به گزارش بورس نیوز، از بدو تولد سبدگردانی در کشور تا به امروز، همواره مشکلات کلیدی زیادی گریبانگیر مدیران سبد و در نتیجه بازار سرمایه بوده است. مشکلاتی مثل معماری زنجیرهای، وابستگی شدید به نیروی انسانی در مدیریت سبدها یا همان کنترل دستی، مشکلات قانونگذاری و ... که همه دستبهدست هم دادهاند تا معماری سبدگردانی سنتی در کشور دستخوش تغییر بنیادی نشده و همچنان در کورس رقابت با دیگر کشورها دستاول جهان، دیدن خط پایان مسابقه، سرابی بیش نباشد؛ اما این سراب بیپایان، با ورود تکنولوژیهای هوشمند معاملاتی به معماری اصلی نظام سبدگردانی، نوید روزهای خوشی را از آینده سبدگردانی کشور میدهد.
مشکلات سبدگردانها در دنیای بدون الگوریتم
عدم امکان گسترش
با وجود اینکه شرکتهای سبدگردانی در ۲ سال اخیر هم از نظر تعداد و هم از نظر ارزش دارایی تحت مدیریت رشد چشم گیری داشتهاند؛ اما همچنان نبود یک ابزار برای مدیریت تعداد سبدهای فراوان که قابل گسترش (Scalable) هم باشد، سدی در برابر رشد این شرکتها و ارائه خدمات سرمایهگذاری غیر مستقیم به عموم مردم بهحساب میآید.
کمبود نیروی متخصص
مشکلات اجرایی در فرایند سنتی سبدگردانی باعث شده سبدگردانها مجبور باشند با افزایش تعداد مشتریان و داراییهای تحت مدیریت خود، دست به افزایش نیروی متخصص خود از جمله تحلیلگر، مدیر سبد یا معاملهگر بزنند. استفاده از ابزارهایی مثل الگوریتمهای اجرای معاملات و تحلیل بازار به سبدگردانها کمک میکند تا بتوانند با یک تیم متخصص کوچکتر به تعداد مشتریان بسیار بیشتری خدمات ارائه دهند.
عدم امکان اجرای کامل استراتژیهای سرمایهگذاری
یکی دیگر از مشکلات سبدگردانی سنتی عدم توانایی آنها در اجرای استراتژیهای سرمایه گذاری است. تعداد زیاد سبدها که در کدهای معاملاتی مجزایی معامله میشوند، باعث میشود در اکثر اوقات مدیر سبد نتواند آنچه که در ذهن خود دارد را در تمامی پورتفوی سبدهای تحت مدیریت خود اعمال کند. در سامانههای مدرن سبدگردانی، مدیر سبد میتواند به راحتی دستورات خود را به سامانه بدهد و یک ماشین آن دستورات را با دقت و سرعت بالا در تمامی سبدها اعمال کند.
عدم امکان رعایت عدالت و توازن
عدالت و توازن بین سبدها همیشه یکی از چالشهای سبدگردانها بوده است. اکثرا سبدهای کوچکتر فدای مشتریان ویژه سبدگردانها میشوند و معامله گر مجبور است معاملات خود را به ترتیب سبدها انجام دهد؛ لذا سبدهایی که در نوبت آخر معامله میشوند معمولا قیمت بدتری نصیبشان میشود؛ این در حالی است که ابزارهای نوین این امکان را به تریدر و مدیر سبد میدهند تا خرید و فروش را به صورت متوازن و عادلانه برای همه سبدها و به صورت همزمان انجام دهند.
کاهش عملکرد با افزایش دارایی تحت مدیریت
سبدگردانها با افزایش تعداد سبد و ارزش دارایی تحت مدیریت خود همیشه با کاهش عملکرد و بازدهی روبرو میشوند و نمیتوانند سودهای همیشگی را برای مشتریان خود حاصل کنند. یکی از اصلیترین دلایل این موضوع، مشکل تاثیر بازار روی حجمهای بزرگ معاملات است. این درحالی است که الگوریتمهای اجرای معاملات این امکان را فراهم میکند تا یک سبدگردان بتواند مثلا ۱۰۰۰ میلیارد تومان دارایی تحت مدیریت را مثل یک دارایی ۱۰۰ میلیارد تومانی مدیریت کند و به همان اندازه بتواند استراتژیهای سرمایهگذاری خود را در حجمهای بالا هم اعمال و در بازار چابک عمل کند.
چگونه از مزیتهای سامانه سبدگردانی الگوریتمی (امید مکس) بهرهمند شویم؟
شما سبدگردان/مدیر سبد عزیز با استفاده از راههای ارتباطی زیر، میتوانید درخواست خود را برای استفاده از سامانه سبدگردانی الگوریتمی (امیدمکس) برای تیم تحلیلگر امید ارسال کنید.
ایمیل: max@omid.ir
وبسایت: omid.ir