افزایش نرخ بهره بدون ریسک، مغایر با اقتصاد مقاومتی
به گزارش بورس نیوز، گزارشهای ماهانه ۶ ماهه در حال ورود به کدال بوده و کارشناسان بازار احتمالا این فاکتور را قویترین محرک بازار در این برهه از بورس میدانند. گزارشها اگر بتواند چاشنی بهبود نسبی قیمتها در بازار باشد، احتمالا روند خروج نقدینگی از بازار و صندوقها، بازمیگردد و طبق اندیکارتورهای MFI، ضعف جریان نقدینگی را باید سریعا پوشش داد و بزرگان بازار به حال آن فکری کنند.
بهبود قطعی و رالی ورود نقدینگی در شرایطی میتواند برای بورس محرک قوی باشد که تامین مالی دولت به واسطه اوراقها اتمام پذیرد و تمرکز دولت برای درآمدزایی از جیب مردم به سایر پتانسیلهای درآمدی خود جلب شود. از سوی دیگر، مجموعهای از ابهامات در حوزههای سیاست مالی، پولی و قیمت گذاری در صنایع مختلف، فضای کسب و کار را از شادابی دور کرده است. به نظر میرسد بازار در میانمدت و بویژه پس از موعد اراده بودجه ۱۴۰۱ قادر است به مرور از این فضا خارج شود.
سید مصطفی صفاری مدیرعامل شرکت سبدگردان سرمایه ایرانیان در گفتوگو با بورس نیوز در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: قطعاً بازار سرمایه تا پایان سال جاری بیشترین بازدهی را نسبت به سایر فرصتهای سرمایهگذاری در کشور برای سرمایهگذاران به ارمغان خواهد داشت.
وی افزود: دلیل رکود و رخوت این روزهای بازار سرمایه، همان بی اعتمادی است که در نتیجه ضرر و زیان سال گذشته ایجاد شده است. به هر حال اتفاقات سال گذشته، همچون تیری بود که شاید یکی از گنجشکها را نشانه گرفته بود؛ ولی تمام گنجشکها را از شاخه پراند! بازگشت سرمایه گذاران به بازار زمان بر است، ولی معتقدم با انتشار گزارشهای ۶ ماهه، جذابیتهای بازار سرمایه افزایش خواهد یافت.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با دغدغههای برخی از فعالان این بازار در خصوص تامین مالی دولت از طریق بازار سرمایه اظهار کرد: تامین مالی دولت از طریق انتشار و عرضه اوراق در بازار سرمایه به خودی خود مشکلی برای این بازار ایجاد نخواهد کرد نکته نگران کننده نرخ بهره اوراق است.
صفاری تاکید کرد: به صورت طبیعی بازار بدهی و بازار سرمایه ۲ رقیب جدی هستند و اینکه سرمایهگذاران تصمیم بگیرند پول خود را صرف خرید سهام کنند یا در سپرده بانکی و بازار اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری کنند و بستگی به نرخ بهره بدون ریسک دارد. باید دید نرخ بهره بانکی به چه میزان تعیین خواهد شد و نرخ تورم در کشور ما چقدر خواهد بود. افزایش یکی_دو درصدی نرخ بدون ریسک تاثیر با اهمیتی بر روند بازار سرمایه ما نخواهد داشت، اما اگر نرخ بهره بدون ریسک به ۳۰ درصد نزدیک شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اتفاقی که در ابتدای دولت آقای روحانی هم رخ داد؛ تولید در معرض آسیب جدی قرار خواهد گرفت. افزایش با اهمیت نرخ بهره بدون ریسک، با حمایت از تولید و اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد و امیدواریم سیاستگذاران به این نکته مهم توجه داشته باشند.
ایمیل: phoenixoctafxtrade@gmail.com
وب: phoenixoctafxtrade.wixsite.com/mysite-1