طراحی و اجرای داشبورد مدیریت کنترل کیفی در فولاد مبارکه
به گزارش بورس نیوز، محمدمهدی مرندی، رئیس کنترل کیفی فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه، ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: امروزه نقش مهم ارتقای کیفیت محصولات و خدمات در بقا و افزایش سودآوری سازمانها بر کسی پوشیده نیست. تمامی شرکتها و سازمانهای سرآمد دنیا دو موضوع نوآوری و کیفیت را سرلوحۀ اهداف خود قرار دادهاند و پیوسته در جهت بهبود مستمر کیفیت گام برمیدارند.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت شرکت فولاد مبارکه از ابتدای بهرهبرداری به افزایش کیفیت محصولات و ارتقای روزافزون رضایت مشتریان عنایت ویژهای داشتهاند، ادامه داد: در همین خصوص و باتوجه به اهمیت اطلاع از آخرین وضعیت پارامترهای کیفی نواحی تولیدی، پروژهای با عنوان «تهیه داشبورد مدیریت کنترل کیفی» طراحی و اجرا شد.
وی در تشریح چگونگی اجرای این پروژه گفت: این پروژه در دو فاز تعریف شد؛ در فاز اول آن که به اجرا رسیده، مهمترین پارامترهای کیفی هریک از چهار ناحیه تولیدی مشخص میشود و توسط نشانگرهای مدرج برای مخاطبان نمایش داده میشود.
در پایین هر نشانگر، عدد واقعی هر پارامتر و همچنین برنامه (Plan) سال و روی نیمدایره نشانگر نیز از پایینترین عملکرد سالانه به قبل با رنگ قرمز و از بهترین عملکرد به بعد با رنگ سبز نمایش داده شده است.
عدد مربوط به برنامه سال، با رنگ آبی نوشته شده و روی نشانگر با یک خط آبیرنگ باریک مشخص شده که عدد واقعی هر پارامتر در آن لحظه نیز با عقربه مشکیرنگ در نشانگر نمایش داده میشود.
رئیس کنترل کیفی فولادسازی و ریختهگری مداوم با بیان اینکه در ناحیه آهنسازی پارامترهای درصد در رِنج (Range) متالیزاسیون (درجه فلزشدگی) آهن اسفنجی، درصد در رنج دانهبندی کمتر از ۵ میلیمتر آهن اسفنجی و همچنین درصد در رنج کربن آهن اسفنجی به تفکیک نمایش داده میشوند، ادامه داد: در ناحیه فولادسازی دو پارامتر درصد تختال بدون عیب و درصد تختال تولیدی مطابق سفارش نمایش داده میشوند.
مرندی خاطرنشان کرد: در ناحیه نورد گرم نیز بازده کیفی کل نوردگرم و همچنین بازده کیفی سهم نوردگرم نشان داده شده و ناحیه نورد سرد دارای سه صفحه مجزاست. در قسمت محصولات پوششدار، بازده کیفی محصولات گالوانیزه، رنگی و قلع اندود قابل مشاهده است.
در قسمت محصولات سرد، بازده کیفی محصولات سرد و اسیدشویی و در صفحه دیگر نیز بازده کیفی محصولات با کیفیت سطحی MA و MB نمایش داده میشود.
وی از اجرا شدن فاز دوم این پروژه در سال آینده خبر داد و گفت: اطلاعات جزئیتری از پارامترهای کیفی نواحی تولیدی مانند درصد عیوب تختال به تفکیک ماشینهای ریختهگری، درصد عیوب هریک از واحدهای ناحیه نورد سرد بهطور جداگانه و... به داشبورد اضافه خواهد شد.
مرندی با تأکید بر اینکه دسترسی به این داشبورد به معاونان تکنولوژی و بهرهبرداری، مدیران کنترل کیفی و مدیران نواحی تولیدی، واحد حراست و رؤسای کنترل کیفی نواحی اعطا شده، اظهار امیدواری کرد: اطلاعات نمایش دادهشده در این نشانگرها مورد استقبال و استفاده مدیران سازمان قرار گیرد.
وی در خاتمه از حمایتها و راهنماییهای ارزشمند مدیر کنترل کیفی و همچنین همکاری تمامی رؤسا و کارشناسان کنترل کیفی نواحی تولیدی و همچنین از زحمات همکاران واحد سیستمها و فناوری اطلاعات و شرکت ایریسا که در به ثمر رسیدن این پروژه نقش مهمی ایفا کردند، تشکر و قدردانی کرد.