نقش فارغالتحصیلان علوم مدیریت مالی در ورشکستگی شرکتهای تولیدی؛
افزایش سرمایه از محل مطالبات «شپترو» را از مسیر ورشکستگی نجات نمیدهد
شرکتی با ظرفیت تولید ۹۰ هزار تن pvc در گذشته، در سه ماهه نخست سال مالی جاری تنها ۲.۵۲۱ تن از این محصول را آن هم در داخل کشور به فروش رسانده است.
به گزارش واحد تحقیق و مطالعات بورس نیوز، در حالی که تنها چند ماه از افزایش سرمایه عجیب و چند صد درصدی پتروشیمی آبادان از محل تجدید ارزیابی دارایها میگذرد، این شرکت مجددا مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شد. شناسایی زیانی ۱۶۱ میلیارد ریالی در سه ماهه نخست سال مالی ۱۳۹۸ آن هم در روزهایی که مدام شاهد انتشار گزارشات خیرهکننده شرکتهای پتروشیمی هستیم، شاهکاری است که تنها مدیران پتروشیمی آبادان از پس انجام آن بر میآیند.
برخی از نکاتی که در گزارش سه ماهه منتشر شده این شرکت و همچنین گزارش حسابرسی شده سال مالی ۱۳۹۷ میتوان عنوان کرد به شرح ذیل است:
۱. وضعیت بسیار نامطلوب سرمایه در گردش شرکت که کسری در حدود ۴۰۰۰ میلیارد ریالی را در سه ماهه سال ۱۳۹۷ به ثبت رسانده که این کسری نیز عمدتا به دلیل عدم توانایی شرکت در پرداخت بدهیهای خود و استقراض از سهامداران عمده شرکت است.
۲. عدم توانایی تولید pvc که اصلیترین محصول شرکت بوده آن هم به دلیل فرسودگی بیش از حد و مستهلک شدن بسیاری از خطهای تولید شرکت
همانگونه که در جدول مشاهده میشود شرکتی با ظرفیت تولید ۹۰ هزار تن pvc در گذشته، در سه ماهه نخست سال مالی جاری تنها ۲.۵۲۱ تن از این محصول را آن هم در داخل کشور به فروش رسانده است.
۳. از دیگر نکات با اهمیت عملکرد سال مالی گذشته و سه ماهه شرکت میتوان به حاشیه سود ناخالص محصولات اصلی شرکت اعم از پیویسی و دیدیبی اشاره کرد که این موضوع به معنای بهای تمام شده بالای محصولات تولید شده به دلیل خرید مواد میانهای نظیر ئیدیسی از پتروشیمیهای بندر امام، اروند و همچنین هزینههای سنگین دستمزد و سربار است.
۴. زیان انباشتهای در حد ۲۱۴۰ میلیارد ریال که حالا تنها راه حل مشکلات شرکت پتروشیمی آبادان را تزریق سنگین نقدینگی در حدود ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ میلیاردی سهامداران به ویژه سازمان تامین اجتماعی میکند.
اما شاید این شرکت را بتوان چندمین قربانی ورود فارغالتحصیلان مدیریت مالی و حسابداران به هیاتهای مدیره و مدیر عاملی شرکتهای صنعتی دانست. تمام ۵ عضو هیات مدیره پتروشیمی آبادان، تا مدتی پیش فارغ التحصیلان رشتههای مالی بودند که به لطف این دوستان و تحقق زیان انیاشتهای در حدود ۲۱۴۰ میلیارد ریال، حالا این هیات مدیره یک فارغالتحصیل رشته شیمی هم در تیم خود میبیند.
اتفاقی که در سالهای اخیر شرکتهای بترانس، آذرآب و. را به مرز نابودی کشید و حالا قربانیانی جدید به خود میبیند. (نمایه مربوط به کادر مدیریتی سال ۱۳۹۶ شرکت است)
علیرغم آنکه نگارنده این گزارش خود از فارغالتحصیلان شاخه مالی بوده، اما همواره چالش ورود فارغالتحصیلان رشتههای مدیریت را به صنعت، از بزرگترین دلایل عقبماندگی این صنایع میداند.
اینکه فارغالتحصیلان رشتههای مدیریت و حسابداری با استناد به مفاد کدامیک از دروس دانشگاهیشان (بسیاری از منتقدان سرفصلهای رشته مدیریت مالی ارائه شده در کشورهای دیگر را بسیار متفاوت از دروس این رشته در ایران میدانند) به خود اجازه مدیریت شرکتهای تولیدی و صنعتی را میدهند سوالیست که تنها باید از سهامداران عمده و در ایران باید به دنبال جواب آن گشت.
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
ناظر بازار اعلام کرد:
آغازمعاملات ثانویه نماد معاملاتی «اروند»
دومینوی روند نزولی نرخ معاملات این پتروشیمی؛
۵ هفته متوالی افت قیمت PVC/ رشد۱۷درصدی نرخ، کاهش هفتههای گذشته را جبران نکرد
ناظر بازار اعلام کرد:
آغازمعاملات ثانویه نماد معاملاتی «اروند»
دومینوی روند نزولی نرخ معاملات این پتروشیمی؛
۵ هفته متوالی افت قیمت PVC/ رشد۱۷درصدی نرخ، کاهش هفتههای گذشته را جبران نکرد
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ممنون از گزارش جالب و کاملتون. کاش در خصوص تجدید ارزیابی یه مقاله مفصل بنویسید
پاسخ
عالی عالی. بهترین مطالب در بورس نیوز. واقعا فارغ التحصیلان بی سواد مدیریت گند زدن تو مملکت
پاسخ
ممنون از نگارنده این تحلیل جامع و مفید
پاسخ
اخبار روز
خبرنامه