بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۱
این روزها شرکت‌های پتروشیمی زیر ذره بین رسانه‌ها و دولتمردان قرار گرفته‌اند. اگرچه این شرکت‌ها نرخ دولتی دریافت می‌کنند و دیر زمانی است شرکت‌های پتروشیمی زیر چتر حمایتی دولت قرار دارند اما حاضر نیستند ارز حاصل از صادرات خود را به بازار تزریق کنند.
کد خبر : ۱۷۹۶۴۲


به گزارش بورس نیوز، این موضوع مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان قرار گرفته است. این اواخر نیز محمود حجتی، وزیر کشاورزی با انتقاد از شرکت‌های پتروشیمی گفته است: در ارتباط با تامین نهاده‌ها باید حساس و پیگیر بود.تلفن و نامه پیگیری نیست، ما موظف هستیم تا حصول نتیجه به دنبال کار باشیم.البته برخی از مشکلات در تامین نهاده‌ها مربوط به شرایط دیگری است؛ به طور مثال در ماه‌های اخیر شاهد مشکلاتی در بخش کود اوره بودیم که با پیگیری ما مشخص شد شرکت‌های پتروشیمی، اوره راکه از منابع تجدیدناپذیر نیز هست،برای منافع خود صادر می‌کنند. این نوعی خیانت به تولید داخلی است و قابل پذیرش نیست.

دست کارخانه‌های لوازم‌التحریر در حنا


پتروشیمی‌ها زیان‌های بسیاری را به سایر بازارها از جمله لوازم التحریر تحمیل کرده‌اند. باتوجه به کاهش واردات و سخت شدن تامین مواد اولیه، تولید و تامین لوازم‌التحریر ممکن است مشکل‌ساز شود؛ چراکه به گفته رییس اتحادیه لوازم‌التحریر، پتروشیمی‌ها کارخانه‌های داخلی را بدون مواد اولیه گذاشته‌اند.هر ساله با نزدیکی به آغاز فصل تحصیل، بازار لوازم‌التحریر از جنب و جوش خاصی برخوردار می‌شود و خانواده‌ها به ویژه افرادی که دارای فرزند محصل سطح ابتدایی هستند، برای رفع نیاز نوشت‌افزار تحصیلی فرزندان خود دست به کار می‌شوند و در چند سال اخیر موضوع طراحی و تولید نوشت‌افزار ایرانی- اسلامی مورد توجه قرار گرفته که به نظر می‌رسد با توجه به افزایش نرخ دلار و عدم دسترسی به مواد اولیه طراحی و تولید، این موضوع تا حدودی کمرنگ شده باشد و تهیه نوشت‌افزار و لوازم‌التحریر به میزان نیاز و با قیمت منطقی از اولویت‌های خانواده‌ها باشد.

بازار لوازم‌التحریر نشان از آن دارد که در کنار محصولات تولید داخل، برخی از اقلام به صورت وارداتی در کشور تامین می‌شود و حجم قابل توجهی از مواد اولیه تولید نیز به صورت وارداتی تامین می‌شود. حال با توجه به شرایط ارزی کشور و نزدیکی به پیک خرید محصولات نوشت‌افزار و لوازم‌التحریر، جای سوال دارد که آیا بازار فعلی توان پاسخگویی به نیاز مشتریان با قیمت‌های منطقی را دارد؟

کاهش واردات لوازم‌التحریر


در این رابطه موسی فرزانیان، رییس اتحادیه لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار تهران گفت: ۶۰ درصد نیاز بازار لوازم‌التحریر از طریق واردات و ۴۰ درصد باقی مانده آن از طریق تولید داخلی تامین می‌شد که با توجه به پروسه و فرآیند ثبت سفارش و واردات، در ماه‌های اخیر از حجم واردات به شدت کاسته شده و باید تولید داخلی جایگزین واردات شود اما تا به امروز این موضوع عملی نشده است.

تولید داخلی وابستگی شدیدی به واردات دارد زیرا حجم قابل توجهی از مواد اولیه به صورت وارداتی در کشور تامین می‌شود و در شرایط فعلی تخصیص ارز و فرآیند ترخیص کالا از گمرکات بسیار سخت است.

تامین مواد اولیه باید سرعت گیرد

بر اساس گزارش ایسنا، فرزانیان با اشاره به اینکه تامین مواد اولیه برای تولید داخلی فرآیند طولانی را به خود اختصاص می‌دهد، خاطرنشان کرد: در چند وقت اخیر ترخیص کالا از گمرک‌ها فرآیند دو ماهه‌ای را به خود اختصاص داده که این موضوع از حجم تولید کارخانه‌ها کاسته است و به نظر می‌رسد تا زمانی که در بحث اجرای قوانین و دستورالعمل‌ها به صورت شفاف و به‌روز عمل نشود، نمی‌توان انتظار تولید مناسب را داشت. در حال حاضر فصل اصلی کار صنف لوازم‌التحریر است. در حال حاضر بازار به واسطه وجود مواد اولیه و میزان تولید قابل قبول، با مشکلی در تامین نیاز مشتریان مواجه نیست اما اگر روند تامین مواد اولیه به این روال باقی بماند، در ماه‌های آینده شرایط سختی بر بازار حکمفرما خواهد شد. تنها یکی از کارخانه‌های تولیدی کشور توان تامین نیاز ۶۰ درصدی بازار نوارچسب کشور را دارد اما به دلیل عدم دسترسی به مواد اولیه پتروشیمی‌ها، این کارخانه با ظرفیت تمام فعالیت نمی‌کند و این در حالی است که پتروشیمی‌ها توانایی تولید مواد اولیه را دارند. تحریم‌های داخلی بسیار تاثیرگذارتر از نوسانات نرخ ارز است. اگر مشکلات داخلی همچون عدم دسترسی آسان به تولیدات پتروشیمی‌ها برطرف شود، بسیاری از تولید کنندگان توانایی تولید با ظرفیت کامل را دارند و می‌توانند نیاز بازار را پاسخ دهند.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر