اندازه بازار فارکس و نقدینگی
به گزارش بورسنیوز، برخلاف سایر بازارهای مالی مانند بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) یا بورس اوراق بهادار لندن (LSE)، بازار فارکس مکان فیزیکی و صرافی مرکزی ندارد.
بازار فارکس، چون به صورت الکترونیکی و در شبکه بانکی ۲۴ ساعت اداره میشود، یک بازار فرابورس هست.
تا زمانی که اتصال به اینترنت داشته باشید، از هر مکان میتوانید معامله کنید!
بازار فارکس بزرگترین و محبوبترین بازار مالی در جهان است که درآن تعداد زیادی از افراد و سازمانها معامله انجام میدهند. دلار آمریکا ۸۴.۹ ٪ از کل معاملات را تشکیل میدهد! یورو با ۳۹.۱ درصد دوم و ین با ۱۹.۰ درصد سوم است.
از اینرو دلار در بازار فارکس پادشاه است. به گزارش صندوق بین المللی پول (IMF)، دلار آمریکا تقریباً ۶۲ درصد از ذخایر رسمی ارز جهان را شامل میشود!
دلایل قابل توجه دیگری نیز وجود دارد که دلار آمریکا در بازار فارکس نقش اصلی را بازی میکند:
اقتصاد ایالات متحده بزرگترین اقتصاد در جهان است.
دلار آمریکا بیشترین ذخیره ارزبین المللی است.
ایالات متحده بزرگترین و نقدترین بازارهای مالی جهان را در اختیار دارد.
ایالات متحده دارای یک سیستم سیاسی پایدار است.
ایالات متحده تنها ابرقدرت نظامی جهان است.
دلار آمریکا پول مبادله بسیاری از معاملات بین کشورهاست. به عنوان مثال، قیمت نفت به دلار آمریکا است؛ بنابراین اگر مکزیک بخواهد از عربستان نفت بخرد، فقط با دلار آمریکا میتواند نفت را خریداری کند. یعنی مکزیک باید ابتدا پزوی خود را بفروشد و دلار آمریکا بخرد.
سفته بازی در بازار فارکس
یک نکته مهم که باید در مورد بازار فارکس یادآوری کنم این است که در حالی که معاملات تجاری و مالی بخشی از حجم معاملات هستند، ولی بیشتر معاملات ارزی براساس سفته بازی صورت میگیرد. تعداد معاملات توسط سفته بازان (دلالان) بیش از ۹۰ درصد تخمین زده میشود!
به همین خاطرنقدینگی و میزان خرید و فروش هر لحظه بسیار زیاد است و همین امر خرید و فروش ارز را برای شخص بسیار آسان میکند از دید معامله گر، نقدینگی نقش مهمی در بازار دارد.
در یادداشت بعدی "شیوههای متفاوت معامله در فارکس" را مطالعه میکنیم.
کاری از علی حیدری _ کارشناس اقتصاد
برای مطالعه قسمت سوم این گزارش، اینجا کلیک کنید.