۶ صنعتی که بورس را بالا خواهند برد...
به گزارش بورس نیوز، بورس تهران چند روزی است که روند مثبتی در پیش گرفته است.
حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: روند نزولی بازار سرمایه به پایان رسیده و با مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا، بازار سرمایه تقریبا ۲۰ روزی است که روند مثبتی در پیش گرفته و حالا که ترامپ شکست خود را پذیرفته و بایدن هم اظهار نظرهایی در مورد بازگشت به برجام داشته، به نظر می رسد روند مثبت و روبه رشد بازار سرمایه تداوم خواهد داشت. اما تداوم روند صعودی بازار سرمایه به معنای رشد تمام سهم ها نبوده و حتما گروهی از سهم ها که از تحولات احتمالی سیاسی و اقتصادی منتفع می شوند، راه خود را از سایر سهم های بازار جدا خواهند کرد.
وی افزود: صنایع صادرات محور هم در حجم تولید و فروش و صادرات و هم در هزینه های صادراتی از تحول اقتصادی احتمالی بهره می برند. ضمن اینکه صنایع واردات محور هم با تسهیل روند تامین مواد اولیه، از گشایش های احتمالی تاثیر مثبت خواهند گرفت. برخی صنایع هم از سیاست های اقتصادی دولت تاثیر می پذیرند و سیاست حذف ارز دولتی هم روی شرکت هایی که مشمول قیمت گذاری دولتی بودند، اثر مثبت خواهد داشت. در مجموع معتقدم ۶ صنعت پتانسیل رشد داشته و با توجه به ارزش بازار این ۶ صنعت، شاخص کل بورس هم تحت تاثیر رشد این ۶ صنعت بالا خواهد رفت. این ۶ صنعت شامل صنعت پتروشیمی، معدنی، خودرویی، بانک، دارو و صنعت غذایی است که ۴ صنعت از تغییرات سیاسی و ۲ صنعت دیگر از حذف ارز دولتی منتفع می شوند.
میرمعینی در رابطه با پیش بینی روند بازارهای موازی گفت: در صورت گشایشی در شرایط سیاسی و اقتصادی، دیگر جایی برای فعالیت های سوداگرانه در بازارهای موازی نبوده و برای حرکت نقدینگی راهی جز بازار پول و بازار سرمایه وجود ندارد. البته با در نظر گرفتن تجاربی که سیاست گذاران در یکی دو سال اخیر کسب کرده اند، احتمالا کماکان عزم سیاست گذاران به هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه خواهد بود. ضمن اینکه دولت ها به سبب کسری بودجه، برنامه واگذاری سهام دولتی در بازار سرمایه را سال آینده هم دنبال خواهد کرد و این موضوع هم در جذابیت بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی اثرگذار خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در مورد انتظار رشد سهم هایی که در ETF بعدی دولت قرار دارند، اظهار کرد: خوشبینی به رشد سهم ها به دلیل قرار داشتن در ETF بعدی دولت و سرمایه گذاری با این علت، توجیه ندارد. اگر دلیل اقبال بازار سرمایه به سهم هایی که در ETF های دولتی هستند، تغییرات مدیریتی آتی و رشد سودآوری شرکت ها باشد، قابل پذیرش است؛ ولی به نظر می رسد قرار نیست تحولی در شرکت هایی که سهم شان توسط دولت عرضه شده، صورت بگیرد و اقبال بازار صرفا بر اساس انتظار افزایش قیمت سهم ها به خاطر حمایت دولت قبل از عرضه بوده است. عرضه سهام دولت در شرایطی که منجر به تحول در مدیریت و جریان سودآوری شرکت ها نشود، جذابیتی ندارد و فقط عده ای بابت رشد بدون پشتوانه سهم ها، متحمل ضرر و زیان خواهند شد.
البته سهام نوری که الان افزایش ۲۰۰ درصدی داره و سهم بسته هست .
خداییش سهام نوری و ددام در این ریزشهای چند ماهه کمترین ضرر را رساندن