بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰
با توجه به محدودیت‌های مالی که اکنون در کشور وجود دارد ارزهای رمزنگاری‌شده این ظرفیت را دارد که در تسویه معاملات مالی با شرکای خارجی مورد استفاده قرار بگیرد. اما با وجود همه ظرفیت‌های پیش‌بینی شده، محدودیت‌هایی هم در این باره وجود دارد.
کد خبر : ۱۸۰۶۱۶

علی سنگینیان

به گزارش بورس نیوز، ارزهای دیجیتال یا رمزنگاری‌شده از ابتدا بیشتر به عنوان ذخیره ارزش در نظر گرفته می‌شدند. این ارزها بیشتر در سرمایه‌گذاری مورد توجه قرار گرفت و کمتر در معاملات کاربرد داشت. در ماه‌های اخیر اما امکانات لازم برای استفاده از این ارزها در معاملات مختلف در دنیا فراهم شده و می‌توان از ارزهای رمزنگاری‌شده برای پرداخت هزینه‌هایی مثل رزرو هتل یا تهیه بلیت استفاده کرد. بنابراین استفاده از ارزهای رمزنگاری‌شده برای مبادلات و تراکنش مالی یک پدیده تازه است.

ارزهای رمزنگاری‌شده در ایران هم مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به محدودیت‌های مالی که اکنون در کشور وجود دارد ارزهای رمزنگاری‌شده این ظرفیت را دارد که در تسویه معاملات مالی با شرکای خارجی مورد استفاده قرار بگیرد. اما با وجود همه ظرفیت‌های پیش‌بینی شده، محدودیت‌هایی هم در این باره وجود دارد.

اولین محدودیت این که حجم ارزش بازار این ارزها به اندازه ای نیست که در معاملات بزرگ کاربرد داشته باشد. از سوی دیگر این استفاده از این ارزها فراگیر نیست. این محدودیت نه تنها در ایران بلکه در دیگر کشورها هم وجود دارد. بسیاری از طرف‌های تجاری ما با ارزهای رمزنگاری‌شده آشنایی ندارند تا بتوان از این ارزها به طور گسترده استفاده کرد. غیر از این در زمینه قانون، مقررات و زیرساخت‌های لازم که امکان استفاده از این ارزها به طور گسترده را ایجاد کند نیز محدودیت‌هایی وجود دارد.

با وجود این محدودیت‌ها اما جذابیت استفاده از ارزهای رمزنگاری‌شده بالاست. امکان استفاده از این ارزها برای فعالان اقتصادی با فراهم کردن زیرساخت‌های قانونی، اصلاح محدودیت‌های بانک مرکزی و آموزش تجار ممکن است. فعالان اقتصادی باید با ماهیت ارزهای رمزنگاری‌شده و ارتباط آن با کسب وکار آشنا شده و آن را بفهمند. پس از این می‌توان با ایجاد نرم‌افزارهای لازم برای استفاده و تبدیل ارزهای رمزنگاری‌شده از این ارزها در مبادله با شرکای خارجی استفاده کرد. براین اساس پیش‌بینی می‌شود که در سال‌های آینده با تقویت زیرساخت‌های فنی و مقرراتی استفاده مبادلاتی از این ارزها به رشد قابل توجهی برسد.

کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با توجه به اهمیت این موضوع و کارکردهای پیش‌بینی شده برای ارزهای رمزنگاری‌شده، جلسه‌های متعددی را به بررسی شرایط، ظرفیت‌ها، مشکلات و ریسک‌های استفاده از این ارزها اختصاص داده است. در این جلسه‌ها موضوع ارزهای رمزنگاری‌شده با دعوت از کارشناسان مختلف بررسی و نظرات دریافت و جمع‌بندی شده است. براساس همین ارزیابی‌ها، با موافقت رییس اتاق تهران مقرر شد که مرکز ارزهای رمزنگاری‌شده در این اتاق راه‌اندازی شود. برای این مرکز دو وظیفه اصلی در نظر گرفته شده است. وظیفه اول آشنایی کاربران با ارزهای رمزنگاری‌شده و آموزش فعالان اقتصادی درباره ادبیات و کارکردهای آن است. از سوی دیگر این مرکز وظیفه دارد برای ایجاد هم‌افزایی بین کارشناسان و متخصصانی که در حوزه توسعه نرم‌افزارهای مرتبط با ارزهای رمزنگاری‌شده فعالیت می‌کنند؛ یعنی ارزیابان سیستم معاملاتی و معدن‌کاوی این ارزها، تلاش کند.

تلاش اتاق تهران این است که کارشناسان این حوزه در یک مرکز با یکدیگر در ارتباط بوده و با همکاری یکدیگر به استفاده از ظرفیت‌های ارزهای رمزنگاری‌شده کمک کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تلاش متمرکزی برای ساماندهی ارزهای رمزنگاری‌شده در کشور وجود ندارد و فعالان اقتصادی و کارشناسان به طور انفرادی در این حوزه فعالیت می‌کنند. در چنین شرایطی مرکز ارزهای رمزنگاری‌شده در اتاق تهران می‌تواند به تمرکز انرژی کارشناسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند کمک کند. موضوع دیگری که در مورد آن برنامه‌ریزی شده تدوین مقررات اجرایی درباره ارزهای رمزنگاری‌‌شده است. اکنون مقرراتی در این باره وجود ندارد اما مرکز می‌تواند به تدوین آیین‌نامه‌هایی که منافع بخش خصوصی در آن دیده می‌شود، کمک کند.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر