پیشنهاداتی برای بهبود بازارگردانی
هومن عمیدی در گفتوگو با بورس نیوز با بیان اینکه اقداماتی که به عنوان بازارگردانی در حال انجام است به هیچ عنوان بازارگردانی نیست بلکه رفع مسئولیت است، اظهار کرد: برای بازارگردانی باید یک هدف، رسالت و تارگت مشخص شود.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بار منفی قراردادن بازارگردان بیشتر از بار مثبت آن بوده ادامه داد: به بازارگردان اختیاری داده نشده تا جایی که نیاز دارد سهام را خریداری و نسبت به متعادل شدن آن اقدام کند بلکه بر اساس یک ظرفیت مشخص و یک حجم تعریف شده قبلی، باید اقدام به خریداری سهم کند، بنابراین چنین رویکردی کمکی به تعادل بازار نمیکند.
وی گفت: اینکه بنا به تعهد مقدار سهم مشخصی خریداری شود به همان نسبت هر روز بازار فروشنده است و در مقابل پایینتر از قیمت روز قبل خرید میکند که به آن نوسانگیری گفته میشود.
عمیدی بیان کرد: در حال حاضر در بازارگردانی به تعادل فکر میکنیم، اما در مقابل محدودیت برای خرید و فروش قرار میدهیم که این مسئله با هم مغایرت دارد، باید دست بازارگردان به اندازهای باز باشد که صف خرید و فروش قفل نشود بلکه در حال حاضر اینگونه نیست و فقط بازارگردان سقف تعیین شده را خریداری میکند.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه مدیران بورس چرا فقط به دنبال تعادل هستند، تصریح کرد: چرا برای سهام تارگت و بازدهی تعریف نمیشود تا بازار کمی بیمه شود، باید اجازه داد بازارگردانی علاوه بر تعادل مشمول بازدهی شود و اجازه داده شود اشخاصی که در حال سهامداری با سهم بازارگردان هستند به اندازه سود بانکی منتفع شود.
وی گفت: خریدهای بازارگردان سهمها را پایینتر میبرد، هنگامی هم که سهم صف خرید شده به بازارگردان فشار وارد میشود سهامی که خریداری کرده را به اندازه تعهداتش عرضه کند و افرادی هم که از رانت بهره مند هستند از سرخطی استفاده میکنند.
عمیدی تاکید کرد: خرید و فروش دستوری نه تنها به تعادل صف خریدو فروش کمک نمیکند بلکه از اهداف تعیین شده نیز دور میشود و هیچ بازدهی معقولی هم برای آن تعریف نشده است.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برای نمادهای بزرگ بازارگردانی در حد دستوری شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: باید برای هم شرکتها بازارگردانی اجباری و با مکانیزم سختگیرانی اعمال شود و در صورت سرپیچی، نمادی که بازارگردان ندارد تا زمان تعیین بازارگردان بسته شود.
وی گفت: زمانی که بازارگردان یک سوم از منابع مالی در اختیارش باقی مانده،باید درخواست دریافت وجه به اندازه کل منابع را انجام دهد تا در صورت اتمام نقدینگی، پول جدید در حساب قرار گیرد نه اینکه بازارگردانی متوقف شود تا شرکت پول تزریق کند یا سازمان برای شروع مجوز دهد این کار و روند اشتباه است.
عمیدی با بیان اینکه برای نمادهای بزرگ نیز باید از چند بازارگردان استفاده شود، نمیتوان نمادهای بزرگ را با یک بازارگردان جمع کرد، افزود: باید بازار سرمایه را برای مردم به یک مکان امن تبدیل کرد و اگر این امنیت وجود نداشته باشد از بازار خارج میشوند.
اگر رسانه ای هستید چرا نمی گویید دست سازمان بورس به نمایندگی از دولت ورشکسته تا آرنج در جیب مردم است؟
فقط جای دزدان و....
این همه گزارش سود شرکتها البته غیر از سودهای پنهان ، چه اثری در ارزش سهام گذاشتند ؟!!!
خیلی عقبیم