بانک آینده، بانک «دارایی محور»/ مجموعه اقامتی و تجاری روتانا، در قطب گردشگری مذهبی کشور
بورس نیوز: آخرین ارزشگذاری مجموعه روتانا، قبل از بهرهبرداری و ایجاد پاخور، با رویکردی محافظهکارانه و حداقلی، مبلغ ۲۱ هزار و پانصد میلیارد تومان اعلام شده که در مقایسه با برجستگیهای شمارش شده، اعلام رقمی به مراتب بالاتر، مورد انتظار بوده است. این در حالی است که، تنها، هر متر مربع واحدهای تجاری عادی، با موقعیت جغرافیایی مشابه، در جوار بارگاه قدسی امام رضا (ع)، با قیمتی معادل ۲ تا ۶ میلیارد تومان، در حال حاضر، معامله میشوند.
علاقهمندان و پیشتازان حوزه توسعه رشد اقتصاد ملی، بر این باورند که به لحاظ موقعیت فرهنگی ـ مذهبیِ خاص کشورمان، در میان کشورهای دیگر، توریسم مذهبی، جای رشد و توسعه بسیاری در کشور ما دارد. به طوریکه، رونق صنعت گردشگری کشور میتواند موجب تحول اقتصادی، کسب درآمد و همچنین اشتغالزایی روزافزون در کشور شود و حضور گردشگران سایر ملل، به ویژه، گردشگران مسلمان در ایران میتواند در زدودن تصویر مغرضانه و غیرواقعی ایجاد شده نسبت به کشورمان مؤثر باشد.
در این راستا، بانک آینده، با پیشینهای درخشان در بکارگیری منابع خود در مصارف توسعهمحور، با محوریت "بالندگی جاذبه گردشگری ملی"، طی یکی از اقدامات عمرانی خود، اقدام به تکمیل پروژه عمرانی ارزنده"مجموعه اقامتی و تجاری روتانا"، واقع در پایتخت معنوی ایران، مشهد مقدس، خیابان امام رضا (ع)، در نزدیکترین موقعیت جغرافیایی ممکن به مضجع نورانی حضرت ثامنالائمه (ع)، نموده است.
ارزندگی کم نظیر روتانا در مشهد
با توجه به اینکه، مقاصد گردشگری مشهد مقدس، دارای هویتی چندبعدی میباشد، در ساخت مجموعه اقامتی و تجاری روتانا، توجه به همه ابعاد، جهت همافزایی و توســعه همهجانبه، مدنظر قرار گرفته شده است؛ تا زیبا و مدرن سازی فضای نزدیک به بارگاه ملکوتی ولینعمت کشور، ملاحظات مختلف زیارتی و سیاحتی زائران و مجاوران حضرتش را، به نحو احسن برآورده نماید.
بنا بر اعلام صاحبنظران حوزه گردشگری، موقوفی نبودن ملک پروژه در خیابان امام رضا (ع)، برخورداری از مصالح با کیفیت و بخشهای تجاری مدرن و مشاعات وسیع و با طراحی مدرن و زیبای مجموعه یاد شده، با مساحتی قابل توجه در چنین موقعیت جغرافیایی، قیمتگذاری آن را غیر ممکن نموده است.
شایان ذکر است، مجموعه مذکور، با مساحتی بالغ بر ۷۷ هزار متر مربع، دارای مجموعه اقامتی، به مساحت ۵۷ هزار متر مربع؛ که در حدود ۷ هزار متر مربع آن، صرف ایجاد پارکینک شده است و مجموعه تجاری، به مساحت ۲۰ هزار متر مربع میباشد؛ و عدم مجموعه مشابه آن و عدم احتمال ایجاد چنین مجموعهای در آتی، حتی برآورد حداقل ارزش ذاتی و بازده مورد انتظار عواید حاصل از پروژه مذکور را نیازمند محاسباتی پیچیده میکند.
با این همه، آخرین ارزشگذاری مجموعه مذکور، قبل از بهرهبرداری و ایجاد پاخور، با رویکردی محافظهکارانه و حداقلی، مبلغ ۲۱ هزار و پانصد میلیارد تومان اعلام شده است؛ که در مقایسه با برجستگیهای شمارش شده، اعلام رقمی به مراتب بالاتر، مورد انتظار بوده است. این در حالی است که، تنها، هر متر مربع واحدهای تجاری عادی، با موقعیت جغرافیایی مشابه، در جوار بارگاه قدسی امام رضا (ع)، با قیمتی معادل ۲ تا ۶ میلیارد تومان، در حال حاضر، معامله میشوند.
حال باید چگونگی بهرهمندی ارکان گردشگری و اقتصادی کشور از این مجموعه ارزنده را به نظاره نشست؛ تا بهترین نحو، در ایجاد جاذبه گردشگری بینالمللی و درآمد و اشتغال آفرینی ملی نقش آفرینی نماید. / ارسالی