چهارگانه رشد بورس + معرفی ۳ صنعت پیشتاز در نیمه دوم سال جاری
با وجود بلاتکلیفی برجام، جلسه شورای حکام و ابهاماتی که پیرامون این موضوعات وجود دارد، بازار سهام نیز هفته را سرخ پوش به پایان رساند و آخرین روز معاملات با ریزش بیش از ۴ هزار واحدی شاخص کل بورس همراه بود.
در این بین محمد نوربخش، کارشناس بازار سهام در گفتگو با بورس نیوز، تشریح کرد: بازار از سویی درگیر ابهام برجام و از سوی دیگر درگیر عدم تمایل بانک مرکزی برای رشد نرخ ارز است. اما فعالان اقتصادی در صورت به توافق نرسیدن برجام از رشد نرخ ارز مطمئن هستند. مشکلات بزرگی هم درباره زیرساختها وجود دارد. این موضوع بیشتر در صنعت پتروشیمی و فولادی نمود پیدا میکند یعنی احتمال دارد این شرکتها با کمبود و افزایش نرخ گاز مواجه شوند. رفع مشکل گاز به سرمایهگذاری کلان نیاز دارد و دولت ناگزیر است این سرمایهگذاری را از طریق شرکتها تامین مالی کند و این پول از شرکتها خارج شده و به سهامداران هم حتی سودی نمیرسد که منجر به تاثیرگذاری منفی بر شاخص میشود.
وی افزود: در مواردی مشاهده میشود که برخی شرکتها مدیریت سود میکنند. مدیرعامل شرکتی تمایل دارد سود را بالا نشان دهد و مدیری دیگر تمایل به پایین نشان دادن آن دارد تا از خروج برخی از وجوه جلوگیری کند. به طور مثال برخی شرکتها در صنعت مخابرات سود را بیشتر نشان میدهند.
نوربخش با اشاره به برجام گفت: توافق برجامی علی رغم ممانعت از رشد نرخ ارز باعث بالا رفتن P/E بازار سرمایه میشود و خود به کاهش ریسک کمک میکند که در نهایت منجر به کنترل انتظارات تورمی تا ۶ ماه آینده خواهد شد. همچنین نرخ بهره بدون برجام کاهشی نمیشود. چراکه با وجود تورم انتظاری این نرخ افزایشی است. در چنین حالتی چندان نمیتوان آن را افزایش داد، زیرا بانکها کشش کافی را ندارند. علاوه بر برجام، رشد نرخ دلار، قیمتهای جهانی و جذب سرمایهگذار خارجی برای صنعت گاز از عوامل خوش بینانه بازار سهام است.
وی سخنان خود را با معرفی چند صنعت پیشتاز پایان داد: صنعت پالایشی، اوره، هلدینگها و سرمایهگذاریها از جمله صنایعی هستند که میتوانند تا پایان سال پیشتاز باشند. برخی از شرکتهای کوچک هم در گروههای مختلف میتوانند به این دستهبندی اضافه شوند.
پایان مطلب