تشکیل کانون سهامداران حقیقی به کجا رسید
خواندن ۸ دقیقه
به گزارش بورس نیوز، یکی از مطالبات جدی سهامداران در چند ماه گذشته، تشکیل کانون سهامداران حقیقی برای حمایت از منافع سهامداران خرد و حقیقی است. با وجود حرف و حدیث های فراوان در این زمینه و حتی وعده های برخی نمایندگان مجلس در این خصوص، هنوز خبری از تشکیل کانون سهامداران حقیقی نیست.
مجتبی معتمدنیا کارشناس ارشد بازار سرمایه، مدتهاست که پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای تشکیل کانون سهامداران حقیقی است و به همین بهانه خبرنگار بورس نیوز، گفتوگویی با ایشان انجام داده است.
معتمدنیا در گفتوگو با بورس نیوز در پاسخ به این سؤال که "تشکیل کانون سهامداران حقیقی به کجا رسید" بیان کرد: تقریباً ۸ سالی است که تعدادی از فعالان حقیقی بازار سرمایه، پیگیر تشکیل کانون سهامداران حقیقی یا کانون فعالان بازار سرمایه هستند تا با اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، این نهاد راهاندازی شود؛ اما تاکنون اخذ مجوز به سرمنزل نرسیده است.
وی افزود: سال ۱۳۹۰، برخی فعالان حقیقی بازار سرمایه به این نتیجه رسیدند که شاید بخشی از مشکلات سهامداران در این بازار ناشی از نبود صدایی واحد از سمت سهامداران حقیقی برای رسیدگی به خواستههای آنان است و از همان زمان پیگیر تشکیل چنین کانونی بودیم و سازمان بورس و اوراق بهادار بهعنوان متولی بازار سرمایه و حامی سهامداران حقیقی بر اساس منشوری که وجود دارد، فعالیت میکند اما؛ با توجه به مشغلههای متعدد سازمان بورس و اوراق بهادار، نمیتوان انتظار داشت مشکلات سهامداران حقیقی بهطور جامع و کامل پیگیری شود.
این فعال بازارسرمایه گفت: به همین دلیل تلاش شد تا کانون سهامداران حقیقی (که البته سال ۸۳ مجوز فعالیتش دادهشده بود) مجدداً راهاندازی شود و در آن مقطع زمانی سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد بر اساس ساختاری که سال ۱۳۸۳ وجود داشته، تحت هیچ شرایطی مجوز فعالیت مجدد این کانونی صادر نخواهد شد و اگر قصد تأسیس کانون سهامداران حقیقی را دارید، باید مجدداً پروسه اخذ مجوز طی شود.
معتمدنیا تصریح کرد: درخواست تأسیس کانون به همراه اساسنامه و لیست اعضای هیات مؤسس در دوران ریاست آقای فطانت در سازمان بورس ارائه شد و ایشان در مصاحبههای متعدد اعلام کردند که مخالفتی با این موضوع ندارند! بااینوجود یک نامه محرمانه از سوی سازمان بورس به وزارت کشور ارسال شد، مبنی بر اینکه متولی صدور مجوز تشکیل کانون سهامداران حقیقی خود سازمان بورس و اوراق بهادار است و وزارت کشور نباید در این خصوص مداخله کند و سازمان بورس و اوراق بهادار بهعنوان متولی بازار سرمایه، مخالف تأسیس چنین کانونی است!
وی گفت: بعد از پیگیریهای بهعملآمده، اعلام کردند باید درخواست تشکیل کانون به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شود و درخواست ما مستقیماً به سازمان ارائه شد و تا این لحظه ۳ مرتبه، درخواست ارسالشده (با هر بار تغییر ریاست سازمان بورس، درخواست جدیدی ارائه کردهایم) و مذاکرات متعددی هم صورت گرفته که تاکنون منتج به صدور مجوز تشکیل کانون سهامداران حقیقی نشده است.
معتمدنیا در رابطه با تأثیر ورود مجلس شورای اسلامی به قضیه تأسیس کانون سهامداران حقیقی گفت: هر زمان و در هر حوزهای، پیگیریهای اینچنینی بهصورت صنفی، فنیتر بوده و نتیجه بهتری هم در برداشته است. پیگیری این قضیه از طریق نهادهای سیاسی، مشکلات و تبعات خاص خود را هم به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: اگر فعالان بازار سرمایه از طریق تعامل با سازمان بورس و اوراق بهادار به جمعبندی در این حوزه برسند، دستاورد بهتری به دنبال خواهد داشت و احتمالاً بزرگترین چالش تأسیس کانون سهامداران حقیقی از طریق مجلس شورای اسلامی، عدم استقلال مورد انتظار این کانون در پیگیری مشکلات سهامداران حقیقی خواهد بود. پیگیری اخذ مجوز از طریق وزارت کشور به این دلیل صورت گرفت که این کانون در قالب یک NGO فعالیت کند و وابسته به هیچ نهادی نباشد و در قوانین، نهاد متولی ثبت NGO ها، وزارت کشور است.
ببینید:
ولی اینا که بازار رو منفی میکنند با دولت و نظام مشکل دارند و بازار را منفی میکنند تا نارضایتی بین مردم زیاد بشه تا مردم بریزن بیرون...
سیاست گذار ها هم فقط نگاه میکنند...
وزیر اقتصاد خودش قرار بود استیضاح بشه حالا معاون اون شده رئیس سازمان بورس، معلومه دیگه چی میشه...
ولی اینا که بازار رو منفی میکنند با دولت و نظام مشکل دارند و بازار را منفی میکنند تا نارضایتی بین مردم زیاد بشه تا مردم بریزن بیرون...
سیاست گذار ها هم فقط نگاه میکنند...
وزیر اقتصاد خودش قرار بود استیضاح بشه حالا معاون اون شده رئیس سازمان بورس، معلومه دیگه چی میشه...