جذاب ها و غیر جذاب های بورس
علیرضا نجارپور مدیر پرتفوی صندوق سرو سودمند مدبران در گفتوگو با بورس نیوز در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: به نظر میرسد در نیمه دوم سال، انتظارات تورمی افزایش یابد و اثرات کسری بودجه بر پیکر اقتصاد نمایانتر خواهد شد.
وی ادامه داد: اعتقادی به پرش ارزی ندارم اما؛ احتمالاً نرخ ارز با شیب ملایمی افزایش یابد و به همین دلیل برای نیمه دوم امسال پیشبینی میشود که شرکتهای صادراتمحور و کامودیتیمحور از رشد فروش و سودآوری برخوردار باشند و سهمهای این گروهها P بر Eهای خوبی پیدا کنند.
جذابها و غیرجذابهای سرمایهگذاری کدامند
نجارپور افزود: معتقدم صنایع کوچکی که فروش ریالی دارند و منتظر افزایش نرخ محصولات خود هستند، برای سرمایهگذاری کوتاهمدت گزینههای مناسبتری خواهند بود.
این فعال بازارسرمایه تاکید کرد: صنایع زیادی مثل غذاییها، داروییها، لاستیکی، روغنموتور و... هنوز متناسب با تورم افزایش نرخ نداشتهاند و با افزایش نرخهای تدریجی، رشد پایداری خواهند داشت؛ بنابراین به نظر میرسد در فصل تابستان این صنایع، صنایع پربازده بازار سرمایه خواهند بود.
- بیشتر بخوانید: فرش قرمزی برای نسل Z در بازار سرمایه
وی با تاکید بر آنکه برای سرمایهگذاری در این سهمها، باید به ارزندگی سهمها دقت کرد، اضافه کرد: شاید بعضی سهمهای این گروهها با وجود افزایش نرخ محصولات، بازهم ارزنده نباشند و همچنین با توجه به روند صعودی قیمت نفت و نرخ فروش فرآوردههای نفتی، صنعت پالایشی هم برای سرمایهگذاری جذاب است.
آیا پالایشیها برای سرمایهگذاری سودده هستند
مدیر پرتفوی صندوق سرو سودمند مدبران تصریح کرد: به سبب تأخیر در اعلام نرخ فرآوردههای پالایشی، ممکن است حرکت این گروه بهکندی انجام شود؛ ولی بههرحال با ارائه گزارشهای ۳ ماهه، جذابیت پالایشیها افزایش خواهد یافت.
وی اظهارکرد: علاوه بر این، گروه فلزات اساسی به دلیل دارا بودن کمترین P بر E بازار سرمایه، گزینههای جذابی هستند و در شرایط فعلی این گروه فقط با ریسک قطعی برق مواجه است که با پایان یافتن فصل تابستان، این ریسک هم کمرنگتر خواهد شد.
نجارپور در پایان خاطرنشان کرد: پتروشیمیها هم همواره جزء سهمهای جذاب بازار بودهاند و اگرچه نسبت P بر E پتروشیمیها، یکی دو واحد بالاتر از سهمهای فلزی و پالایشی است؛ اما کماکان گروه پتروشیمی خصوصاً تولیدکنندگان اوره جذاب هستند. در گروه بانکی هم، عملکرد ۳ ماهه بانکها ضعیف بود؛ اما شاید در ۳ ماهه دوم سال، بانکها این ضعف را جبران کنند، مخصوصاً اگر اخبار مثبتی از احیای برجام اعلام شود. معدنیها هم گزارشهای مناسبی ارائه کردهاند و از وضعیت خوبی برخوردار هستند. شرکتهای گروه خودرویی درگیر زیانهای وحشتناکی هستند و توصیهای برای ورود ندارم.