بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۶
معاون نظارت بر بورس‌‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت:

تغییرات نرخ ارز، مساله اقتصاد ما در سال جاری

معاون نظارت بر بورس‌‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: همه جای دنیا تغییرات نرخ ارز عملکرد شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در کشور ما با توجه به تحریم شدت تاثیر تغییرات نرخ ارز بیشتر است، بنابراین مهمترین مساله اقتصاد ما در سال جاری تغییرات نرخ ارز بود.
کد خبر : ۱۸۶۳۱۲

به گزارش بورس نیوز، حسن امیری، ضمن اشاره به عوامل موثر بر بازار طی ۹ ماهه گذشته، چشم‌انداز ‌بورس تا پایان سال را ترسیم کرد اظهار کرد: همه جای دنیا تغییرات نرخ ارز عملکرد شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در کشور ما با توجه به تحریم شدت تاثیر تغییرات نرخ ارز بیشتر است، بنابراین مهمترین مساله اقتصاد ما در سال جاری تغییرات نرخ ارز بود.

وی با بیان اینکه بخش مهمی از عملکرد شرکت‌ها وابسته به نرخ ارز است، افزود: در بازار سرمایه ما صنایع مختلفی حضور دارند و میزان تاثیرپذیری این صنایع از تغییر نرخ ارز متفاوت است. بدیهی است که عملکرد مالی شرکت‌های صادرات محور با شرکت‌هایی که بخش عمده فعالیت آنها داخل کشور است، تفاوت دارد. در تکانه‌های ارزی و محدودیت‌ها، انتقال پول برای هر دو گروه، چگونگی تامین مواد اولیه برای شرکت‌های واردات محور و نحوه فروش و حمل کالا برای شرکت‌های صادرات محور اهمیت دارد.

معاون نظارت بر بورس‌‌ها و ناشران ادامه داد: با توجه به شرایط ایجاد شده و به رغم محدودیت‌ها در شش ماهه اول، وضعیت سودآوری شرکت‌ها مناسب بود. نوسانات نرخ ارز موجب شد تا بازار سرمایه رشد خوبی را از نظر حجم و ارزش معاملات تجربه کند. بر همین اساس شاهد بودیم که بخشی از پول‌های سرگردان وارد بازار سرمایه شد.

امیری با تاکید بر اینکه آنچه عامل رشد بازار سرمایه می‌شود، سودآوری شرکت‌ها است، افزود: روند تولید و فروش شرکت‌ها قیمت سهام را تعیین می‌کند. اکنون نیز گزارش‌های میان‌دوره‌ای و ماهانه مناسب است اما نباید انتظار رشد‌های هیجانی از بازار داشت.

وی به عوامل مثبت تاثیرگذار بر بازار اشاره کرد و گفت: تنوع ابزارها مخاطبان مختلفی را جذب بازار سرمایه کرد. طی سنوات گذشته سازمان تلاش کرده در حوزه ابزارهای اسلامی و همچنین در حوزه ابزارهای نوین مالی، اقداماتی را انجام دهد که منجر به نوآفرینی و تحول در بازار سرمایه شود. به گونه ای که فعالان بازار بتوانند راحت‌تر تصمیمگیری کرده و فرصت‌های مناسب سرمایه گذاری را شناسایی کنند. این موضوع مخاطبان بیشتری را جذب بازار سرمایه کرد.

امیری افزود: سعی ما این است که تنوع ابزارها به عنوان یک فرایند دایمی و پیوسته انجام شود و تلاش می‌کنیم ابزارهای متنوع جدیدتری نیز به بازار سرمایه وارد کنیم و در حال حاضر تقریبا تمامی ابزار‌های کلاسیک بازار سرمایه در دسترس فعالین بازار سرمایه است.

به گفته عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار هر چه تعاملات بین‌المللی در عرصه اقتصاد کشور بیشتر باشد، شرایط برای بازار سرمایه نیز بهتر می‌شود. تغییر جایگاه ایران در آیسکو هم یکی از اقدامات مهم در عرصه بین‌المللی است که قطعا در آینده نتایج مثبت آن بیشتر نمایان می‌شود.

معاون نظارت بر بورس‌‌ها و ناشران در پایان به دو اقدام مهم در دستور کار سازمان اشاره کرد و گفت: اکنون در حال بازنگری دستورالعمل نحوه پذیرش، افشا و معاملات بازار پایه هستیم و بازنگری کاملی در این رابطه صورت گرفته و این دستورالعمل نهایی شده و در انتظار تصویب هیات مدیره است.

وی افزود: موضوع بعدی که در مرحله کارشناسی قرار دارد، بحث بازنگری دستورالعمل پذیرش در بورس و فرابورس است. احتمالا در ترکیب هیات‌های پذیرش و همچنین فرایندهای مربوط به پذیرش بازنگری‌هایی انجام می‌شود. در این که چه شرکتی می‌تواند در تابلوی فرابورس و چه شرکتی می‌تواند بر تابلوی بورس قرار بگیرد بازنگری می‌شود. همچنین احتمالا فرایند بازاریابی و معرفی شرکت تا عرضه اولیه مورد بازنگری قرار می‌گیرد.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
​مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات:

بازار سرمایه پتانسیل خوبی برای رشد دارد

رئیس هیات مدیره شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی گفت:

عملکرد بازار ما متاثر از قیمت جهانی

ارسال نظر