تخفیف ۵۰درصدی سنگآهن واز جیب سهامداران
به گزارش بورس نیوز، در خبرها آمده "با توجه به لغو عوارض ۲۵ درصدی گندله و کنسانتره و سنگآهن، صادرات این محصولات از محدودیتهای قبلی خارج و آزادشده است. این مهم با توجه به رأی مثبت دیوان عدالت اداری اجرایی شده و وزارت صمت مکلف به اجرای آن است؛ اجرایی شدن این مهم به گمرک نیز ابلاغشده است."
مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگآهن ایران در گفتوگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: وزارت صمت سال۹۸ تغییراتی در قوانین خود داده بود که بهموجب آن، محدودیتهایی برای صادرات مواد و محصولات معدنی اعمالشده و عوارض صادراتی تا ۲۵درصد وضع شد.
وی ادامه داد: اتفاقی که رخداده این است که سختگیریها تا حدودی کاهش داشته و به شرایطی همچون شرایط ابتدای سال۹۸ بازگشتهایم و این به معنای آزادسازی صادرات سنگآهن بدون هیچ محدودیتی نیست، ولی بههرحال اگر این ابلاغیه، مکمل تصمیمات صحیح دیگری شود، زمینهساز اتفاقات مثبتی در صنعت سنگآهن بالأخص در معادن کوچک خواهد بود.
رئیس انجمن سنگ آهن ایران افزود: در نظر داشته باشید که در حال حاضر قیمت محصولات سنگآهنی (کنسانتره و گندله) اختلاف زیادی باقیمتهای جهانی دارد و محصولات سنگآهنی در بازار داخلی خیلی ارزانتر از قیمتهای جهانی است؛ با این شرایط، اجرای طرحهای توسعهای و سرمایهگذاریهای جدید در این صنعت توجیه ندارد و امیدواریم با فراهم شدن امکان صادرات، قیمتگذاریها در این صنعت واقعیتر شود.
اکبریان تاکید کرد: قیمت سنگآهن ایران در حال حاضر تقریباً ۵۰درصد قیمتهای جهانی است (البته در ماههای قبل که سنگآهن جهانی افزایش قیمت داشت، قیمت سنگآهن داخلی به ۴۰ درصد قیمتهای جهانی هم رسیده است). تخفیف ۵۰ الی ۶۰ درصدی سنگآهن داخلی در شرایطی که فولادیها حتی با تخفیف ۲۰ درصدی محصولشان موافق نیستند، هیچ توجیهی ندارد!
چتر تخفیفها بر کل زنجیره تولید نیست
رئیس انجمن سنگ آهن ایران در پاسخ به انتقادات سهامداران در مورد قیمتگذاری غیرواقعی محصولات این صنعت گفت: صنعت سنگآهن ایران حاضر به ارائه تخفیف در بازار داخلی هست، مشروط بر آنکه میزان تخفیف ارائهشده در کل زنجیره فولاد یکسان باشد. تخفیف ۵۰ الی ۶۰ درصدی سنگآهن در شرایطی که مثلاً بخش دیگری از زنجیره تخفیف ۲۰ درصدی ارائه میکند و بخشی هم اصلاً تخفیفی برای بازار داخل ارائه نمیکند، اجحاف در حق سهامداران سنگآهنی است. بلاتکلیفی بحث تنظیم بازار و کشمکشهای بین دولت و مجلس هم ضربهای به بخش خصوصی وارد کرده است.
وی تصریح کرد: بازنگری و اصلاح قوانین در وزارت صمت اتفاق مثبتی است، چراکه از سال ۹۸ بخشنامه مناسبی مربوط به معدنیها ابلاغ نشده و لغو بخشنامههای نادرست و غیرمنطقی قبلی، از بار مشکلات بخش تولید خواهد کاست اما؛ اگر به دنبال ایجاد ثبات در کل زنجیره فولاد (معدنیها و فولادیها و صنایع پاییندستی) هستیم، باید در همین مقطع نقشه راهی برای این زنجیره تعریف کرد و تنها مرجعی که امکان ارائه طرحهای مؤثر و قابل استناد در این زمینه را دارد، تشکلهای بخش خصوصی مخصوصاً انجمن سنگآهن ایران هستند.
اکبریان در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم در جلساتی که ظرف روزهای آینده باسیاستگذاران و مسئولان خواهیم داشت، طرحی ارائه کنیم که کل زنجیره از آن منتفع شوند.