بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰
رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور:

قیمت جدید زعفران اعلام شد

قیمت جدید زعفران اعلام شد
وزارت جهاد کشاورزی قیمت خرید هر کیلوگرم زعفران سوپرنگین برای سال ۱۴۰۱ را ۴۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تعیین کرد.
کد خبر : ۲۶۲۶۱۱
نویسنده :
مینا علیزاده

قیمت جدید زعفران اعلام شد

بورس نیوز: رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور با اعلام اینکه قیمت یک کیلوگرم زعفران اکنون در بازار بین ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۳۸ میلیون تومان است گفت: وزارت جهاد کشاورزی قیمت خرید هر کیلوگرم زعفران سوپرنگین برای سال ۱۴۰۱ را ۴۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تعیین کرد.

غلامرضا میری، رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور درباره وضعیت تولید و قیمت گذاری زعفران در سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی قیمت خرید هر کیلوگرم زعفران سوپرنگین برای سال ۱۴۰۱ را ۴۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تعیین کرد در حالی که قیمت این محصول برحسب کیفیت و درجه بندی در بازار بین ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۳۸ میلیون تومان است که در بازار قیمت زعفران کاهش داشته است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور ادامه داد: سال گذشته قیمت خرید دولتی زعفران ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود، اما این محصول در بازار با نرخ‌های کیلویی ۴۷ میلیون تومان خرید و فروش می‌شد که امسال با توجه به قیمت ۳۸ میلیون تومانی حدود ۹ میلیون کاهش داشته است البته با کاهش صادرات به‌تدریج قیمت این محصول در بورس کالا به ۳۴ میلیون تومان و در بازار به ۳۶ میلیون تومان رسید.

وی علت اصلی افزایش قیمت زعفران در دو سال گذشته را کاهش بین ۵۰ تا ۷۰ درصدی تولید دانست و افزود: علت دیگر افزایش قیمت این محصول، ورود برخی افراد برای خرید زعفران بود که با انبارداری آن باعث افزایش قیمت‌ها شدند، اما به تدریج با کاهش میزان صادرات قیمت‌ها روند کاهشی به خود گرفت.

نایب رییس شورای ملی زعفران اضافه کرد: اکنون بخشی از زعفران سال گذشته در بورس کالا باقی مانده است.

میری، از آغاز برداشت زعفران در اواسط مهرماه تا اواخر آذرماه سال جاری خبر داد و گفت: به نظر می‌رسد امسال تولید زعفران نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته باشد. طبق آمار‌های موجود سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۵۰۰ تن و سال ۱۴۰۰ حدود ۲۸۰ تن در کشور تولید زعفران داشته‌ایم.

وی از کاهش ۵۰ درصدی صادرات زعفران ایران از فروردین ماه تا پایان مردادماه امسال نسبت به سال‌های گذشته خبر داد و تصریح کرد: حجم صادرات زعفران در سال ۱۳۹۹ به صورت رسمی و چمدانی حدود ۴۰۰ تن بود که در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۲۸۶ تن رسید.

وی بیان کرد: روند کاهش صادرات در کاهش قیمت داخلی این محصول تاثیر بسزایی داشته است.

میری علت کاهش صادرات زعفران را قاچاق، هزینه سربار هفت تا هشت میلیون تومانی روی هر کیلوگرم زعفران صادراتی، تعرفه نیم درصدی آب مجازی، عوارض ۳۷ تا ۳۸ درصدی صادرات برخی کشور‌ها و عدم حمایت از صادرکنندگان این محصول برشمرد.

رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور ادامه داد: اکنون صادرکنندگان ارزی که به کشور وارد می‌کنند باید با نرخ نیمایی عرضه کنند که مابه‌التفاوت پنج هزارتومانی با ارز آزاد دارد، اما هزینه سایر ملزومات صادرات را با ارز آزاد تهیه می‌کنند.

به گفته این مقام صنفی، اکنون صادرکنندگان برای صادرات زعفران به چین و هندوستان بین ۳۷ تا ۳۸ درصد عوارض می‌پردازند درحالی‌که عوارض صادرات زعفران از افغانستان به این کشور‌ها صفر است.

نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: اکنون دو کشور عربستان سعودی و آمریکا پرمصرف‌ترین کشور‌ها در زمینه زعفران در جهان هستند، اما ما به دلیل تحریم‌ها امکان صادرات به این کشور‌ها را نداریم.

وی درباره برندسازی زعفران ایران، افزود: اکنون زعفران ما به درخواست مشتری بسته بندی و صادر می‌شود، اما بخش عمده صادرات ما در بسته بندی‌های بزرگ انجام می‌شود.

میری درباره معاهده ایران با قطر درباره صادرات زعفران، اضافه کرد: ایجاد بازار‌های جدید صادراتی برای زعفران ۱۰۰ درصد به نفع کشاورزان و منافع ملی کشور است که امیدواریم حجم صادرات به قطر روند افزایشی داشته باشد.

رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور تاکید کرد: بورس کالا وظیفه شفاف سازی قیمت‌ها را دارد؛ اما طی این مدت این بورس کالا نتوانسته رسالتی که در حوزه زعفران دارد را اجرا کند.

وی بیان داشت: اکنون انبارداران به جای کشاورزان زعفران را به کمترین قیمت از کشاورزان خریداری و در بورس کالا عرضه می‌کنند و در بورس به قیمت ۴۲ تا ۴۵ میلیون تومان می‌فروشند که بابت هر کیلوگرم دست‌کم بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان سود می‌کنند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر