بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸
گزارشی از عملکرد ایمیدرو به مناسبت دهه فجر؛

رشد دسته جمعی تولیدات معدن و صنایع معدنی طی ۹ ماه امسال

رشد دسته جمعی تولیدات معدن و صنایع معدنی طی ۹ ماه امسال
مجموع سرمایه گذاری‌های ایمیدرو، شرکت‌های زیرمجموعه و تابعه (تحت راهبری) از سال ۹۲ تا پایان سال جاری از ۱۱.۶ میلیارد دلار عبور می‌کند و طی این مدت ظرفیت‌های تولید را تا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داده است.
کد خبر : ۲۳۵۵۲۳

رشد دسته جمعی تولیدات معدن و صنایع معدنی طی ۹ ماه امسال

به گزارش بورس نیوز، به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، از ابتدای دولت یازدهم تا پایان سال ۹۸ ارزش سرمایه گذاری‌های ایمیدرو، شرکت‌های زیرمجموعه و تابعه در بخش معدن و صنایع معدنی به بیش از ۹.۴ میلیارد دلار رسید که با احتساب ۲.۲ میلیارد دلار مجموع سرمایه گذاری امسال، رقم سرمایه گذاری‌ها به ۱۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار می‌رسد.

همچنین از سال ۹۲ تا پایان سال گذشته میزان اشتغال مستقیم ایجاد شده به ۲۱ هزار و ۶۰۰ نفر رسیده که تا پایان سال ۹۹ نیز ۳۲۰۰ شغل مستقیم به این بخش افزوده می‌شود.

رشد ظرفیت تولید

از سوی دیگر میزان ظرفیت‌های تولید در زنجیره فولاد، مس و آلومینیوم بین سال‌های ۹۲ تا پایان ۹۸ به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته به طوری که ظرفیت تولید کنسانتره سنگ آهن با دستیابی به ۵۷.۶ میلیون تن نزدیک به ۱۰۰ درصد، گندله سنگ آهن با رسیدن به ۴۷.۶ میلیون تن ۱۱۶.۵ درصد، آهن اسفنجی با دستیابی به ۳۵.۳ میلیون تن نزدیک به ۸۰ درصد و فولاد خام با رسیدن به ۳۷.۵ میلیون تن ۶۶.۶ درصد رشد پیدا کرده است.

همچنین ظرفیت تولید کنسانتره مس با رسیده به یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن ۳۵ درصد و کاتد مس با دستیابی به ۴۵۷ هزار تن ۷۷ درصد رشد داشته است. ظرفیت تولید آلومینا بدون تغییر ۲۴۵ هزار تن است، اما ظرفیت تولید در آلومینیوم با رشد نزدیک به ۸۰ درصد به ۷۷۰ هزار تن رسیده است.

۱۴۰۰ محدوده امید بخش در اکتشاف

ایمیدرو با همکاری بخش خصوصی از سال ۹۳ تاکنون، ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع پهنه اکتشافی را عملیاتی کرده است. از این میزان، فاز شناسایی و پی جویی ۴۸۰ هزار کیلومتر مربع به اتمام رسیده و به محدوده‌های امیدبخش قابل توجهی دست یافت.

با این برنامه اکتشاف ۱۴۰۰ محدوده امیدبخش به دست آمده و تاکنون، ۱۰۰۰ محدود برای واگذاری به بخش خصوصی در اختیار سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها قرار گرفته است.

در ۴۰۰ محدوده دیگر نیز پیگیر ایمیدرو دریافت پروانه اکتشاف برای فاز‌های عمومی و تفصیلی است. از این تعداد محدوده، ۵۳ پروانه اکتشاف صادر شده است. همچنین، ۵ گواهی کشف صادر و از طریق فراخوان به بخش خصوصی واگذار شد.

