باید از اهرمهای تنبیهی و تشویقی بیشتر استفاده شود
به گزارش بورس نیوز، علی ابراهیمی با اشاره به افزایش بی رویه قیمت برخی محصولات کشاورزی، همانند گوجهفرنگی تا 7 هزار تومان، گفت: در حال حاضر کشور شاهد نوسان شدید در محصولاتی همانند گوجهفرنگی، سیب زمینی، پیاز و هندوانه است و این محصولات یک سال در اوج قیمتی و یک سال در تنزل قیمتی هستند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ایران علیرغم داشتن مزیت 4 فصل و اینکه همیشه امکان استفاده از میوه تازه برای مردم میتواند فراهم باشد، برنامه روشن و دقیقی ندارد، افزود: در سال 96 کمیسیون سفری به استان بوشهر و هرمزگان داشت که قیمت گوجهفرنگی زیر 200 تومان بوده و کسی در مزارع آن را جمع نمیکرد.
کشاورزی کشور در قالب آمایش سرزمین هدایت نمیشود
وی ادامه داد: کشاورزان با مشاهده این وضعیت سال جاری مبادرت به کشت نکردند، اما مصرف کماکان ادامه دارد که شرایط کنونی حاکم شده است، البته اگر فصل گرما پشت سر گذاشته شود کمی کشت تعدیل میشود.
نماینده مردم شازند در خانه ملت، با بیان اینکه همه این مشکلات حاکی از این است که کشاورزی کشور در قالب آمایش سرزمین هدایت نمیشود، اظهار کرد:آمایش سرزمین الزاماتی دارد و اگر قرار باشد براساس آمایش سرزمین الگوی کشت داده شود افرادی باید از این موضوع تبعیت کنند، اما زمانی که مردم مالک بلامنازع زمین بوده و هر اقدامی براساس حقوق مکتسبه خود انجام میدهند به نحوی موضوع آمایش سرزمین زیر سوال میرود.
قیمت پایه منطقی برای محصولات اولویت دار در نظر گرفته شود
وی افزود: باید بیشتر از اهرمهای تنبیهی و تشویقی استفاده شود و محصولاتی که در اولویت نیستند خود را با بازار تنظیم کنند.
ابراهیمی با اشاره به عدم اجرای آمایش سرزمین، ادامه داد: با توجه به اینکه زمینها در مالکیت افراد است و هیچ کجای قانون پیش بینی نشده که در کشت و زرع باید از مقررات ابلاغی تبعیت کنند، امکان اینکه در قالب آمایش سرزمین و الگوی کشت مسیری دنبال شود کم است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بهترین راه این است که زمانی که برآورد میشود که در کشور چه میزان نیاز در محصولات کشاورزی وجود دارد،قیمت پایه منطقی برای این محصولات در نظر گرفته شود و باید به قیمت پایینتر کمک و اجازه داده نشود که مصرف کنندهها با قیمت بالاتر مواجه شوند.