.
در ادامه این جلسه، علی زارعی، یکی دیگر از اعضای انجمن ملی لیزینگ ایران نیز مقررات و فرآیند طولانی مجوزدهی و تاسیس لیزینگها در بخش نظارت، تعدد آرا و عدم شناخت قضات از صنعت لیزینگ در قوه قضاییه و نیز عدم معافیت این صنعت از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، عدم شناخت ممیزان از لیزینگ و عدم وحدت رویه در رسیدگی مالیاتی را از جمله مشکلات این صنعت عنوان کرد. او گفت: به دلیل وجود برخی مقررات دست و پاگیر و سختگیری نهادهای ناظر، تغییرات هیات مدیره در شرکتهای لیزینگ 6 تا 9 ماه به طول میانجامد.
زارعی تصریح کرد: که طلسم ورود وجوه به صنعت لیزینگ شکسته شده است و سال 1۳97 سال تاریخی و به یاد ماندنی صنعت لیزینگ است چرا که انجمن ملی لیزینگ ایران نهایتا موفق شد موافقت بانک مرکزی را در مجاز شدن شرکتهای لیزینگ در دسترسی به منابع عموم و اشخاص از طریق دریافت عاملیت و نمایندگی منابع مالی به دست آورد.
زارعی در ادامه با برشمردن دلایلی چون ورود منابع مالی جدید به صنعت لیزینگ و افزایش توان تامین کالا در بازار بزرگ، ورود جریانهای سودآوری به صنعت، ورود سرمایهگذاران جدید، ورود به عرصههای جدید در داراییهای ثابت گرانقیمت، ورود گسترده به بازار اعتبارات خرد و تحول در لیزینگ مسکن و واحدهای اداری و تجاری گفت که چشمانداز مثبتی برای سرمایهگذاران در این صنعت وجود دارد.
اخبار مرتبط
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه