قرارداد بینام و نشان و بازی با روان سهامداران هپکو و شستا
به گزارش بورسنیوز، همانطور که در گزارش ابتدای صبح نیز اشاره شد، «بازی عجیب و واگذاری "تپکو" با نرخ ۶۸۰ تومان به شستا»، "در شب گذشته نامهای دست به دست شده مبنی بر اینکه ۳۲/۲۵ درصد سهام تامین اجتماعی در هپکو به شستا با قیمت هر سهم ۶۸۰۹ریال واگذار شد یعنی تامین اجتماعی از ۵۲.۲۵ درصد سهم خود ۳۲.۲۵ درصد داده را به شستا داد تا شاید همین خبر خوش، سرآغازی برای حرکت این سهم از کف قیمتی ۵۲۳ تومان باشد."
ضمن تشکر از تمامی سهامداران، بورسنیوز به عنوان حامی سهامداران خرد و در راستای شفافسازی درج چنین اخبار و شبنامههایی در مسیر روشنشدن این نامهها گام برداشت.
گویا این شبنامه در سطح مدیریت کلان بوده و احتمالا درج آن تنها برای خراب کردن بازی بوده که این غول خفته، بیدار نشود اما؛ سهامداران در انتظار مجمعی نشستهاند تا سهامدار عمده اسناد شفافیت و رفع ابهام را از کیف خود در بیاورد تا این فضای مهآلودی که باعث تشکیل صف فروش شده نیز برطرف شود تا سهامدارانی که از سال ۹۹ به این سهم ورود کردهاند و بهدنبال نقدشوندگی سهم هستند، زودتر به خواسته خود برسند و در ادامه راه، سهامداران قدیمی نیز به اهداف بلندمدت خود دست یابند.
روند هپکو از شهریور ۹۹ کاملا با تغییرات چشمگیری مواجه شده چراکه حتی روند درج اطلاعات بر کدال نیز حاکی از آن است که شرکت، شفافیت گمشده خود را پیدا کرده است.
هوشسرمایه معمولا بهدنبال سودسازی بوده ولی شرکتهایی شبیه هپکو که بهدلایلی نظیر "مدیریت افراد نالایق" مورد محبت قرار گرفته بود با چالشهای فراوان زیرساختی دستوپنجه نرم میکرد و تمام این مشکلات در قالب نوشداروی یک شبه یا حتی یکماهه نیز قابل درمان نبود چراکه برای بهبود و حتی تصحیح زیرساختهای این شرکت تولیدی که در سطح کلان، تولیدات فنی دارد و باید باردیگر پیریزی مناسبی برای پیشبرد اهداف کلان شرکت صورت میپذیرفت و آمادن رئیسجمهور و تهاتر بدهیها نیز نمیتوانست ظاهرسازی برای برونرفت از این مشکلات باشد.
شرایط اقتصادی که در دهه اقتصادی گذشته برای هپکو رقم خورد، باعث قهر بانکها نیز شده بود اما؛ طبق شنیدهها باردیگر اعتماد بانکها بازگردانده شده و تامینکنندگان خارجی نیز روی خوش به این شرکت نشان داده و تامین قطعات اولیه نیز روی ریل قرار گرفته و طبق تعهد و قرارداد شرکت، باید ماهانه خروجی این کارخانه نیز به طرف دوم قراردادهایی که در کدال نیز منتشر شده، تحویل داده شود.
بر اساس این گزارش، نباید فراموش کرد که شرکت هپکو طی یک سال گذشته، اقدام به بستن قراردادهای حرفهای فروش، بازگشایی السی و حتی نگاه صادراتی را هم برای خود پیش گرفته و از این لحاظ میتوان خوشبین بود که "هپکو" مانند گذشته، درجا نمیزند.
بنابراین با علم به موارد مطرح شده، شرکت از شهریورماه تا به امروز گامهای متعدد مثبتی را برداشته و البته اگر تحریمها را چاشنی این غول ماشینسازی خاورمیانه نیز کنیم، ورود ابزار و تامین قطعات باید با مشکل جدیتری همراه میبود که گویا این موضوعات نیز برطرف شده و سهامداران در انتظار مجمعی مثبت بنشینند.
البته اگر بخواهیم نامه یا بهتر بگوییم شبنامه بدون امضا و تاریخ و سند را مورد تحلیل قرار دهیم آن بوده که تامین اجتماعی طبق قانون باید تنها ۱۸درصد سهم را در اختیار نگه دارد و شاید این نامهای که زودتر منتشر شده باشد، در راستای تکالیف تامین اجتماعی باشد زیرا این واگذاری باید در سال ۹۹ صورت میگرفت.
در خصوص نرخگذاری سهم برای عرضه بلوکی هپکو به شستا نیز که با نرخ ۶۸۰ تومان عنوان شده نیز گویا تامین اجتماعی امکان فروش ۳۰ الی ۴۰درصد بالاتر از نرخ تابلو را دارد.
سهامداران هپکو از طرفی با ورود شستا میتوانند امیدوار به روند آتی این سهم باشند زیرا این شرکت، جزو سرمایهگذاران حرفهای بوده و نباید فراموش کنیم که خود شرکت تامین اجتماعی بورسی نیست اما؛ شستا به واسطه قدرت بازارگردانی میتواند روند این سهم را بهصورت حرفهای پیش ببرد.
بر اساس برخی شنیدهها، این قرارداد یا همان شبنامه بدون نامونشان به نفع "هپکو" و "شستا" خواهد بود زیرا دست نوسانگیران و سفتهبازان را در پوست گردو قرار خواهد داد زیرا کف قیمتی برای این سهم بسته شده و "شستا" به هیچعنوان از این قیمت کمتر، راضی نخواهد شد و کاملا از این سهم حمایت خواهد کرد و برخی سخنان حاشیهای که شاید هپکو، شستا را خراب کند نیز بیاساس بوده زیرا شستا متشکل از چند شرکت زیانده نیست و این غول تامین مالی، گره از مشکلات بسیاری از شرکتها باز کرده است.
سهامداران قدیمی "هپکو" فراموش نکردهاند که قراردادهای لو رفته این شرکت بعضا حتی در دقیقه ۹۰ نیز دچار مشکل شده و سوخته زیرا طرف قرارداد حتی پس از امضا نیز شانه خالی کرده بنابراین به شبنامهها تا زمانی که قراردادی بر کدال منتشر نشده است، توجهی نکنند.
البته طبق شنیدهها گویا برخی بازیگران درصدی چنین سهمهایی، با خبرسوزیها بهدنبال بازیهای خاص خود هستند.
نباید فراموش کرد:
بازارگردانهای چندانی نمیتوانند وظیفه بازارگردانی سهمی به بزرگی شستا را قبول کنند زیرا این شرکت بزرگترین هلدینگ خاورمیانه بوده و باید این کد را هم لحاظ کرد که نقش "بانک رفاه" در تامین اجتماعی نیز بر کسی پوشیده نیست.
البته حقیقت نیز اینگونه بیان شده که سازمان تامین اجتماعی هیچگاه نمیخواست که باور کند که "شستا" دیگر سهامی خاص نبوده و حالا "سهامی عام" را یدک میکشد و دیگر این سازمان نمیتواند شستا را مانند حیاط خلوت خود ببیند و هر اقدامی را در سکوت انجام دهد و نهایت فردی صدایش در نیاید.
شنیده شده که سیاست مدیریت قبلی اینگونه بوده که شرکتهای زیانده و با زیانانباشته را تحویل نگیرد و حال افراد جدید در پایان دولت گویا برای این اقدام، پیشقدم شدهاند.
از طرف دیگر طبق شنیدهها، صدای سازمان بورس نیز از چنین اقداماتی درآمده است.
بورسنیوز رسانه تخصصی بازارسرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشنشدن مسیر سرمایهگذاری سهامداران "هپکو و شستا"، آمادگی درج پاسخ این شرکتها را دارد.