بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان اینکه هزینه‌های ساخت مسکن رو به افزایش است،‌ گفت: قیمت مصالح بالا رفته است و دستگاه‌های خدمات‌رسان نرخ تعرفه‌های خود را افزایش داده‌اند و نرخ عوارض شهرداری به چند برابر رسیده است.
کد خبر : ۱۸۱۳۲۶

به گزارش بورس نیوز، فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان اینکه هزینه‌های ساخت مسکن رو به افزایش است،‌ گفت: قیمت مصالح بالا رفته است و دستگاه‌های خدمات‌رسان نرخ تعرفه‌های خود را افزایش داده‌اند و نرخ عوارض شهرداری به چند برابر رسیده است.

وی افزود: هر چند که بیش از 80 مصالح ساختمانی در داخل کشور تولید می‌شود و نیازی به واردات آن نیست اما قیمت همین مصالح ساختمانی داخلی هم بسیار افزایش یافته و با کمبود برخی از مصالح در بازار مواجه هستیم.

پورحاجت با بیان اینکه افزایش لجام‌گسیخته قیمت ارز به تمام بازارها سرایت کرده و قیمت تولید مسکن نسبت به سال گذشته رشد قابل‌توجهی داشته است، ادامه داد: سال گذشته ساخت هر متر مربع ساختمان چیزی حدود 1.5 میلیون تومان هزینه در بر داشت اما امروز حداقل هزینه ساخت هر متر مربع کمتر از 2.5 میلیون تومان نیست.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان گفت: اگر سازنده بخواهد یک واحد 100 متری را با حداقل استانداردها بسازد باید 250 میلیون تومان فقط در بخش ساخت هزینه کند که این رقم بدون احتساب قیمت زمین و تعرفه خدمات است.

وی تاکید کرد: در این شرایط که پتروشیمی‌ها و صنایع فولاد در نبود نظارت دولت قیمت‌ها را افزایش می‌دهند و به دنبال آن قیمت مصالح ساختمانی به طور جهشی بالا رفته است، دستگاه‌های خدمات رسان می‌توانند با کاهش نرخ تعرفه‌ها و یا کاهش نرخ مالیات و در مواردی حذف مالیات به کاهش قیمت تمام‌شده مسکن کمک کنند.

پورحاجت با بیان اینکه در حال حاضر نرخ تعرفه عوارض شهرداری تا 10 برابر در کلانشهرها افزایش یافته است، گفت: قطعا افزایش نرخ تعرفه عوارض شهرداری و نرخ خدمات و افزایش نرخ مالیات برای ساخت مسکن به خریدار منتقل می‌شود و در نهایت مصرف‌کننده این افزایش قیمت‌ها را متحمل می‌شود.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان اینکه اقتصاد کشور ما بانک محور است و بانک‌ها نقش مهمی در تامین نقدینگی پروژه‌ها می‌توانند داشته باشند، گفت: در شرایطی که در بحران ایجاد شده برای بازار مسکن حضور بانک‌ها برای ارایه تسهیلات ضروری است اما هیچ سازوکاری برای ارایه تسهیلات ارزان‌قیمت به طرف عرضه در بخش مسکن تعریف نشده است. در حالی که باید به سرعت مشکل کمبود مسکن در کلان شهرها از طریق افزایش تولید و عرضه حل شود اما هیچ برنامه حمایتی از انبوه‌سازان وجود ندارد و همچنان عدم توازن بین عرضه و تقاضا یکی از عوامل مهم در افزایش قیمت مسکن در بازار است.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر