تخلف در بازار سرمایه جایی ندارد
به گزارش بورس نیوز، محمدعلی دهقان دهنوی، در آیین راه اندازی معاملات حراج باز و آتی نقره اظهار کرد: امروز ۶۲میلیون سهامدار در بازارسرمایه حضور دارند که چشم امیدشان به این بازار است. بر این اساس، مقامات سیاسی هم نمیتوانند به این بازار بیتوجه باشند، با این حال توصیه میکنم که در این بازار از ادبیات سیاسی دوری کنیم و با واژگان علمی و تخصصی در این بازار به ارائه نظرات بپردازیم. این بازار مسیر و جایگاهی اختصاصی دارد و گاهی صحبتهایی هرچند از سر دلسوزی ممکن است به اعتماد مردم آسیب وارد کند.
وی با اشاره به اینکه همه باید به سمت تقویت اعتماد و حاکم شدن آرامش در بازار سرمایه پیش رویم، بیان کرد: در این مسیر ضروری است، سهامداران با کمک متخصصان، تحلیلگران و ابزارهای مدیریت ریسک به مدیریت سرمایه خود بپردازند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل کانون سهامداران خرد (حقیقی) را جزو برنامههای خود عنوان کرد و افزود: بررسی در خصوص این طرح در حال انجام است. در این کانون هیات موسسی بی طرف شامل افراد صاحب نام در حوزه بازارسرمایه در حال شکلگیری هستند.
دهقان دهنوی با اشاره به بازدهی بیشتر بازارسرمایه نسبت به بازارهای موازی طی دورههای ۱۰ ساله، عنوان کرد: براین اساس سرمایهگذاران باید آگاه باشند که به جز برخورداری از مزایای سرمایه گذاری در بازارسرمایه میتوانند از این طریق به بخش تولید و اشتغال و در نهایت اقتصاد کشور کمک و یاریرسانی کنند.
وی خاطرنشان کرد: از دولت و دستگاههای اجرایی میخواهم برای رسیدن به اهداف بازارسرمایه و نیز به عنوان ناشر در این بازار کمک کنند. از مجلس نیز خواهانم که برای ایجاد نگاه بلند مدت و ایجاد شفافیت در افق دید سرمایه گذاران و عدم تغییر در قوانین صنایع مختلف یاریرسان باشند. فعالان بورسی نیز برای حضور بیشتر مردم در بازار همراهی کنند.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: به دلیل محدودیتهایی که در طول ۱۰، ۱۲ سال گذشته وجود داشت وضعیت سرمایهگذاری ما خوب نبوده و باید به وسیله بازار سرمایه سرمایهگذاری در کشور اتفاق بیفتد و اینکار از طریق شفافیت اتفاق میافتد.
وی افزود: همه باید بدانند که قیمت بر اساس مکانیزم شفاف تعیین میشود بنابراین دولت به سرمایهگذاران افق بلندمدت بدهد، سرمایهگذار باید بداند که مثلا تا ۱۰ سال آینده با چه فرمولی می خواهد با او رفتار شود، انتظار ما همین است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نگاه بلندمدت در سرمایهگذاری حاکم شود، ادامه داد: ظرفیتهای بازار سرمایه زیاد است، اما در ابعاد دیگر هنوز به اندازه کافی توسعه پیدا نکردیم به عنوان مثال بورس کالا بسیار از این بزرگتر میتواند باشد، قرارداد آتی نقره خرید و فروش آن در بورس کالا است، اما نتیجه آن را باید در صنعت نقره ببینیم و بازارهای جدید کشف کنیم.
دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: برای صدها محصول و کالا میتوان قراردادهای آتی و گواهی سپرده کالایی و ... در بورس کالا طراحی شود و بهرهوری و تولید را در صنعت بتوانیم ببینیم.
وی گفت: در بازار اوراق بهادار هم نیاز به توسعه داریم، نهادهای مالی ما نهادهایی بودند که آمادگی ارائه خدمات به دو سه نفر را داشتند. تعداد نهادهای مالی حاضر در بازارسرمایه باید افزایش پیدا کنند و هر کدام باید بتوانند در صنایع مختلف به طور اختصاصی به ارائه خدمات و حتی به طراحی ابزارهای لازم برای پوشش ریسک و نیز ارائه طرح برای تامین مالی بپردازند.
دهقان دهنوی تاکید کرد: بازار سرمایه هوشمند است و از طرفی نسبت به دیگر بازارها واکنش سریعتری نشان میدهد، براین اساس به افرادی که قصد دارند به این بازار وارد شوند توصه میکنم درگیر هیجانات، فضایهای غیررسمی سیگنال دهی نشوند. همه دارایی خود را وارد این بازار نکنند و برای مدیریت دارایی و کنترل ریسک خود از روشهای غیرمستقیم در این بازار برای سرمایه گذاری استفاده کنند.
رئیس سازمان بورس گفت: در سازمان بورس بحث نظارت اصل کار است، بررسیها نشان می دهد که بسیاری از اوقات کشف تخلفها از طریق گزارشهای مردمی اتفاق میافتد.
دهقان دهنوی بیان کرد: اعتقاد راسخ داریم که نظارت کردن، برخورد کردن و جلوگیری از رفتارهای تخلف در بازار سرمایه حسن است، فکر نمیکنیم که برخورد کردن باعث نگرانی شود، فضای بازار سرمایه برای سرمایه گذاران آرام است، اما برای تخلف جایی نیست.