شعار پوچ؛ حلکردن مشکل بورس در ۳ روز
روزبه شریعتی کارشناس بازارسرمایه در گفتوگو با بورسنیوز، در خصوص نرخ بهره اظهار کرد: نرخ بهره بین بانکی معیار خیلی مهمی برای برگشت رشد به بازار نیست که بتوان پیشبینی کرد اگر به کمتر از محدودهای برسد، قطعا نقدینگی به بازارسرمایه برمیگردد؛ این نگاه کاملا اشتباه بوده و باید اصلاح شود. نرخ بهره از عواملی است که در سایر بازارها تأثیر میگذارد، البته به شرطی که این معیار در کنار سایر معیارها قرار بگیرد.
- بیشتر بخوانید: مالیات قند و شکر جیب مردم را خالی میکند
شریعتی ادامه داد: در این راستا میتوان گفت هر قدر نرخ P/E بازار بیشتر باشد، باعث کاهش تمایل به سرمایه گذاری با وجود ریسک در بازارها میشود. طبیعتا در صورتی که این مقدار بالای ۲۱ درصد باشد، از جذابیت بازارها کاسته میشود؛ اما در هر صورت نمیتوان محدوده مشخصی برای آن تعیین کرد.
وی در خصوص وضعیت بازار سرمایه اذعان کرد: در حال حاضر مشکل اصلی، معیارهای تحلیلی که در بازار وجود دارد، نیست؛ در واقع این تحلیلها بر اساس P/E نسبی، مقدار سودآوری و یا قیمت سهمها بوده که میتوان گفت همگی از لحاظ آماری، وضعیت خوبی دارند. دلیل رشد نکردن بازار، اعتمادی است که مردم نسبت به بورس و سرمایه گذاری بلندمدت از دست داده اند؛ در واقع سهامداران دیگر نسبت به ارکان دولتی قدیمی و حتی جدید اطمینان ندارند. تمام این بی اعتمادیها از تشویق دولت قبلی در بورس و افتخار آنان به فروختن ۳۵ همت سهم به مردم نشأت میگیرد.
این مدیر معاملات اضافه کرد: بازار سرمایه با روی کار آمدن دولت جدید، به حساب اینکه " مشکل بورس سه روزه حل میشود " با نگاه مثبت شروع به رشد کرد. در این راستا شعارهایی نظیر حذف قیمت گذاری دستوری، ارز ترجیحی و... نیز مطرح شد؛ اما این شعارها نیز به مرحله اجرا نرسید و فضای مثبتی در بازار سرمایه شکل نگرفت.
شریعتی ضمن تأکید بر طبیعی بودن رکود در بازا رسرمایه، خاطرنشان کرد: از دیگر آسیبهایی که دولت جدید به بازار وارد کرد، بحث بودجه پیشنهادی به خصوص در بخش نرخ سوخت گازی بود که به طرز عجیبی باید همقیمت نرخ خوراک شود. به همین دلیل سرمایه گذاران هیچ بینش و نگاهی به روند بازار در بلندمدت ندارند و در کوتاه مدت ترجیح میدهند فعالیتی نداشته باشند.
وی در پایان گفت: میتوان گفت در حال حاضر بازار سرمایه در حالت ارزنده بوده؛ اما سرمایه گذاران احساس خطر میکنند. به همین دلیل باید اعتماد در این حوزه برگردد تا بازار ثبات داشته باشد، چرا که در همه جای دنیا ثبات سیاسی و اقتصادی در بازارها بهتر از رشد سودآوری تأثیر میگذارد.
خریدن پس چرا بعد از1/5سال الان شده 6/700 مردم هر نفر تا الان هرکدام نزدیک30%از اصل سرمایه اولیه ضرر کردن چرا.؟؟؟؟؟؟
از این دولت سوادش بیشتر بود
از طرفی از اینها می ترسیددست به عصاتر بود
این دولت سواد که ندارد
به کسی هم پاسخگو نیست
از رهبری هم خیالش راحته