رشد تولید

تولید شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی طی ۹ ماه امسال تولید شمش آلومینیوم با رشد ۶۶ درصدی، کنسانتره سنگ آهن با افزایش ۶ درصدی، گندله سنگ آهن با رشد ۱۱ درصدی، آهن اسفنجی با افزایش ۹ درصدی، شمش فولادی با رشد ۸ درصدی، محصولات فولادی با رشد ۵ درصدی، کاتد مس با افزایش ۹ درصدی و شمش طلا با رشد ۱۵ درصدی همراه شد. بدین ترتیب تولید شمش آلومینیوم به ۳۲۵ هزار تن، کنسانتره سنگ آهن ۳۷.۵ میلیون تن، گندله سنگ آهن ۳۴.۵ میلیون تن، آهن اسفنجی به ۲۳.۳ میلیون تن، شمش فولاد به ۱۷.۱ میلیون تن، محصولات فولادی ۱۱.۲ میلیون تن، کاتد مس ۲۰۷ هزار تن و شمش طلا به ۹۹۵ کیلوگرم رسید.

احیا ۲۰۶ معدن کوچک

طرح فعال سازی معادن کوچک و متوسط در نقاط مختلف کشور، با هدف فعال سازی معادن بخش خصوصی که به دلیل شرایط داخلی یا بین المللی نیمه فعال و یا تعطیل شده اند، از آذر ماه سال ۹۷ تعریف و در سال ۹۸ عملیاتی شده است. معادن کوچک و متوسط به دلیل گستردگی (۹۸.۳% از تعداد کل معادن کشور)، اشتغال زایی و تولید دارای اهمیت به سزایی است و می‌توانند در ایجاد اشتغال پایدار در بخش معدن و توسعه متوازن کشور، نقش بسیار مهمی ایفا کند. در مدت ۱۰ ماه امسال در راستای این طرح، احیا، فعال سازی و توسعه، ۲۰۶ معدن در مناطق مختلف، احیا و فعال انجام شده است. این در حالی است که پیشتر احیای ۲۰۰ معدن و احداث ۲۵ واحد فرآوری در سال ۹۹ هدفگذاری شده بود.

از ابتدای سال جاری تاکنون شناسایی و اولویت بندی ۸۱۲ معدن انجام شده و بر روی ۴۴۴ معدن اقدام کلینیکی صورت گرفته است. در سال گذشته ۱۴۶ معدن در مناطق کمتر توسعه یافته احیا شد.

تقویت صندوق بیمه معدن

تقویت صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی به عنوان یکی از نهاد‌های حمایتی کشور (و زیرمجموعه ایمیدرو) به منظور توسعه سرمایه‏گذاری‌های خطرپذیر بخش معدن و صنایع معدنی کوچک مقیاس یکی از اقدامات مهمی است که در سال ۹۸ عملیاتی شده است. افزایش سرمایه صندوق از ۱۴۰ میلیارد تومان به ۳۵۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ و رسیدن به میزان ۵۰۰ میلیارد تومان در سال جاری نتیجه این اقدام است. همچنین حمایت از ارائه تسهیلات با سود ۴ درصد برای متقاضیان استفاده از ماشین آلات معدنی ساخت داخل توسط صندوق بیمه انجام شده است. عملکرد صندوق بیمه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بیش از ۵۹۰ میلیارد تومان است که معادل ۹۰ درصد کل عملکرد صندوق از ابتدای تاسیس تا پایان سال ۹۶ است. (۶۷۰ میلیارد تومان تا پایان سال ۹۶)

همچنین طی ۱۰ ماه امسال بیمه نامه‌هایی به ارزش ۷۹۲ میلیارد تومان آماده صدور شده است که با احتساب ۳۲۵ میلیارد تومان بیمه نامه‌های صادره، کل ارزش این بیمه‌نامه‌ها تا پایان سال ۹۹ به بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

مشارکت با بخش خصوصی

جلب مشارکت بخش خصوصی در توسعه معادن و صنایع معدنی به گونه‌ای که ۴۲ معدن به بخش خصوصی واگذار شده، طرح‌های الکترود گرافیتی و پترولیوم کک و تیتانیوم کهنوج، معادن آنومالی شمالی و میشدوان و پتاس خور و بیابانک و شورابه‌های ترود به شرکت‌های بزرگ بخش، برای تکمیل واگذار شده و در سال ۹۸ بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان منابع جهت تکمیل طرح‌های توسعه از بخش خصوصی جذب شده است.

ایجاد کنسرسیوم‌های بزرگ با مشارکت بخش خصوصی با هدف توسعه بخش معدن و صنایع معدنی از جمله شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا با هدف توسعه اکتشاف با مشارکت بخش خصوصی، هلدینگ سرمایه گذاری در منطقه ویژه خلیج فارس با هدف توسعه فولاد تا ۱۰ میلیون تن و کنسرسیوم سرمایه گذاری با هدف توسعه فولاد تا سقف ۱۰ میلیون تن در چابهار.

صرفه جویی ارزی بومی سازی

ایمیدرو از ابتدای سال، سیاست بومی سازی و توسعه ساخت داخل را ابلاغ و اهداف عملیاتی از شرکت‌های زیرمجموعه دریافت و پایش می‌کند. طبق برنامه ریزی انجام شده، بومی سازی بیش از ۵۰۰ میلیون دلار قطعه و فرایند تولید در سال جاری انجام خواهد شد که با احتساب بومی سازی‌هایی که در "طرح‌های توسعه" صورت می‌پذیرد، در سال جاری نزدیک به یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی ناشی از بومی سازی و توسعه توان ساخت داخل خواهیم داشت.

حمایت از پژوهش و برگزاری ۶۲ دوره آموزش

هزینه‌های آموزش، پژوهش و توسعه فناوری ایمیدرو مشتمل بر مصوبات مربوطه مبلغ ۲۱۳۷۸۱.۳ میلیون ریال است. عملکرد بخش پژوهش و توسعه فناوری شامل حمایت از ۱۹ پروژه پژوهشی، ۹ پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی تقاضا محور دریافتی از سامانه ساتع، حمایت از ۶ همایش، کتاب و تامین اعتبار فرآیند حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی به مبلغ ۵۰۰۰ میلیون ریال است.

در بخش آموزش ۶۲ دوره آموزشی برای همکاران ستاد سازمان، کارکنان مجتمع‌ها، شرکت‌ها و طرح‌های تابعه برگزار شده که مشکل بر دوره‌های حضوری (۴ دوره) / غیرحضوری (آفلاین (۳۳ دوره) / آنلاین (۲۵ دوره)) است به طوری که این دوره‌ها بالغ بر ۵۲۲ ساعت برای ۶، ۸۶۶ نفر فراگیر با ۵۵۱، ۵۰۹ نفرساعت آموزش انجام شده است. برای کارکنان معادن بخش خصوصی نیز ۶۰۴ دوره آموزشی برای ۱۰۲۶۲ نفر فراگیر با ۱۹۲۲۳۰ نفر ساعت آموزش انجام شده است.

رشد ۲۴ درصدی امتیاز ممیزی بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی

متوسط امتیاز واحد‌های ممیزی حوزه بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی (HSEE) در سال ۹۸، به ۲۵۴ رسیده است که فراتر از هدف برنامه ریزی شده (رشد ۲۰ درصد) بوده و در این زمینه رشد ۲۴ درصدی داشته ایم. این در حالی است که از ابتدای شروع برنامه ممیزی عملکرد HSEE واحد‌ها تابعه (سال ۹۵) تاکنون این رشد به ۵۱ درصد رسیده است.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در گفت‌وگو با بورس نیوز:

سنگ‌اندازی بانک‌مرکزی ...

مدیرعامل شرکت "ومعادن" در گفت‌وگو با بورس‌نیوز تشریح کرد:

اثرات مثبت نقل و انتقال سهام ۲شرکت زیرمجموعه «ومعادن»

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات گفت:

آیا "ومعادن" عرضه‌اولیه‌ای دارد/ ۱۴۰۰، سال آغاز افتتاح طرح‌ها

ارسال نظر