کدام بازار پتانسیل جذب نقدینگی را دارد؟
به گزارش بورسنیوز در هفتههای گذشته، رشد بازار سرمایه منتقدانی داشت که معتقد بودند این بازار سایر بازارهای مالی و کالایی را هم دچار تلاطم کرده است و حالا با فرض قبول این انتقادات، منفی شدن بازار سرمایه باید به ثبات و آرامش بازارهای موازی هم کمک کند. اما سوال اینجا است که در صورت خروج پول از بازار سرمایه، آیا بازار پول پتانسیل جذب این نقدینگی را دارد؟ و آیا چنین اتفاقی برای اقتصاد کشور مفید خواهد بود؟
کامران ندری کارشناس پولی و بانکی در گفتوگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: اگرچه منفی شدن روند بازار سرمایه، روی بازار ارز و مسکن هم تا حدودی اثرگذار بود و این بازارها را هم کمی منفی کرد؛ ولی به هر حال فروشندگان این روزهای بورس تهران، به دنبال دارایی دیگری برای سرمایه گذاری و حفظ ارزش پول خود خواهند بود.
وی افزود: الان نمی توان گفت کدام بازار این نقدینگی را جذب می کند؛ اما با وضعیت فعلی، اگر نرخ سود سپردههای بانکی کمی جذابتر شود و به سطح نرخ سال قبل بازگردد، بانکها پتانسیل جذب این نقدینگی را خواهند داشت.
ندری در رابطه با تاثیر خروج پول از بازار سرمایه و ورود آن به سمت بازار پول و سپردهگذاری در بانکها اظهار کرد: در این شرایط شاید ورود نقدینگی سرگردان به بانکها اتفاق خوبی برای اقتصاد کشور باشد؛ مشروط بر آنکه بانک مرکزی نظارت کافی بر فعالیت بانک ها داشته باشد و مقررات احتیاطی اعمال کند که مشکلات دوره های قبل ایجاد نشود. اما در هر حال نباید انتظار چندانی از اوضاع اقتصادی کشور داشت. اقتصاد ما دچار مشکلات ساختاری است و تا این مشکلات مرتفع نشود، اقتصاد ما حرکت رو به رشدی نخواهد داشت. تعدیل نرخ بهره در بازار بین بانکی و به تبع آن افزایش نرخ سود سپرده های بانکی و ورود نقدینگی به بانک ها، فقط راهکاری کوتاه مدت است که تورم را تا حدودی کنترل می کند و آثار ضد تورمی دارد؛ اما انتظار رشد اقتصادی نداشته باشید.
بجای اینکه بگه پولها را در بازار سرمایه نگهدارید و در جهت تامین مالی شرکتها بکار گیرید میگویید ببرید بانک ،علت اصلی ایجاد نقدینگی وحشتناک در کشور و تورم افسارگسیخته نظام بانکی ناکارآمد و فاسد ماست
خواهیم دید اونایی که از افزایش نرخ بهره بانکی صحبت میکنن به دلیل عدم توانایی در ایجاد راهکار برای برون رفت از خود خوری بانک در نتیجه افزایش سود و دوباره پول مردم را خوردن این دفعه توسط بانک های اسم دار کشور.
خیلی باحالین خواهیم دید وقتی آتش این سیاست این دفعه کل نظام را خواهد گرفت.
بقول شمااین همه نقدینگی وقتی در بورس بود باعث تورم می شد.چرا اگر
این پول به بانکها برود موجب کاهش تورم میگردد؟منتظر جواب شما هستم.
توی این مملکت بغیر از این آقا هیچ کارشناس اقتصاد دیگری نیست !!! تلویزیون این آقا کارشناس اقتصادی است! روزنامه ها ، این آقا!!! سایت های اقتصادی، این آقا!! میری روزمه اش رو میخوانی! هیچی پیدا نمیکنی!!! ظاهرا قحط رجال شده
الانم که این آقاکارشناس تحلیل قبلی خودشو برده زیر سوال!!!
به قول سریال ستایش، زکی!!!