"غشهد" با ضعف نظارتی و جولانگاه سفتهبازان
به گزارش واحد سنجش و راهحلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورسنیوز، پس از افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی شرکت شهد ایران، اکنون با نگاهی اجمالی به صورتهای مالی منتشر شده این شرکت میتوان راحتتر در خصوص حباب قیمتی این شرکت صحبت کرد.
تحقق تنها ۶۵۰ میلیون تومان سود عملیاتی که حتی در حد سودآوری برخی آبمیوه فروشیهای شاغل در تهران هم نبوده از شرکتی که این روزها ارزش بیش از ۱۲۵۰ میلیارد تومانی را تجربه میکند اگر مصداقی از حباب قیمتی نیست پس چیست؟
متاسفانه ضعف تحلیل و سواد مالی این روزها به یکی از مهمترین نیازهای فعالین بازار سرمایه تبدیل شده و البته نمیتوان از نقش ناظران در جلوگیری از سفتهبازی در نمادهای این چنینی به راحتی گذشت.
از نکات قابل توجه صورتهای مالی این شرکت سهم بیش از ۹۹ درصدی درآمدهای غیر عملیاتی (ناشی از فروش داراییهای ثابت و سود ناشی از سپردههای بانکی) از ۹۷۹.۶۹۰ میلیارد ریال سود خالص شناسایی شده این شرکت در سال مالی ۱۳۹۸ بوده که مشخص نیست توجیه سرمایهگذاری سال آتی این شرکت با سود خالص عملیاتی در حدود ۱۰ ریال و بدون شناسایی سود غیر عملیاتی در قیمتهای بیش از ۶۲۰۰۰ ریال چه چیزی است.
افزایش چشمگیر بهای تمام شده این شرکت در سال مالی ۱۳۹۸ منجر به کاهش در حدود ۵۰ درصدی سود ناخالص در مقایسه با سال مالی گذشته گردیده است و شاید اگر شناسایی بیش از ۱۸ میلیارد ریالی سایر درآمدهای عملیاتی این شرکت نبود شاهد شنایایی زیان عملیاتی هم از این شرکت بیش از ۱۲۵۰ میلیارد تومانی بودیم.