"بورس" بازار عشیرهای نیست؛ سرمایهگذاری کنید
به گزارش بورسنیوز با وجود اوضاع نسبتاً مساعد تولید و فروش در اکثر صنایع و شرکت ها، افزایش خوشبینی ها به توافق و همچنین عدم جذابیت سرمایهگذاری در بازارهای رقیب، بازار سرمایه همچنان رمق ندارد و خبری از ورود پول جدید به این بازار نیست!
فعالان بازار سرمایه که در ۱۸ ماه گذشته ضرر و زیان سنگینی متحمل شده اند، این روزها خسته تر از هر زمان دیگری مرتبا از خود می پرسند پس چه زمان عروسی به کوچه بورسی ها هم خواهد رسید. لازم به ذکر است که امروز دوباره کانال ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی از دست رفت و در این لحظه از معاملات، ۵۶۰ نماد سرخپوش هستند.
سید مصطفی صفاری مدیرعامل شرکت سبدگردان سرمایه ایرانیان در گفتوگو با بورسنیوز در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: کدام اتفاق مثبتی در بازارسرمایه رخ داده که باید انتظار رشد این بازار را داشته باشیم، آیا نرخ بهرههای بین بانکی کاهش یافته یا نرخ بهره اوراق قرار بود کاهش پیدا کند تغییری کرده است؟
وی با اشاره به آنکه نرخ بهره موثر اوراق دولتی حدود ۲۵ درصد است، افزود: این نرخ یعنی نسبت P بر E اوراق، ۴ بوده و در چنین شرایطی که نرخ بهره بدون ریسک ۲۵ درصد است، چطور انتظار داریم سرمایهگذاران روی سهمهایی که میانگین P بر E آنها حدود ۶ است، سرمایهگذاری کنند؟
صفاری افزود: سرمایهگذاری آنهم در کشوری که سایه تصمیمگیریهای غیرکارشناسی و خلقالساعه سیاستگذاران همواره بر سر بازارهای مالی سنگینی میکند! همین نرخ بهرههای بالای اوراق باعث شده که سهمهایی که حتی نسبت P به E کمتر از ۴ دارند نیز با صف فروش مواجه شوند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مادامی که نرخ بهره اصلاح نگردد، نه احیای برجام و نه هیچ اتفاق دیگری قادر به حرکت دادن بازار سرمایه ما نخواهد بود. فراموش نکنید نرخ بهره بین بانکی در عرض ۳ ماه از ۱۵ درصد به ۲۲ درصد رسید و حالا هر از چند گاهی برای کاهش ۰.۱ درصدی نرخ بهره بین بانکی پایکوبی میکنیم!
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: بازار پول و بازار سرمایه همواره رقیب یکدیگر بوده اند و مادامی که نرخ بهره بدون ریسک در کشور ما اینقدر بالا باشد بازارسرمایه اقبالی برای سرمایه گذاری نخواهد داشت. این یک اصل مهم اقتصادی است و نمیتوان با نادیده گرفتن آن، انتظار داشت که سایر اتفاقات در حوزه اقتصاد بازار سرمایه ما را متحول کند.
صفاری در پایان گفت: کلید باز کردن قفل بازارسرمایه در جیب سیاستگذاران اقتصادی و در راس آن متولیان بازار پول است و مادامی که سیاستگذاران ارادهای برای کاهش نرخ بهره بدون ریسک نداشته باشند، نمیتوان انتظار رونق در بازار سرمایه را داشت و هر وعده ای مبنی بر بهبود وضعیت این بازار، شعاری بیش نیست!
دولت اگه بخاد یک هفته ای میتونه اوضاع بورس رو درست کنه ، ولی خودش نمیخاد چون فعلا داره کسری بودجه اش رو از جیب شرکت های بورسی میدزده ، و دست شرکت های بورسی رو هم باز گذاشته تا هر طوری که میتونن جیب سهامدارای خرد رو بزنن . نتیجه منطقی
دزد اصلی خود دولته
خدارو شکر
زورمون به این سگ صفتها نمیرسه وهیچ مقام ومسوولی جوابگو نیست.فقط از خدا میخام .فقط خرج داروی ناعلاج(سرطان بدخیم)بکنند وروی خوش زندگی را نبینند.آمین آمین آمین برای نابودی شون صلوات برمحمد وآل محمد