صنایع ارزنده را بشناسید
با نظرات کارشناسان بازار سرمایه در خصوص حرکت بعدی شاخص و صنایع ارزنده در وضعیت این روزهای بازار همراه باشید.
در بررسی حرکت شاخص چند عامل بنیادی و مهم را باید در نظر گرفت، مسئله سهام عدالت و نحوه ورود آن به بازار سرمایه و نرخ بهره و انتشار اوراق توسط بانک مرکزی از یک سو و رسیدن شاخص به دوره اصلاح و استراحت که تحرک بخشیدن به آن نیازمند آرامش در بازارهای موازی است.
به همین دلیل یک شرایط موقتی ایجاد شده و فعلا عدم اطمینان نسبت به روند شاخص را حل میکند، اما باید دید در هفته جاری با وجود تعطیلیها چه رقم خواهد خورد و نسبت به آینده هنوز اطمینان کافی وجود ندارد.
در این شرایط صنایعی، چون گروه بانکی با در نظر گرفتن وضعیت بنیادی و گزارشهای خوب، شرکتهای صادرات محور با وجود رشد دلار نیمایی، شرکتهای هلدینگی و سرمایه گذاری که ارزش دارایی قابل ملاحظه دارند و همچنین صنایع غذایی و دارویی (که ارز ۴۲۰۰ تومانی آنها حذف شده) ارزنده محسوب میشوند.
نکته حائز اهمیت در حال حاضر این است که بازار بتواند در همین نقاظ یک کف برای خود بسازد و بعد از یک برهه زمانی با محرکهای دیگری، چون قیمتهای جهانی و رشد دلار در سامانه نیما به فکر صعود بعدی باشد.
باید به این امر توجه داشت که رشد بازار حالتی لگاریتمی داشته و برای رشد شاخص از ۵۰۰ هزار واحد به یک میلیون واحد نقدینگی لازم است، اما برای رسیدن به شاخص یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی هنوز منبع نقدی در اقتصاد آماده تزریق به بورس نیست.
پیش بینی میشود که بازه حرکتی شاخص در محدوده ۹۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد باشد. در این شرایط صنایعی، چون گروه پتروشیمی و فولادی (به دلیل رشد دلار و بهبود بازار جهانی) از شرایط خوبی برخوردار بوده و در صنعت بانک هم شاهد تحولات خوبی هستیم که منجر به سودآوری آنها خواهد شد.
با در نظر گرفتن افت سی درصدی قیمت سهام طی چند روز اخیر، بسیاری از سهم ها به لحاظ قیمتی برای خرید جذاب شده و احتمال روبرو شدن با صف های خرید طی روزهای آتی وجود دارد. در سال های گذشته، بارها شاهد افت شاخص کل بوده ایم ولی تجربه نشان داده افت شاخص، به رشد بعدی شاخص قوام می دهد و با اصلاحی که در دست انجام است، به رشد بازار سرمایه خوشبین تر هستم.
از سهام ارزنده این روزهای بازار می توان به گروه حمل و نقل و نیز صنعت معدنی اشاره داشت که پتانسیل بیشتری برای رشد داشته و گروه انفورماتیک هم آینده روشنی پیش رو دارد. صنعت فولاد و مس هم وابسته به قیمت های جهانی هستند. به صنعت پتروشیمی چندان خوشبین نیستم. دارویی ها هم رشد زیادی داشته و برای سرمایه گذاری جذاب نیستند.
طی هفته های اخیر شاهد شاخص منفی بودیم و باید این امر را نیز در نظر گرفت که شاخص به استراحت نیاز دارد، از سویی دیگر تازه واردان در بازار سرمایه اقدام به فروش کرده اند اما؛ با رسیدن قیمت برخی سهام به مرزهای جذاب به نظر می رسد که روند نزولی بازار متوقف شده و شاخص در بلند مدت حرکت مثبت خود را حفظ کند.
در حال حاضر صنایع پتروشیمی، فولادی و صنایعی که قابلیت ایجاد سود دارند جزو صنایع جذاب و کم ریسک در بلندمدت محسوب می شوند.
در ضمن خوشبینی به بازار یعنی ما خریدیم و پولمونو صرف کردیم ، اینها دیگه قدرتی ندارند برای تغییر روند چون پولشونو خرج کردن ، قدرت الان دست نقدیون هست ، اگر نظر اونها این باشه که شاخص احتمال داره برگرده ، برمیگرده
چون پول جدید هست که محرک شاخصه نه پولی که خرج شده
سرمایه گذاری نیست دزیه
1-اولویت اوردرگزاری در سیستم باید برای همه یکی شود و همزمان سفارشات همه با هم وارد سیستم شود یا حتی بهتر اینکه اول اوردر مردم عادی وارد سیستم شود و بعد سفارشات حقوقیها.
2-اخبار و گزارشات شرکتها طوری سامان داده شود که در ساعت خاصی پخش و همه بطور یکسان و همزمان از انها مطلع شوند و مثل الان نباشد که عده ای از قبل بدانند و خرید و فروششان را انجام دهند و مردم بعد از چند روز تازه بفهمند چی شده است.
3-مدیران بورسی و شرکتی و خانواده هایشان محدودیتهای معاملاتی داشته باشند.
4-افزایش تعداد کارگزاریها به 2-3 برابر تعداد کنونی.
5-
و......
هرکس کارگزاری آگاه داره،لطفا بره توی باشگاه مشتریان کارگزاری آگاه در قسمت معرفی معرف میتونید کد GH1471 را بزنید و از ۱۵ درصد تخفیف در کارمزد معاملات برخوردار بشین.و هم ۴۰۰ امتیاز جایزه بگیرید.ممنون